| Проблем со кандида | |
|
+105vasidora Vesnicka zagrizenKa lavce moni2007 Јасмина jana 02 Janicka MarijaMkd sunshine nata Anica82 BaMbYnA delfin76 mac@ Biljana Dara lilijana Mama Ane elavit richiegirl Sun_shine Snegulka Tifani D-r Lidija Pazdrijan Лејди Zvezdicka nena21 verica21 Mama K dianan Dali avanturistka vecki secret KATIC beti.liz sewa25 macana emilija poposka boshevska najmila ZZ bile kiki4ka sani-sandra Mila87 lia Eva Marija lila_mk Monika Sara Mimi22 sweety ana84 fibimk obicna Pipolino macush Anjuska08 Laura milena p BiljanaM silent Natalija Jasminka M.S. Elsa v.violeta kristina_b radost Stefanija S. zoc Sandra bica Brane mama jasmina i ace vesna velkova lela sunset slatka87 Simona's mom ZeleniCka Kinky Ilince betavitevit hormonce Viktorija78 Kikic desi rich_bitch1 baby24 Dadi KAJA Svetlana sonja 35 Бети Emi vedrana Emilija kavadarcanka Big Sister biljanag Lili beti 24 109 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Laura Прваче
Број на мислења : 355 Age : 45 Локација : центар Поени : 29184 Registration date : 2008-12-25
| |
| |
Pipolino Полуматурант
Број на мислења : 1432 Age : 47 Локација : Skopje Расположение : se gura nekako Поени : 29699 Registration date : 2009-02-01
| Предмет: Re: Проблем со кандида 02.08.09 16:00 | |
| blagoto e hrana za candidata , znaci nikako blago i gazirani sokovi | |
|
| |
Tifani Полуматурант
Број на мислења : 1005 Age : 48 Локација : makedonija Расположение : dobra sum Поени : 29202 Registration date : 2009-04-14
| Предмет: Re: Проблем со кандида 04.08.09 11:28 | |
| Еве едно мое искуство,почнав да се подмивам со јогурт и за само 1 недела кандидата исчезна,отогаш има поминато многу долго време,а кандидата ја нема,без таблети,без лекови,без вагиналети успеав,и сега еднаш неделно знам да си земам јогурт и да се подмијам,убаво се чуствувам,а резултатите од брис ми беа одлични а и вагиналната флора во ред | |
|
| |
Snegulka Прваче
Број на мислења : 147 Age : 46 Локација : Skopje Расположение : gore dole Поени : 29164 Registration date : 2008-12-27
| Предмет: Re: Проблем со кандида 04.08.09 11:51 | |
| a kako tocno pravis go ostavas jogurtot nekoe vreme pa se izmivas? | |
|
| |
Pipolino Полуматурант
Број на мислења : 1432 Age : 47 Локација : Skopje Расположение : se gura nekako Поени : 29699 Registration date : 2009-02-01
| Предмет: Re: Проблем со кандида 04.08.09 11:53 | |
| snegulka jas imam citano po hrvatskite forumi deka stavaat tampon so jogurt ili luk vo gaza zavitkan i sl raboti samo ne mu pomaga na sekoj sekoj so svojata sreka | |
|
| |
sewa25 Почетник
Број на мислења : 90 Age : 41 Локација : дома Расположение : одлично Поени : 28325 Registration date : 2009-06-01
| Предмет: Re: Проблем со кандида 04.08.09 13:44 | |
| - hormonce напиша:
- D-r Lidija Pazdrijan напиша:
- Jas redovno kogake mi se pojavi vakov problem pijam Lactogyn.Mislam deka e navistina efektiven i mnogu mi pomaga.Pamucen ves pod obavezno.
Потпис! Некаде веќе пишав за LACTOGYN-от,па еве сега пак.Што не пробав,единствен успех имав од овие капсули.Се консултирав преку е-маил со д-рка од Хрватска (која е вработена во Јадран ) и ми препорача да пијам 1 месеци 2 х 1,па уште два месеци 1 х 1. Навистина кандидата веќе ја немам, успешно ја излечив.Ова не е никаква реклама,туку мое лично искуство.
