| Проблем со кандида | |
|
+105vasidora Vesnicka zagrizenKa lavce moni2007 Јасмина jana 02 Janicka MarijaMkd sunshine nata Anica82 BaMbYnA delfin76 mac@ Biljana Dara lilijana Mama Ane elavit richiegirl Sun_shine Snegulka Tifani D-r Lidija Pazdrijan Лејди Zvezdicka nena21 verica21 Mama K dianan Dali avanturistka vecki secret KATIC beti.liz sewa25 macana emilija poposka boshevska najmila ZZ bile kiki4ka sani-sandra Mila87 lia Eva Marija lila_mk Monika Sara Mimi22 sweety ana84 fibimk obicna Pipolino macush Anjuska08 Laura milena p BiljanaM silent Natalija Jasminka M.S. Elsa v.violeta kristina_b radost Stefanija S. zoc Sandra bica Brane mama jasmina i ace vesna velkova lela sunset slatka87 Simona's mom ZeleniCka Kinky Ilince betavitevit hormonce Viktorija78 Kikic desi rich_bitch1 baby24 Dadi KAJA Svetlana sonja 35 Бети Emi vedrana Emilija kavadarcanka Big Sister biljanag Lili beti 24 109 posters |
|
Автор | Порака |
---|
sewa25 Почетник
Број на мислења : 90 Age : 41 Локација : дома Расположение : одлично Поени : 28315 Registration date : 2009-06-01
| Предмет: Re: Проблем со кандида 13.08.09 15:36 | |
| Фала Обична ке ми треба | |
|
| |
lilijana Прваче
Број на мислења : 385 Age : 52 Локација : skopje Расположение : оптимист Поени : 28500 Registration date : 2009-07-04
| Предмет: Re: Проблем со кандида 13.08.09 16:09 | |
| Pozz devojki.Jas se odmivam so bekutan sapun na Alkaloid.Voopsto ne ve nadraznuva, blag e i mnogu delotvoren. Toa mi go prepraca mojot genikolg.jas sum so mnogu osetliva koza, ama bekutanot e zakon.Probajte..nema da zazalite.Nema nikakvo pecenje, bockanje..crvenilo,a ke se custvuvate cisti.Gi koristam i intimite od Avon(krem gelot) ama bekutanot stvarno me odrzuva cista.Od koga go koristam, kandidata ne mi se javila.A..jogurt pijam skoro pa sekoj den.I toa pomagalo od vnatre da se boris so kandidata. | |
|
| |
sewa25 Почетник
Број на мислења : 90 Age : 41 Локација : дома Расположение : одлично Поени : 28315 Registration date : 2009-06-01
| Предмет: Re: Проблем со кандида 13.08.09 16:12 | |
| JAs imam slusnato i citano deka nikako ne smeeme da koristime sapuni ili bilo sto da e...samo voda...e sega zavisi i od organizmot, kaj sekogo razlicno e...a jogurtot e dobar za kandida | |
|
| |
lilijana Прваче
Број на мислења : 385 Age : 52 Локација : skopje Расположение : оптимист Поени : 28500 Registration date : 2009-07-04
| Предмет: Re: Проблем со кандида 13.08.09 19:00 | |
| Tocno..i jas sum cula.Jas isto imav problem so cesanje, kandida, crvenilo..ama odkako se mijam so bekutan..veruvajte mi ne zboram na pamet.Probajte.Nema nikakvi iritacii,a ke se custvuvate super. A..tocno e i toa pijam jogurt.Bas vo tie denovi so kandida ,primetiv ne piev jogurt. Pijte devojki jogurt..Ne moze da nasteti,sega zavisi od organizam.Vikaat(koj znae kolku e tocno, )B grupa krv, piele jogurt. | |
|
| |
Sun_shine Прваче
Број на мислења : 355 Age : 36 Локација : Скопје Расположение : tazno Поени : 29234 Registration date : 2008-12-30
| Предмет: Re: Проблем со кандида 14.08.09 0:48 | |
