| Проблем со кандида | |
|
+105vasidora Vesnicka zagrizenKa lavce moni2007 Јасмина jana 02 Janicka MarijaMkd sunshine nata Anica82 BaMbYnA delfin76 mac@ Biljana Dara lilijana Mama Ane elavit richiegirl Sun_shine Snegulka Tifani D-r Lidija Pazdrijan Лејди Zvezdicka nena21 verica21 Mama K dianan Dali avanturistka vecki secret KATIC beti.liz sewa25 macana emilija poposka boshevska najmila ZZ bile kiki4ka sani-sandra Mila87 lia Eva Marija lila_mk Monika Sara Mimi22 sweety ana84 fibimk obicna Pipolino macush Anjuska08 Laura milena p BiljanaM silent Natalija Jasminka M.S. Elsa v.violeta kristina_b radost Stefanija S. zoc Sandra bica Brane mama jasmina i ace vesna velkova lela sunset slatka87 Simona's mom ZeleniCka Kinky Ilince betavitevit hormonce Viktorija78 Kikic desi rich_bitch1 baby24 Dadi KAJA Svetlana sonja 35 Бети Emi vedrana Emilija kavadarcanka Big Sister biljanag Lili beti 24 109 posters |
|
Автор | Порака |
---|
MarijaMkd Почетник
Број на мислења : 1 Age : 37 Локација : Skopje Поени : 27758 Registration date : 2009-09-11
| Предмет: Re: Проблем со кандида 11.09.09 1:00 | |
| Veke edna nedela custvuvam cesanje vo vaginalniot otvor. Oa nadvor nemam nikakvo crvenilo.Pri odnos pocustvuvav pecenje.Dali se raboti za kandida?Mozam li od svoja raka da zemam vaginaleti Kanesten ili nesto drugo.?? | |
|
| |
Mama Ane Форумски газда
Број на мислења : 5798 Age : 48 Локација : skopje Расположение : во неизвесност Поени : 31646 Registration date : 2008-11-06
| Предмет: Re: Проблем со кандида 11.09.09 8:10 | |
| А зашто едноставно не отидеш на доктор? јас во принцип не практикувам ништо на своја рака, без консултација со докотор. Сепак е сензитивно место, што може во иднина да предизвика последици и според мене најпаметна одлука е Доктор | |
|
| |
lilijana Прваче
Број на мислења : 385 Age : 52 Локација : skopje Расположение : оптимист Поени : 28500 Registration date : 2009-07-04
| Предмет: Re: Проблем со кандида 11.09.09 19:04 | |
| Pozz do marija..vednas na lekar..ne cekaj.Toa e nezna rabota..moze da e i obicna i9ritacija..ama najdobro da odis na genikolog.Toj so samiot vaginalen pregled ke ti kaze sto se slucuva.Na primer jas imav slicni problemi(pred 2-3god) i koga me otvori mojot genikolog bukvalno mi rece ,,lele kako kreda si vnatre,, Sto znacese kandida...i normalno mi dade apcinja..mast, jod, vaginaleti..Mi pomina za tri dena se..ama dobiv opomena prethodno..se da iskoristam najmalku 7 dena..iako nemav veke simptomi.Nie kako zeni mozebi i gesime ..znaes..ke ni pomine za nekolku dena i tolku..ni apcinja ni nisto..a treba da se slusa.Eve otkako go pijam cajot za vosp..za jajnici..epten nemam problemi..ni miris..ni nisto..apsolutno..ama slusanje mora..Taka devojki..Na site vi posakuvam sreka vo resavanjeto na ovie dosadni nasi zenski problemi..no, toa e ..ke pomine..pozzz | |