еве како изгледаат Me interesira dali ovie tableti se samo za kandida ili moze da se pijat i za infekcii? jas imam kandida veke podolgo vreme, 4 meseci nisto ne mi pomaga...pa sega pocnav da se somnevam deka imam i infekcija...cekam rezultati..ako se i za infekcija togas ke si gi zemam na svoja raka kako sto napisa ti istata doza..... Pozdrav | |
|
| |
Tifani Полуматурант
Број на мислења : 1005 Age : 48 Локација : makedonija Расположение : dobra sum Поени : 29202 Registration date : 2009-04-14
| Предмет: Re: Проблем со кандида 04.08.09 13:51 | |
| - Snegulka напиша:
- a kako tocno pravis go ostavas jogurtot nekoe vreme pa se izmivas?
Едноставно 3,4 пати се подмивам со јогурт преку текот на денот и нема потреба потоа да се премивам со вода,тоа го правам колку што е можно подлабоко вагинално со тие медецинските ракавици.На секое подмиванје нови ракавици и тоа се.И јас мислев дека нема да помогне,но ете супер излезе,ако може за нешто да не се пие таблети зошто да не | |
|
| |
Sun_shine Прваче
Број на мислења : 355 Age : 36 Локација : Скопје Расположение : tazno Поени : 29244 Registration date : 2008-12-30
| Предмет: Re: Проблем со кандида 04.08.09 14:40 | |
| mene ne mi e jasno samo edno moze deluva glupo ali aj ke si prasam..mene isto mi se pojavi no ne dlaboko vnatresno cesanje tuku na usnite od vnatresna strana stavav kantarion vaaginaleti nemav iscedok ni peckanje ni bolki....dali e istoto..majka mi vika dzabe stavas vaginaleti ako ne te cesa tamu kade sto gi stavas.....mene cesanjeto mi prekinuva so obicno ismivanje so obicna voda i edna medicinska voda asepsol mislam se vika...toa me smiruva i ima mnogu prijaten svez miris | |
|
| |
Laura Прваче
Број на мислења : 355 Age : 45 Локација : центар Поени : 29184 Registration date : 2008-12-25
| Предмет: Re: Проблем со кандида 08.08.09 12:34 | |
| - Sun_shine напиша:
- mene ne mi e jasno samo edno moze deluva glupo ali aj ke si prasam..mene isto mi se pojavi no ne dlaboko vnatresno cesanje tuku na usnite od vnatresna strana stavav kantarion vaaginaleti nemav iscedok ni peckanje ni bolki....dali e istoto..majka mi vika dzabe stavas vaginaleti ako ne te cesa tamu kade sto gi stavas.....mene cesanjeto mi prekinuva so obicno ismivanje so obicna voda i edna medicinska voda asepsol mislam se vika...toa me smiruva i ima mnogu prijaten svez miris
Надворешното чешање обично викаат дека е од промена на тоалет папир, улошки или прашок за перење. И јас го имав проблемот, но откако за бел веш почнав да употребувам само Ариел, ситуацијата се смири. | |
|
| |
richiegirl Почетник
Број на мислења : 9 Age : 32 Локација : stip Поени : 28657 Registration date : 2009-03-17
| Предмет: Re: Проблем со кандида 08.08.09 12:49 | |
| a dali mora da e jogurt?neli moze kiselo mleko pa da si go rastvoram so voda?i kako mislite deka e podobro da se podmivam ili da stavam tamponi natopeni so jogurt? | |
|
| |
Tifani Полуматурант
| Предмет: Re: Проблем со кандида 08.08.09 21:30 | |
| zosto moras da se macis da rastvaras k.mleko koga mozes jogurt,a inaku jas mislam deka podobro e taka da se podmivas | |
|
| |
elavit Почетник
Број на мислења : 1 Age : 53 Локација : strumica Поени : 27931 Registration date : 2009-08-08
| Предмет: Re: Проблем со кандида 08.08.09 21:32 | |
| - sonja 35 напиша:
- Ме интересира дали и вие го имате овој проблем?Секој месец пред добивање ми се појавува кандида.Ја третирав со кансен,нистатин и пак ништо,секој месец исто.По мензисот нема се е ок.Дали е тоа нормално или??
