| Проблем со кандида | |
|
+105vasidora Vesnicka zagrizenKa lavce moni2007 Јасмина jana 02 Janicka MarijaMkd sunshine nata Anica82 BaMbYnA delfin76 mac@ Biljana Dara lilijana Mama Ane elavit richiegirl Sun_shine Snegulka Tifani D-r Lidija Pazdrijan Лејди Zvezdicka nena21 verica21 Mama K dianan Dali avanturistka vecki secret KATIC beti.liz sewa25 macana emilija poposka boshevska najmila ZZ bile kiki4ka sani-sandra Mila87 lia Eva Marija lila_mk Monika Sara Mimi22 sweety ana84 fibimk obicna Pipolino macush Anjuska08 Laura milena p BiljanaM silent Natalija Jasminka M.S. Elsa v.violeta kristina_b radost Stefanija S. zoc Sandra bica Brane mama jasmina i ace vesna velkova lela sunset slatka87 Simona's mom ZeleniCka Kinky Ilince betavitevit hormonce Viktorija78 Kikic desi rich_bitch1 baby24 Dadi KAJA Svetlana sonja 35 Бети Emi vedrana Emilija kavadarcanka Big Sister biljanag Lili beti 24 109 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Kikic Бруцош
Број на мислења : 2003 Age : 42 Локација : skopje Расположение : happppppppyyyyyyyyyy Поени : 30045 Registration date : 2008-09-29
| Предмет: Re: Проблем со кандида 08.04.09 15:46 | |
| Kaj mene nisto ne vazi .Ni blago ni Diflazon.Sme ispile koj znae kolku dozi. Jas imam irigator za vnatresno ispiranje koj mu stavam rastvor od 1l voda i edna supena lazica vinski ocet .Za da se regulira PH dole. Ama veke mi e zdosadeno se veke .Sekoj mesec edno te isto | |
|
| |
fibimk Бруцош
Број на мислења : 2158 Age : 50 Локација : Makedonija Расположение : voglavno OK Поени : 30029 Registration date : 2009-02-25
| Предмет: Re: Проблем со кандида 07.05.09 20:45 | |
| Ne sum imala seriozni problemi so kandidata.....dosega sum stavila samo ednas kanecten1 i toa pred 3 godini...malku sekret sum imala. Imam primeteno deka pred dobivanje kako da me pecka vnatre,me cesa....i pri mokrenje me pece malku.Pa ke prestane.......eve i denes taka isto primetiv...me peckase nekako.....dali e od sapunot ili e kandida ne znam...a koristam ili intimen ili bebeski sapun....Obicno posle tusiranje taka mi se javuva vo tek na denot.Obicno i redam vitaminska mast dolu.... A da odam na lekar pak i ne mi se davaat 1000 den za 5 min..... Mislite deka e kandida?Ili od sapunot?Ama nemam sekret koj e karakteristicen za kandidata...ili mozda e vo poslaba faza? | |
|
| |
hormonce Матурант
Број на мислења : 1823 Age : 47 Локација : skopje Расположение : блесаво! Поени : 29823 Registration date : 2008-08-31
| Предмет: Re: Проблем со кандида 08.05.09 11:20 | |
| Пецкањето при мокрење помалку наликува на кандида,тоа е воспаление на мочни канали,настината бешика,бактерија во урина итн. Кандидата повеќе се манифестира со чешање и секрет (може да е и со непријатен мирис). Јас после долга борба мислам дека конечно почнувам да ја залекувам. Дефинитивно LACTOGYN се најдобри за кандида. | |
|
| |
kiki4ka Почетник
Број на мислења : 46 Age : 38 Локација : home Поени : 28417 Registration date : 2009-05-07
| Предмет: Re: Проблем со кандида 12.05.09 1:33 | |
| imav problem so kandida i uste i den denes mi se pojavuva ako pijam antibiotik iako pija i b complex ili nekagas na baza na stres.... ja imam leceno so mnogu sredstva canesten, cansen, nistatin, flazil i sega posleden pat zedov Rojazol sedum vaginaleti se i mi pomina ama ke vidime do koga a istovremeno nadvoresno se mackav so canesten. | |
|
| |
bile Прваче
Број на мислења : 230 Age : 46 Локација : skopje Расположение : ok Поени : 28782 Registration date : 2009-03-16
| Предмет: Re: Проблем со кандида 12.05.09 1:49 | |
| пиј многу јогурт пробај помага | |
|
| |
hormonce Матурант
Број на мислења : 1823 Age : 47 Локација : skopje Расположение : блесаво! Поени : 29823 Registration date : 2008-08-31
| Предмет: Re: Проблем со кандида 12.05.09 1:58 | |
| И вагиналетите Fluororacil-5 се добри за кандида,само се малку незгодни за нанесување (содржат некоја материја како глицерин,па се лизга и топи низ раце).Се користат повеќе на пр.2 месеци ,секој 3 ден по една вагиналета,ама се доста успешни,арно ама и скапи [/i] | |
|
| |
ZZ Полуматурант
Број на мислења : 528 Age : 54 Локација : Srem Расположение : :-)))) Поени : 31094 Registration date : 2007-11-14
| Предмет: Re: Проблем со кандида 12.05.09 9:58 | |
| trenutno sam pod velikim stresom jer nam se bliži kontrola sa Dorom..i od pre par dana mi se javila kandida kao posledica tolikog nerviranja..sinoć pročitam da stres menja hormonalni balans i vaginalnu floru, nisam znala da utiče čak i na to..