| jas nemam sansi za bekutan alergicna sum..baska imam slusnato deka sodrzi ziva..od bilo koj proizvod na bekudan mi se pojavuva crvenilo a demek za bebinja bil :S pijam mnoguuu jugurt, se mijam sekoj dnevono po nekolku pati samo so voda, nekogas so kamilica i poretko so asepsol deka ne smee cesto....i sega vekje e super | |
|
| |
Dara Полуматурант
Број на мислења : 804 Age : 47 Локација : makedonija Расположение : realno Поени : 28518 Registration date : 2009-06-26
| Предмет: Re: Проблем со кандида 14.08.09 1:07 | |
| Kandidata mnogu retko pominuva sama od sebe.Mislam deka bez tretiranje so kanesten tesko.Inaku so se pogore navedenoto se slozuvam.Higiena-da no da ne se preteruva so sapuni dovolno e 3-pati dnevno.Zosto pak ni se vraka kako bumerang.Imam bratucet od Nis-ginekolog i ovoj sovet mi e od nego. | |
|
| |
obicna Форумска фаца
Број на мислења : 4100 Age : 42 Локација : Дома си е дома Расположение : Секое лошо за добро е. Што и да е ќе помине... Поени : 31614 Registration date : 2008-07-19
| Предмет: Re: Проблем со кандида 14.08.09 3:27 | |
| Jas ko imav poremetuvanje na florata mi pomogna da se mijam so ulje za bebinja, seuste koristam ulje i super mi e. Probajte ako imate problemi so sapuni, gelovi. | |
|
| |
Лејди Почетник
Број на мислења : 94 Age : 37 Локација : Скопје Расположение : Тажно Поени : 28111 Registration date : 2009-07-18
| Предмет: Re: Проблем со кандида 23.08.09 15:17 | |
| Се препорачува и секојдневна употреба на лукот, витамини од Б-групата како и есенцијални масни киселини од незагреано ленено масло. Помага и редовно пиење свежо исцедени сокови од зеленчук пред секое јадење. Од исхраната освен шеќерите треба да се отстранат и ферментирани газирани напитоци. За да се заштитат жените од габичните инфекции, освен хигиена треба да ги избегнуваат стресните ситуации и да носат памучна долна облека, а не треба да носат тесна облека. Во лабораториски услови е докажано дека прочистениот прополис ја уништува кандидата за само осум секунди. Само незнам дали се работи за оној прополис што се продава во аптеките?! | |
|
| |
lilijana Прваче
| Предмет: Re: Проблем со кандида 23.08.09 16:15 | |
| Momentalno pijam caj protiv vospalenie na jajnici i jajovodi..i sama primetuvam deka nesto se cisti..tece nesto..nema mirizba..pocista se custvuvam. za sapunot bekutan..vo pravo ste..kaj sekogo e individualno..ete nekoj e alergicen a..nekoj(jas na pr) odlicno mi deluva..super se osekam..cisto..svezo.A..ne eloso da se stavi i kantarion ulje(natopen tampon) navecer..ete mene i toa mi pomaga. A..slusam imalo kantarion i vaginaleti..pa sega ..zavisi od gen..koj sto prepisuva...i sto preporacuva.Najdobro e negova poseta..a se ostanato e dobro da se primenuva sto e od prirodata..mislam deka prirodnoto nemoze da nasteti.Pozz..se javiv onaka da prodiskutirame..i da kazam za cajot(veke 4 dena pijam..po tri solji dnevno) | |
|
| |
Лејди Почетник
Број на мислења : 94 Age : 37 Локација : Скопје Расположение : Тажно Поени : 28111 Registration date : 2009-07-18
| Предмет: Re: Проблем со кандида 23.08.09 16:54 | |
| - lilijana напиша:
- Momentalno pijam caj protiv vospalenie na jajnici i jajovodi..