Кандидата мора да се лекува и кај партнерот!!!Така јас веке две години ја неммам.Да чукнам во дрво.Ја излекував со таблети(ке ти ги препорача гинекологот)ама мора и партнерот да ги зема.Инаку ништо не правиш. | |
|
| |
richiegirl Почетник
Број на мислења : 9 Age : 32 Локација : stip Поени : 28657 Registration date : 2009-03-17
| Предмет: Re: Проблем со кандида 09.08.09 1:29 | |
| a dali znae nekoj kolku vreme treba da stoi tamponot natopen so jogurt vo mene.jas ke stavam vecerva i planiram sabajle da go trgnam dali e toa vo red? | |
|
| |
richiegirl Почетник
| Предмет: Re: Проблем со кандида 10.08.09 1:15 | |
| sabajlevo go izvadiv tamponot i se bese ok,vnatresno veke ne me cesase ili bolese,no so prosiri nadvoresno i me pecka pri mokrenje.neznam sega sto da stavam,se podmivam so jogurt no nekako nema podobruvanje.a strav mi e da odam na ginekolog-nikogas ne sum bila | |
|
| |
Mama Ane Форумски газда
Број на мислења : 5798 Age : 48 Локација : skopje Расположение : во неизвесност Поени : 31656 Registration date : 2008-11-06
| Предмет: Re: Проблем со кандида 10.08.09 7:56 | |
| Нема страв девојче, мора да појдеш на гинеколог за да не се нервираш вака.. | |
|
| |
Zvezdicka Матурант
Број на мислења : 1683 Age : 43 Локација : Königstein Расположение : Trudnicko :) Поени : 30786 Registration date : 2008-08-29
| Предмет: Re: Проблем со кандида 10.08.09 10:03 | |
| richiegirl, tamponite vo princip ne se stavaat navecer bidejki kako sto site znaeme tie treba da se menuvaat sekoj 2-3 casa! Poznati se slucai na toksicen sok od tamponi ostaveni vo vaginata preku nok!
Se slagam so MamaAne, bez mnogu babini devetini otidi si na ginekolog i neka ti prepise sto treba od lekovi za da si go resis problemot
- Nekako mi se cini deka mnogu "lesno" si gi zemate ovie problemi so vginalnite infekcii. Jas bi vi rekla samo da ne se zezate i da ne isprobuvate mnogu ne provereni soveti tuku odgovorno da se grizie za svoeto polovo zdravje. Posledicite od ne izlecni infekcii se ogromni teski a cesto i fatalni. | |
|
| |
Laura Прваче
| Предмет: Re: Проблем со кандида 10.08.09 14:27 | |
| - Zvezdicka напиша:
- Nekako mi se cini deka mnogu "lesno" si gi zemate ovie problemi so vginalnite infekcii. Jas bi vi rekla samo da ne se zezate i da ne isprobuvate mnogu ne provereni soveti tuku odgovorno da se grizie za svoeto polovo zdravje. Posledicite od ne izlecni infekcii se ogromni teski a cesto i fatalni. Taka e Zvezdicka! I jas ne se zalazhuvam mnogu so nadri lekarstva posebno koga se raboti za vaka delikatna rabota. Jogurtot tocno deka sodrzi korisni bakterii koi ja namaluvaat kandidijazata, no od druga strana sodrzi i mal milion na drugi mikrobi na koi ne im e mestoto tamu i kojznae kakva steta moze da napravat. Pamet vo glava! ;-) | |
|
| |
Zvezdicka Матурант
Број на мислења : 1683 Age : 43 Локација : Königstein Расположение : Trudnicko :) Поени : 30786 Registration date : 2008-08-29
| Предмет: Re: Проблем со кандида 10.08.09 14:46 | |
| Tatko na moja najdobra drugarka e ginekolog i cesto znaese kako devojki da ni odrzi po nekoe predavanje za toa sto treba koga i kako da se pravi; Eve eden primer za zamisluvanje: dosla pacijentka kaj nego i se zalela na svrbez i peckanje na nadvoresniot del od vaginata i na vulvata. Koga je pregledal covekov imal sto da vidi! celata vagina i vulva nateceni i crveni, ja prasal sto prevzemala na svoja raka na sto zenava mu rekla deka si vmetnuvala kapsuli so antibiotici (ampicilin) bidejki ona znaela deka ima infekcija! A neli site znaeme. ako te boli grlo zemas odma antibiotici oralno.. ako te boli tamu dolu.. istite antibiotici si gi vmetnuvas kako vaginaleti doktorov samo sto ne padnal vo nesvest! Na svetov i vekov ima se i sesto. | |
|
| |
obicna Форумска фаца
Број на мислења : 4100 Age : 42 Локација : Дома си е дома Расположение : Секое лошо за добро е. Што и да е ќе помине... Поени : 31624 Registration date : 2008-07-19
| Предмет: Re: Проблем со кандида 11.08.09 2:49 | |
| - Zvezdicka напиша:
- richiegirl, tamponite vo princip ne se stavaat navecer bidejki kako sto site znaeme tie treba da se menuvaat sekoj 2-3 casa! Poznati se slucai na toksicen sok od tamponi ostaveni vo vaginata preku nok!