e taj stres, definitivno je najveći krivac za sve.. | |
|
| |
fibimk Бруцош
Број на мислења : 2158 Age : 50 Локација : Makedonija Расположение : voglavno OK Поени : 30029 Registration date : 2009-02-25
| Предмет: Re: Проблем со кандида 12.05.09 11:37 | |
| Eh ZZ...samo da znas samo kolko mnogo deluje.....ja sam totalno poremetila balans....cak i menzis od stres i nervoze.... | |
|
| |
rich_bitch1 Бруцош
Број на мислења : 2504 Age : 37 Локација : dreamland Расположение : dobro e Поени : 31293 Registration date : 2007-12-29
| Предмет: Re: Проблем со кандида 12.05.09 13:29 | |
| i mene mi se pojavi kandida pre dve tri nedeli baska cel mesec nemam dobieno.duri denes dobiv termin kaj ginekologot.se utepav od testovi za bremenost site ispadnaa negativni.pretpostavuvam deka mi docni i mene od stres.eden kup obvrski mi se natrupaa neznam kaj mi e glavata,baska zaboravam i da jadam uf... | |
|
| |
Natalija Полуматурант
Број на мислења : 1160 Age : 42 Локација : istocno od rajot Расположение : nestrplivo Поени : 30032 Registration date : 2008-08-30
| Предмет: Re: Проблем со кандида 12.05.09 15:56 | |
| Mene me maci kandida vo bremenost. Do sega ne sum imala i mnogu se isplasiv, ne znaev kako da reagiram. Isfrliv se sto e blago od ishrana i se sto se pravi od brasno, kako i gusti sokovi. Koristev kanesten 3 i ne mi pomognaa. Ginekologot mi vika deka ako za prv pat mi se javila vo brememenost znaci pricinata e vo bremenosta pa tesko deka ce ja izlecam. Se somneva na gestaciski dijabetes i sega ce odam na ispituvanje. Ednostavno ne mozam da se pomiram so faktot deka nema da mozam da ja izlecam. Dajte nekoj sovet sto moze da se primeni vo bremenost. Vo prethodnite postovi imase mnogu informacii, ama nekako se plasam. A od druga strana koga ce razmislam mene kanestenot mi gi dadoa vo 3 mesec pa ako tie ne mu nastetile na plodot togas ne veruvam deka nesto drugo ce mu nasteti. | |
|
| |
kiki4ka Почетник
Број на мислења : 46 Age : 38 Локација : home Поени : 28417 Registration date : 2009-05-07
| Предмет: Re: Проблем со кандида 12.05.09 20:36 | |
| a ako imas kandida ne mozes da ostanes bremena? | |
|
| |
najmila Прваче
Број на мислења : 428 Age : 42 Локација : skopje Расположение : odlicno Поени : 29618 Registration date : 2008-10-23
| Предмет: Re: Проблем со кандида 12.05.09 21:11 | |
| Секако дека може да се остане бремена од каде таква информација! Наташа ништо страшно многу ја добиваат кандидата во бременост,другарками цела бременост си имаше маки со таа кандида,досадна е,ама не му штети на плодот.Ќе си ја третираш со канестени такви ствари,ќе ти биде досадна ама не се грижи не е опасна. | |
|
| |
emilija poposka boshevska Прваче
Број на мислења : 430 Age : 42 Локација : ohrid Поени : 29554 Registration date : 2008-12-03
| Предмет: Re: Проблем со кандида 12.05.09 21:42 | |
| lele ne da e dosadna, tuku nekolku meseci si na raat i ete ti ja pak. Jas nekako uspeav dosega vo bremenosta bez nea, ama sega pak primetuvam deka imam, posto si gi znam simptomite...Ke se konsultiram so doktorot, inaku jas gi stavav poliginaks, i plus kanesten mast. E sega neznam dali istite ke mi gi dade. Mislam deka ne treba da ja imame pred poroduvanje zosto preku rodilnite kanali moze da se prenese na bebeto. | |
|
| |
kiki4ka Почетник
| Предмет: Re: Проблем со кандида 12.05.09 21:52 | |
| jas mislam deka koga prviot pat mi se pojavi kandida toa bese od edno sredstvo intima od oriflame, i koga ednas ke si ja zakacis nosi si ja so zdravje | |