|
| |
Janicka Прваче
Број на мислења : 102 Age : 45 Локација : Sk Поени : 29263 Registration date : 2008-12-01
| Предмет: Re: Проблем со кандида 11.10.09 18:24 | |
| Za vakvi raboti ne treba da cekame sami da pominat tuku vednas da se odi na lekar. Inaku i ishranata ima golema vrska so pojavata na candida, ne treba da se jade mnogu blago i sekako stresot (kolku sto e mozno) da se namali. | |
|
| |
D-r Lidija Pazdrijan ВИП личност
Број на мислења : 3132 Age : 53 Локација : i ovde i onde Расположение : super:) Поени : 31344 Registration date : 2009-03-04
| Предмет: Re: Проблем со кандида 11.10.09 18:39 | |
| Jas piev tableti za nastinka i odma primetiv poobilen iscedok.Arno ama i minatiot pat,a veruvam i sega ke mi pomine od kapsulite Lactogyn.Koj gi izmislil,gospod zdravje da mu dade.Inaku se probiotik,sto znaci ne se trujam so hemija . | |
|
| |
jana 02 Почетник
Број на мислења : 10 Age : 76 Локација : Skopje Поени : 27823 Registration date : 2009-09-05
| Предмет: Re: Проблем со кандида 11.10.09 22:08 | |
| Za resavanje na problemite so kandida pomagaat probioticite .Oralnite probiotici koi sodzat terapiska koncentracija na Lactobacili | |
|
| |
Јасмина Почетник
Број на мислења : 3 Age : 38 Локација : Skopje Поени : 27559 Registration date : 2009-10-20
| Предмет: Re: Проблем со кандида 20.10.09 15:32 | |
| ve molam pomognete mi . Vekje nekolku meseci imam problemi so kandida. pred eden mesec bev na ginekolog napraviv i bris i se brisot beshe ok samo beshe toa realizirano . Kaj mene problemot e toa shto nemam mnogu golemo techenje vo tekot na denot megjutoa za vreme na odnos premnogu imam sekrecija i ima mnogu neprijatna mirizba shto mi se sluchuva i da prekinam so odnosot. Ginekologot mi dade ROJAZOL, MYCORIL i ATRICAN zavrshiv so se no povtorno go imam toj problem premnogu neprijatna mirizba i ima zelenikasta boja.... Ako go ima nekoja druga ovoj problem ve molam pishete mi.. | |
|
| |
Број на мислења : 3132 Age : 53 Локација : i ovde i onde Расположение : super:) Поени : 31344 Registration date : 2009-03-04
| Предмет: Re: Проблем со кандида 20.10.09 23:10 | |
| - Јасмина напиша:
- ve molam pomognete mi . Vekje nekolku meseci imam problemi so kandida. pred eden mesec bev na ginekolog napraviv i bris i se brisot beshe ok samo beshe toa realizirano . Kaj mene problemot e toa shto nemam mnogu golemo techenje vo tekot na denot megjutoa za vreme na odnos premnogu imam sekrecija i ima mnogu neprijatna mirizba shto mi se sluchuva i da prekinam so odnosot. Ginekologot mi dade ROJAZOL, MYCORIL i ATRICAN zavrshiv so se no povtorno go imam toj problem premnogu neprijatna mirizba i ima zelenikasta boja.... Ako go ima nekoja druga ovoj problem ve molam pishete mi..