А Лилијана како се вика тој чај? И каде може да се најде? | |
|
| |
lilijana Прваче
| Предмет: Re: Проблем со кандида 23.08.09 17:24 | |
| Ovoj caj jas go kupiv od apteka na Zegin..se prodava vo kesicka refus, cini okolu 39 den(jas tolku go plativ)..se vika ,,Caj protiv vospalenie na jajnici i jajovodi,,se vari..2 mali lazicinja od cajot se stavaat vo 1l ladna voda.Se vari dodeka ne zovrie i malku kolku 15 sek da provrie. Se poklopuva da stoi 30 min. Se proceduva i se pie.Jas go pijam po tri soli dnevno, bez seker..go pijam vo golem sol (tocno tri takvi golemi solji -pravat 1l voda) mislam na sol na pr.kako od nes kafe. Taa golemina. Na edna moja drugarka i go preporacav i taa ostana bremena..se e individualno..ova se sluci bas letovo. Taa go ponese so nea na odmor..bozem tamu da go pie.Bea na planina kaj baba i..GO varela odvecer..a denje go piela kako laden caj. Za eden mes..tolku.Koga se vrati..me guska..me bacuva..jas za nea sum bila svetica..abe ajde i vikam..i mene genikolog mi go preporaca cajov..moze si ima vlijanie..si cisti prirodno..dodeka nie spieme..se salam so nea. Oni dodusa se obiduvaa samo 6 mes..za bremenost..ne bese ni na pregledi nisto..jas i vikam..ti duso moja se spasi..a samo mi se pozali ..na cesanje, nesto i tecelo..i jas odma ..kupuj go cajot.Taka..daj boze..site da imame takva sreka..ne e na odmet da se proba..Pozz devojki..i sekoe dobro. | |
|
| |
Laura Прваче
Број на мислења : 355 Age : 45 Локација : центар Поени : 29174 Registration date : 2008-12-25
| Предмет: Re: Проблем со кандида 23.08.09 21:59 | |
| | |
|
| |
lilijana Прваче
| Предмет: Re: Проблем со кандида 23.08.09 22:04 | |
| Sostav : List od tegavec list od meckino grozje konjski opas podabice rizom od pirevina plod od sipka sladok anason
Ova go pisuva na kesickata od 100gr Ima i eden drug recept za kandida (100 gr plod os sipka, da se somele i da se stavi vo 1l rakija-da stoela 40 dena i potoa se proceduvalo pa se pielo po edna caska nautro na gladno srce). | |
|
| |
Biljana Полуматурант
Број на мислења : 1100 Age : 45 Локација : domce Расположение : srekno Поени : 29148 Registration date : 2009-05-04
| Предмет: Re: Проблем со кандида 23.08.09 22:17 | |
| i jas vo nekolku postovi napisav deka imam problemi so kandida inaku ja lecev so Canesten 3 vaginaleti i ja snema ama samo na kratko bidejki dobiv eden stres kako zemjotres i op eve ti pak kandida potoa mi prepisaa Mikoril isto 3 vaginaleti i pak ja snema ama pak na nekolku dena i pak stres- zemjotres i pak iscedok. neznam sto da pravam i sto da prevzemam bidejki sum bremena malku sum zagrizena okolu poragajot. | |
|
| |
Dara Полуматурант
Број на мислења : 804 Age : 47 Локација : makedonija Расположение : realno Поени : 28518 Registration date : 2009-06-26
| Предмет: Re: Проблем со кандида 23.08.09 22:25 | |
| Koga se leci kandida najdobro e i soprugot da upotrebuva terapija zosto dzabe pri sekoj odnos taa ke se vraka | |
|
| |
Biljana Полуматурант
Број на мислења : 1100 Age : 45 Локација : domce Расположение : srekno Поени : 29148 Registration date : 2009-05-04
| Предмет: Re: Проблем со кандида 23.08.09 22:28 | |
| - Dara напиша:
- Koga se leci kandida najdobro e i soprugot da upotrebuva terapija zosto dzabe pri sekoj odnos taa ke se vraka
Darce ako mi se obarakas mene jas sum 37 nedela i sum so visoko rizicna bremenost i mi e zabranet odnos, znaci nemam odnos a mi se povtoruva kandidata i pisav deka sum primetila posle golem stres obavezno dobivam iscedok koj si e sekojdnevie kaj mene | |
|
| |
Dara Полуматурант
| Предмет: Re: Проблем со кандида 23.08.09 22:37 | |
| Togas vo red..I jas imav kandida vo bremenosta..Ama ne se sekiraj na grloto od matkata se sozdava eden prodziren"zelatinski" materijal sto go stiti plodot od infekcii,istiot otpaga pred poroduvanje..Prasano-potvrdeno..Uzivaj vo preostanatoto vreme do poroduvanje...i nemoj da se nerviras!Dobro si primetila crcus, pri stres iscedokot se pojacuva. | |
|
| |
Biljana Полуматурант
| Предмет: Re: Проблем со кандида 23.08.09 22:40 | |