|
| |
macana Почетник
Број на мислења : 76 Age : 43 Локација : bitola Расположение : одлично Поени : 28599 Registration date : 2009-04-09
| Предмет: Re: Проблем со кандида 12.05.09 22:20 | |
| za kandidata ima vaginaleti koi se stavat navecer i nautro i mislam deka se vikaat neopantenol i da se mia so 1 lazica jabolkova kiselina na 1l mlaka voda 2.3 pati na den | |
|
| |
sewa25 Почетник
Број на мислења : 90 Age : 41 Локација : дома Расположение : одлично Поени : 28315 Registration date : 2009-06-01
| Предмет: Re: Проблем со кандида 01.06.09 14:47 | |
| pred 2 meseci ja dobiv prv pat kandidata i iskreno ne znam mnogu za ovaa infekcija pa zatoa gi procitav site vasi komentaari i iskreno sum mnogu tazna i isplasena. Koristevkanesten krem, kanesten tableta(taa sto e za edna nok), Poliginax, Acidesalus(vaginaleti 7 noki), NEo- penotran(7 noki) i na kraj oralno ja ispiv i taa tableta diflukonazol 150 mg...i rezultatot e NISTO !!! Sega pocnav da pijam po edna cesnja luk od sabajle na gladno, kako tabletka so vodicka pa da vidime i ova dali ke pomogne... Ke pocnam da stavam kantarionovo maslo, pa ke prodolzam so tamponi so jogurt se nadevam ke ima efekt.........luge veke nemam nadez... POMAGAJTE....dali se leci ova cudo ???? | |
|
| |
Eva Marija Прваче
Број на мислења : 151 Age : 45 Локација : skopje Расположение : top Поени : 29830 Registration date : 2008-08-13
| Предмет: Re: Проблем со кандида 01.06.09 14:49 | |
| - sewa25 напиша:
- pred 2 meseci ja dobiv prv pat kandidata i iskreno ne znam mnogu za ovaa infekcija pa zatoa gi procitav site vasi komentaari i iskreno sum mnogu tazna i isplasena. Koristevkanesten krem, kanesten tableta(taa sto e za edna nok), Poliginax, Acidesalus(vaginaleti 7 noki), NEo- penotran(7 noki) i na kraj oralno ja ispiv i taa tableta diflukonazol 150 mg...i rezultatot e NISTO !!! Sega pocnav da pijam po edna cesnja luk od sabajle na gladno, kako tabletka so vodicka pa da vidime i ova dali ke pomogne...
Ke pocnam da stavam kantarionovo maslo, pa ke prodolzam so tamponi so jogurt se nadevam ke ima efekt.........luge veke nemam nadez... POMAGAJTE....dali se leci ova cudo ???? А дали ти земаа брисеви и за дрги инфекции да проверат? како на пример за кламидија, уреаплазма и микоплазма и брис од цервикс. Може да имаш друга бактерија па кандидата фда се јавува пропратно. | |
|
| |
beti.liz Полуматурант
Број на мислења : 842 Age : 49 Локација : Skopje Расположение : se trudam da e ok Поени : 28841 Registration date : 2009-05-20
| Предмет: Re: Проблем со кандида 01.06.09 14:59 | |
| So kandidata redoven problem.Sekoj mesec pred menzis ja cuvstvuvam najintenzivno ma da znam deka e tuka celo vreme.Sum probala canesten.poliginax i sto uste ne,momentalno zalecuva posle pak istoto.Ako nekoj go nasol resenieto...makar i so oced i k.mleko neka kaze ovaa veke e dosadna.Najmnogu simptomi imam nadvoresno,tolku e agresivna izgleda sto puka i sluzokozata do krv.aman veke,kazuvajte care....ako go ima | |
|
| |
sewa25 Почетник
Број на мислења : 90 Age : 41 Локација : дома Расположение : одлично Поени : 28315 Registration date : 2009-06-01
| Предмет: Re: Проблем со кандида 01.06.09 15:09 | |
| А дали ти земаа брисеви и за дрги инфекции да проверат? како на пример за кламидија, уреаплазма и микоплазма и брис од цервикс. Може да имаш друга бактерија па кандидата фда се јавува пропратно.