Da napravite PAP pod itno Jasmina,zaedno so dobar ginekoloski pregled.Dogovorete za poeidinosti so Dr.Jurukovska vo strucni sovet. | |
|
| |
Јасмина Почетник
Број на мислења : 3 Age : 38 Локација : Skopje Поени : 27559 Registration date : 2009-10-20
| Предмет: Re: Проблем со кандида 20.10.09 23:12 | |
| napraviv pap negativen beshe samo infekcija kandida pokazuvashe se javiv pak kaj ginekologot i nishto posebno reche tie se lekarstavata za kandida sto ti gi dadov | |
|
| |
| Предмет: Re: Проблем со кандида 20.10.09 23:16 | |
| | |
|
| |
Јасмина Почетник
| Предмет: Re: Проблем со кандида 20.10.09 23:18 | |
| :( sega kje pisham vo struchni soveti mnogu sum zaplashena neznam pokje :( | |
|
| |
moni2007 Почетник
Број на мислења : 81 Age : 49 Локација : Skopje Поени : 28851 Registration date : 2009-02-16
| Предмет: Re: Проблем со кандида 22.10.09 16:00 | |
| Jasmina i mene ne mi lici na kandida posebno bojata na iscedokot. Mislam deka so PAP ne moze da se otkrie bakteriska infekcija, najdobro da si napravis mikrobiologija i test na hlamidija. | |
|
| |
lavce Полуматурант
Број на мислења : 920 Age : 43 Локација : Skopje Расположение : kako EHG na srce Поени : 29201 Registration date : 2009-04-24
| Предмет: Re: Проблем со кандида 22.10.09 16:25 | |
| Jasmina, napravi mikrobioloski brisevi, za mikoplazma ureoplazma, klamidija, trihomonas itd, mozebi treba da go tretiras so antibiotici... | |
|
| |
fibimk Бруцош
Број на мислења : 2158 Age : 50 Локација : Makedonija Расположение : voglavno OK Поени : 30029 Registration date : 2009-02-25
| Предмет: Re: Проблем со кандида 22.10.09 22:38 | |
| I mene me maci denovive kandidata....osekam peckanje i cesanje odvreme navreme....ke probam so zalfija caj i soda bikarbona,pa ako nisot ne pomogne na ginekolog.....ionaka sum za odenje ama odma prepisuvaat lek...ne ostavaat nisto da se proba samo od sebe da pomine.... | |
|
| |
Dara Полуматурант
Број на мислења : 804 Age : 47 Локација : makedonija Расположение : realno Поени : 28518 Registration date : 2009-06-26
| Предмет: Re: Проблем со кандида 22.10.09 22:46 | |
| A dali ste probale so rakija na uloska,pa ja lepnuvate pred spienje,malku neprijatno e okolu 1-na minuta ama utroto ke bide podobra situacijata | |
|
| |
zagrizenKa Почетник
Број на мислења : 1 Age : 42 Локација : macedonia Поени : 27541 Registration date : 2009-10-23
| Предмет: Re: Проблем со кандида 23.10.09 2:27 | |
| И јас имам проблем со кандида, си ја носам од 16 год, ја закачив од антибиотици, болникава сум од малечка. Досега имам пробувано со вагиналети, јод, со камилица, сода бикербода, ракија, бело вино, и што ли уште не. Е сега, имам и друг проблем , живеам со мал град, и тука нема баш салам доктори, и кога и да отидам на доктор ми препишуваат канастен, кој што ВООПШТО не помага, барем мене не. Па ме интересира што можзам да користам, што не е штетно и можам сама да си го препишам ) Прошитав овде, се спомнува некоја крема TRAVOGEN, која многу помагала. каде можам да ја најдам, пошто прочитав дека во скопје ја нема, па тогаш не очекувам и тука да ја има. Ако знае некој нека пише, кандидава веќе е мн досадна и се помалку живци имам да ја трпам | |
|
| |
obicna Форумска фаца
Број на мислења : 4100 Age : 42 Локација : Дома си е дома Расположение : Секое лошо за добро е. Што и да е ќе помине... Поени : 31614 Registration date : 2008-07-19
| Предмет: Re: Проблем со кандида 23.10.09 2:56 | |
| Za kandida zenski imam procitano deka se preporacuva pomalce blago i zitarki da se jade... Povejke vnesuvanje raboti sto sodrzat mlecna kiselina. | |