| Darce mene kandida mi e najdena i na cerviks uterus a toa neli e na grloto na matkata? e sega pak se ispaniciv sto ako ne pomogne i toj "zelatinski" materijal lele | |
|
| |
Dara Полуматурант
| Предмет: Re: Проблем со кандида 23.08.09 22:49 | |
| Duso bez panika..mene duri vnatresno me cesase..za zelatinot ginekologot mi objasni..iako imas na grloto na matkata..priroda..bebusot so samoto zacnuvanje veke ja pocnuva svojata borba za opstanok..Toa samoto se zastituva..pa duri vo nekoi krajni situacii i na smetka na majkata..Znaci si sozdava idealni uslovi za razvivanje.Infekcijata ke ja sledis so svojot ginekolog i na krajot se ke bide dobro..Samo bez STRESOVI i NERVOZA najprvo za tvoe dobro..OK? | |
|
| |
lilijana Прваче
| Предмет: Re: Проблем со кандида 23.08.09 23:33 | |
| Tocno..ne sum znaela deka treba mm da upotrebuva kondom..ama polezen sovet e.Nie do in vitro..i posle toa 15 dena..kondom..a potoa i zabranet odnos. Nema labavo..a za kandida najdobro e odnos so zastita. Plus za partneri so deca..najdobro bilo odnos so kondom. Taka imam slusnato.Bremeni so rizicna bremenost neznam..ama imam slusnato deka samo promivki..nisto drugo..sega najmerodaven e gen..neli??Pozz na site. | |
|
| |
Лејди Почетник
| Предмет: Re: Проблем со кандида 23.08.09 23:38 | |
| Женски мене на гин. кога ми кажаа дека имам кандида, прашав дали треба да прима некаква терапија нешто било што и мојот партнер, ми рекоа нема потреба :S Јас ја имав кандидата внатрешно, не чувствував јадеж имав само исцедок. Ставав вагиналети, помина и дури пак ја имав по 2 години. Мојот партнер немаше ништо. Или кај машките не се манифестира? Сум слушнала дека напоредно треба да се лекува и партнерот, но незнам зошто мене гинекологот ми кажа дека нема потреба од тоа?!
Знае ли некој да ми каже како се манифестира кандидата кај машките? | |
|
| |
lilijana Прваче
| Предмет: Re: Проблем со кандида 24.08.09 0:27 | |
| Mojot maz imase kandida..isto bez da custvuva nisto...abe takvi si se oni..retko custvuvaat..hahahha..mala sala..neli??ne e na odmet.Proverka na briz od urolog..ili da se vidi na spermata vo laboratorija da se ispita bakteriski.Maz mi imase i eserihija koli i streptokoka na eden nalaz pred 6 mes..fala bogu iscisti se so lidaprim..ama nekoj povidliv simptom nemase ..a proveruvavme bakterii pred in vitro..mnogu porano..ama za sekoj slucaj.Pozz se nadevam pomognav | |
|
| |
Dara Полуматурант
| Предмет: Re: Проблем со кандида 24.08.09 0:47 | |
| Kandidata i kaj maskite moze da se "vidi"pri povlekuvanje na kozata okolu glavata.Na penisot ima bleda bela materija,koja mirisa isto kako kaj zenite.Samo kaj nas e povpecatliva.Koga jas lecev kandida,mm mackase krem so istata namena.Neznam zosto nekoi ginekolozi ne prepisuvaat terapija za mazite.Posto taka se vrtime vo krug. | |
|
| |
lilijana Прваче
| Предмет: Re: Проблем со кандида 24.08.09 1:28 | |
| Au..skraja da e..nemal mm takvo nesto..lele..more vazno da se iscisti ta..se e po narodov. vazno kondomot si igra uloga za se..Taka e se vrtis vo krug.mene nikoj ne mi kaza kondom da se koristi pred in vitro. Bakteriski si cist togas za togas..a posle..more samo zastita,,nisto drugo.od edna kosika razbrav..snaai primenuvale kondom i se bilo vo red.E..covek se uci dodeka e ziv.Od men tolku..leka nok..imajte miren son.. | |
|
| |
kiki4ka Почетник
Број на мислења : 46 Age : 38 Локација : home Поени : 28417 Registration date : 2009-05-07
| Предмет: Re: Проблем со кандида 24.08.09 12:26 | |
| jas imam kandida veke podolgo vreme i imam probano bukvalno se i sesto od kanesten vaginaleti, mast, kansen, nistatin, pa edna kapsula sto se pie ednas nedelno 2 pati, i neznam kako se vikaa edni vaginaletki 7 se stavaa i vaginaletki na baza na maslo od kantarion i nisto, samo togas za togas pominuva i po nekoe vreme pak se javuva i sega posledno zedov betadine na baza na jod 14 vaginaletki mi kaza doktorkata deka od prvata i od vtorata moze ke cuvstvuvam pecenje ama posle ne.i deka ne bile samo za kandida tuku i za mn dr infekcii pomagale. pa ke vidam kako ke bide | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Проблем со кандида | |
| |
|
| |
| Проблем со кандида | |
|