Mi zemaa bris samo ednas...Rezultatot Candida albicans..mu se javiv pred nekoj den da mu kazam deka seuste me cesa( ne kako na pocetokot, samo na vrvot na usnite) i mi rece pocekaj den dva i dojdi pak....veke ne znam sto moze da se napravi...odam na privaten ginekolog, zatoa sto od maticniot vo ambulanta imam fobija..ne mozam da dozvolam da me pregleda blak :(....ne mi e zal za parite no se utepav od frlanje pari de 500 de 1000...barem daima rezultati... Sto da pravam sega :((( ???[/img] | |
|
| |
beti.liz Полуматурант
Број на мислења : 842 Age : 49 Локација : Skopje Расположение : se trudam da e ok Поени : 28841 Registration date : 2009-05-20
| Предмет: Re: Проблем со кандида 01.06.09 15:22 | |
| Mojot ginekolog ni bris mi zemal nisto.Na pregled samo mi pravi Pap vaginalno eho i na sekoe odenje obavezno mi dava vaginaleti.Mu go kazuvam problemot vika gjabe brisevi sekoja zena go ima problemot,retko koja e cista taka da ne se sekiraj,mi vika sibaj nisto ne ti e,stavaj samo k.mleko sekoja vecer i nemas gajle. | |
|
| |
sewa25 Почетник
| Предмет: Re: Проблем со кандида 01.06.09 15:25 | |
| Ne me zagrizuva rezultatot od brisot, poveke me zagrizuva toa sto imam neprijatno cuvstvo cesanje i slicno...ke probam sega so tamponi so jogurt ...Fala vi za sovetite pa ke ve izvestam za efektot od jogurt | |
|
| |
beti.liz Полуматурант
| Предмет: Re: Проблем со кандида 01.06.09 15:28 | |
| sewa samo da ti kazam pred da pocnes mojot ginekolg sovetuva ne jogurt kupen gotov tuku jogurt napraven od k.mleko,zatoa sto bakterijata sto go kvasi mlekoto e istata sto treba da ja ima vo vaginalnata sredina na zenata,t.e. imaat isto PH.Znaci probaj so k.mleko i ne na tampon tuku so vbrizguvanje vnatre so obicen spric so isecen vrv ili so pipeti za davanje sirup na decinja.Pozz.. | |
|
| |
sewa25 Почетник
| Предмет: Re: Проблем со кандида 01.06.09 15:38 | |
| Na mojot ginekolog kako da mu e smaceno od mene:) ne mi dade nikakvi soveti za vakov tip na lecenje... Dobro sto go otkriv forumot Fala Beti ke go poslusam tvojot sovet.... Pozdrav | |
|
| |
Eva Marija Прваче
Број на мислења : 151 Age : 45 Локација : skopje Расположение : top Поени : 29830 Registration date : 2008-08-13
| Предмет: Re: Проблем со кандида 01.06.09 16:15 | |
| - sewa25 напиша:
- А дали ти земаа брисеви и за дрги инфекции да проверат? како на пример за кламидија, уреаплазма и микоплазма и брис од цервикс. Може да имаш друга бактерија па кандидата фда се јавува пропратно.
Mi zemaa bris samo ednas...Rezultatot Candida albicans..mu se javiv pred nekoj den da mu kazam deka seuste me cesa( ne kako na pocetokot, samo na vrvot na usnite) i mi rece pocekaj den dva i dojdi pak....veke ne znam sto moze da se napravi...odam na privaten ginekolog, zatoa sto od maticniot vo ambulanta imam fobija..ne mozam da dozvolam da me pregleda blak :(....ne mi e zal za parite no se utepav od frlanje pari de 500 de 1000...barem daima rezultati... Sto da pravam sega :((( ???[/img] а каков брис тои земаа и дали ти ги правеа тие испитуванја за кои ти казав? знаци за кламидија се зема посебен брис, за уреаплазми и микоплазми посебно исто така? кажи му посебно брис да ти земе и за нив. Оти на обичен брис не се гледаат овие бактерии а може да ги имаш. | |
|
| |
sewa25 Почетник
| Предмет: Re: Проблем со кандида 01.06.09 16:22 | |
| Kako za pocetok sakam da se odjavam od maticniot lekar i da se prijavam kaj drug...ako prodolzam kaj privatnive ke bankrotiram .. Dali nekoj znae kako odi taa procedura za odjavuvanje? dali treba direkno vo ambulanta ili vo fond za zdravstvo da se odjavam ?? Ako moze da mi dadete takva informacija ke vi bidam blagodarna a ako ne ke se potrudam sama Odkako ke si odberam drug maticen, ke go zamolam da mi gi napravi site mozni ispituvanja pa ke vidime... | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Проблем со кандида | |
| |
|
| |
| Проблем со кандида | |
|