|
| |
Tifani Полуматурант
Број на мислења : 1005 Age : 48 Локација : makedonija Расположение : dobra sum Поени : 29192 Registration date : 2009-04-14
| Предмет: Re: Проблем со кандида 23.10.09 11:21 | |
| Tocno taka obicna.Jas voopsto ne jadam blago. E pred dva dena jadev nesto blago za da napravam cest na domakinite kaj sto bevme na gosti i mislam deka od togas pocnav da ja custvuvam kandidata | |
|
| |
Vesnicka Полуматурант
Број на мислења : 1037 Age : 40 Локација : Skopje Расположение : kako koga Поени : 30062 Registration date : 2008-08-08
| Предмет: Re: Проблем со кандида 23.10.09 18:57 | |
| Jas ne da jadam blago ohoho kolku jadam.I si imam problemi od vreme navreme so kandidata.Ama jas veke 5-6 godini sekoja vecer pred spienje si stavam mast Ekalin.Po tolkava upotreba nema efekt definitivno.Nego na psiholoska baza ako ne stavam e togas si dobivam problemi poizrazeni so kandidata.Sum prasuvala ginekolozi dali moze da e stetna sekojdnevnata upotreba.Site mi rekle ne i deka mojot organizam veke ja dozivuva kako obicen krem nema efekt. | |
|
| |
vasidora Полуматурант
Број на мислења : 672 Age : 40 Локација : sk Расположение : vo neizvesnost:) Поени : 28279 Registration date : 2009-09-17
| Предмет: Re: Проблем со кандида 25.10.09 16:36 | |
| Na papa testot od pred dve nedeli mi rekoa sum imala kandida. Ama lugje jas nemam nikakvi nevoobicaeni simptomi, nitu cesanje, nitu bolka, a belo pranje najnormalno po malku pred da mi dojde. Gin ne mi prepisa nikakva terapija, pa si vikam ova so kandidata imas - nemas ili se meri vo nekoja kolicina? Aj sega ke si svaram caj od kamilica i ke se odmijam ama vnatresno ili samo nadvoresno na usnite? Ako e vnatresno kako ke mi uspee toa odmivanje? | |
|
| |
Zvezdicka Матурант
Број на мислења : 1683 Age : 43 Локација : Königstein Расположение : Trudnicko :) Поени : 30776 Registration date : 2008-08-29
| Предмет: Re: Проблем со кандида 25.10.09 21:05 | |
| vasidora... jas pak ke ti se ubavam.. sorry ako sum dosadna Ama nemojda se zezas so babini lekovi ako imas kandida prasaj go svojot ginekolog da ti prepise vaginaleti (canesten sega ima terapija za 1 den) a ti podaleku od stalktoto, zemi si nekoj probioticki jogurt i poveke tecnosti. Jogurti na vloski i odmivanje so kamilici batali toa. | |
|
| |
Tifani Полуматурант
Број на мислења : 1005 Age : 48 Локација : makedonija Расположение : dobra sum Поени : 29192 Registration date : 2009-04-14
| Предмет: Re: Проблем со кандида 18.12.09 14:28 | |
| Custvuvam kako da imam kandida,a neznam sto bi smeela sega da koristam osven da se podmijam so kamilica ? | |
|
| |
Sandra_Anja Бруцош
Број на мислења : 2057 Age : 43 Локација : Скопје Расположение : насмеана Поени : 30832 Registration date : 2008-07-14
| Предмет: Re: Проблем со кандида 18.12.09 14:32 | |
| Mozes da si zemes i vaginaleti od kamilica, bez recept odat. A, najubavo so tvojot gin. da se konsultiras. | |
|
| |
josifana Прваче
Број на мислења : 362 Age : 45 Локација : makedonija Расположение : zadovolitelno Поени : 28711 Registration date : 2009-04-20
| Предмет: Re: Проблем со кандида 18.12.09 14:34 | |
| Или вагиналети од кантарион,и тие одат без рецепт | |
|
| |
Tifani Полуматурант
| Предмет: Re: Проблем со кандида 18.12.09 14:35 | |
| Neznam dali smeam vo iscekuvnje sum,nesto mnogu sum vo panika vo posledno vreme pa se plasam,a mislev sinoka da si stavam vaginaleta od kantarion ama ne staviv | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Проблем со кандида | |
| |
|
| |
| Проблем со кандида | |
|