Se slagam so MamaAne, bez mnogu babini devetini otidi si na ginekolog i neka ti prepise sto treba od lekovi za da si go resis problemot
- Nekako mi se cini deka mnogu "lesno" si gi zemate ovie problemi so vginalnite infekcii. Jas bi vi rekla samo da ne se zezate i da ne isprobuvate mnogu ne provereni soveti tuku odgovorno da se grizie za svoeto polovo zdravje. Posledicite od ne izlecni infekcii se ogromni teski a cesto i fatalni. Radi ova i plus sto ne e bas preporaclivo tampon za sluzokozata nemoze da svatam zs se stavat tamponi... Ima lekovi kako mlecna kiselina sto znam e dobra za kandida, taka i ne mnogu skapi. Ili od doktor preporaka, ne na svoja raka. Tuka imav procitano sto se praj so tamponite...Bas prasav ko bev na gin za ovie tamponi so kantarion i jogurt. Istoto sto go napisa Zvezdicka mi go kaza. Znam za rizikot so tamponite uopstvo samo za vreme mens, vnatre u pakovkata pisuva. Jogurtot e dobar no vo kapsuli ili da se pie no NE na tampon. Najubavo e da se otidi na gin, da ne se igra so zdravjeto. | |
|
| |
sewa25 Почетник
Број на мислења : 90 Age : 41 Локација : дома Расположение : одлично Поени : 28325 Registration date : 2009-06-01
| Предмет: Re: Проблем со кандида 13.08.09 9:51 | |
| Тампон натопен во јогурт ставив еднаш и никогаш повеке...сабајлето кога станав имав страшни болки...не можев да се исправам...мене ми помогнаа таблетите ''YOGURT'' ...нема никаква штета од нив, само може да помогнат pozdrav | |
|
| |
sani-sandra Прваче
Број на мислења : 199 Age : 47 Локација : skopje Расположение : postojano raspolozena Поени : 28871 Registration date : 2009-03-11
| Предмет: Re: Проблем со кандида 13.08.09 14:07 | |
| Tableti Lactogyn.Za kandida ne se zema antibiotik pravi kontra efekt.Se hrani od antibiotikot i nikako blago.Blagoto e podloga za kandida. | |
|
| |
obicna Форумска фаца
Број на мислења : 4100 Age : 42 Локација : Дома си е дома Расположение : Секое лошо за добро е. Што и да е ќе помине... Поени : 31624 Registration date : 2008-07-19
| Предмет: Re: Проблем со кандида 13.08.09 14:11 | |
| Probiotika SEKOGAS bi vi preporacala za da zemate zaedno so antibiotici zs dobrite bakterii u creva i t.n antibioticite gi "jade" kako sto napisa sani-sandra. Zato da se zema istovremeno da nema poremetuvanje. Ne samo za kandida, uopstvo. | |
|
| |
sewa25 Почетник
| Предмет: Re: Проблем со кандида 13.08.09 14:14 | |
| Обична мислиш на Б-комплекс или што е тоа пробиотика? sorry :] | |
|
| |
obicna Форумска фаца
| Предмет: Re: Проблем со кандида 13.08.09 14:21 | |
| Probiotika vidi procitaj tuka. http://www.mayoclinic.com/health/probiotics/AN00389
Probiotika ne e isto kako b-kompleks. | |
|
| |
obicna Форумска фаца
| Предмет: Re: Проблем со кандида 13.08.09 14:25 | |
| Tableti kako Lactogyn se ubavi zs se hrana za probiotika. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Проблем со кандида | |
| |
|
| |
| Проблем со кандида | |
|