| Проблем со кандида | |
|
+105vasidora Vesnicka zagrizenKa lavce moni2007 Јасмина jana 02 Janicka MarijaMkd sunshine nata Anica82 BaMbYnA delfin76 mac@ Biljana Dara lilijana Mama Ane elavit richiegirl Sun_shine Snegulka Tifani D-r Lidija Pazdrijan Лејди Zvezdicka nena21 verica21 Mama K dianan Dali avanturistka vecki secret KATIC beti.liz sewa25 macana emilija poposka boshevska najmila ZZ bile kiki4ka sani-sandra Mila87 lia Eva Marija lila_mk Monika Sara Mimi22 sweety ana84 fibimk obicna Pipolino macush Anjuska08 Laura milena p BiljanaM silent Natalija Jasminka M.S. Elsa v.violeta kristina_b radost Stefanija S. zoc Sandra bica Brane mama jasmina i ace vesna velkova lela sunset slatka87 Simona's mom ZeleniCka Kinky Ilince betavitevit hormonce Viktorija78 Kikic desi rich_bitch1 baby24 Dadi KAJA Svetlana sonja 35 Бети Emi vedrana Emilija kavadarcanka Big Sister biljanag Lili beti 24 109 posters |
|
Автор | Порака |
---|
radost Прваче
Број на мислења : 326 Age : 43 Локација : Makedonija Расположение : odlicno Поени : 29582 Registration date : 2008-10-11
| Предмет: Re: Проблем со кандида 17.11.08 16:36 | |
| Кандидата природно си живее во нашиот организам и ако е во нормални количина тогаш е ок, а ако се намножи многу тогаш е проблематична односно непријатна. Знам дека помагаат пробиотици, а внесување премногу шеќери одмага. Мене ми помагаат и вагиналетите Canesten 3.Ама и партнерот мора да се лекува во исто време. Инаку еднаш ставав на своја рака па гинекологот ме искара потоа зашто со тоа се ослабува природната борба на организамот да се справува со кандидата. А во полош случај ако премногу често се појавува може изворот да и е во дигестивниот систем и со употреба на вагиналети на своја рака се прикриваат тие симптоми. | |
|
| |
kristina_b Прваче
Број на мислења : 134 Age : 38 Локација : domaaaa Расположение : :-) Поени : 29557 Registration date : 2008-09-18
| Предмет: Re: Проблем со кандида 10.12.08 23:44 | |
| a zenski dali kandidata moze da bide problem pri zabremenuvaneto?hmm | |
|
| |
v.violeta Почетник
Број на мислења : 46 Age : 42 Локација : doma so Zlatko Расположение : екстра Поени : 29124 Registration date : 2008-12-11
| Предмет: за кандидата 12.12.08 11:42 | |
| да не беше овој форум и ВИЕ не знам што ќе правев. ми помогна тоа што некои од вас беа кажале дека им помогнале тампони со јогурт и измивање со камилица. и да знаете дека навистина е ефикасно. ви благодарам на сите. | |
|
| |
Elsa Почетник
Број на мислења : 72 Age : 48 Локација : Skopje Расположение : кога како :) Поени : 29189 Registration date : 2008-11-26
| Предмет: Re: Проблем со кандида 13.12.08 0:34 | |
| - v.violeta напиша:
- да не беше овој форум и ВИЕ не знам што ќе правев. ми помогна тоа што некои од вас беа кажале дека им помогнале тампони со јогурт и измивање со камилица. и да знаете дека навистина е ефикасно. ви благодарам на сите.
Само внимателно со ова. И јас така еднаш пробав, па едно убаво зажалив. Уште полоша иритација направив, така да консултирајте се првин со гинеколог. | |
|
| |
Kikic Бруцош
Број на мислења : 2003 Age : 42 Локација : skopje Расположение : happppppppyyyyyyyyyy Поени : 30045 Registration date : 2008-09-29
| Предмет: Re: Проблем со кандида 13.12.08 0:37 | |
| Mene ginekologot za kandida mi dade edni apcinja se vikaat Lactogin ako ne se lazam edno apcce zamenuva 1 litro jogurt novi nekoi bile | |
|
| |
Elsa Почетник
Број на мислења : 72 Age : 48 Локација : Skopje Расположение : кога како :) Поени : 29189 Registration date : 2008-11-26
| Предмет: Re: Проблем со кандида 13.12.08 0:38 | |
| - radost напиша:
- Кандидата природно си живее во нашиот организам и ако е во нормални количина тогаш е ок, а ако се намножи многу тогаш е проблематична односно непријатна. Знам дека помагаат пробиотици, а внесување премногу шеќери одмага. Мене ми помагаат и вагиналетите Canesten 3.Ама и партнерот мора да се лекува во исто време. Инаку еднаш ставав на своја рака па гинекологот ме искара потоа зашто со тоа се ослабува природната борба на организамот да се справува со кандидата. А во полош случај ако премногу често се појавува може изворот да и е во дигестивниот систем и со употреба на вагиналети на своја рака се прикриваат тие симптоми.
Точно така. Имам претерано со антифунгал препарати, па отидов во друга крајност, затоа пазете. Уште ова да кажам, пијте АБ пробиотски јогурт, го поттикнува размножувањето на корисните бактерии кои ја држат кандидата под контрола. | |
|
| |
Elsa Почетник
| Предмет: Re: Проблем со кандида 13.12.08 0:39 | |
| - Kikic напиша:
- Mene ginekologot za kandida mi dade edni apcinja se vikaat Lactogin ako ne se lazam edno apcce zamenuva 1 litro jogurt novi nekoi bile
И, Кикич задоволна си? | |
|
| |
v.violeta Почетник
Број на мислења : 46 Age : 42 Локација : doma so Zlatko Расположение : екстра Поени : 29124 Registration date : 2008-12-11
| Предмет: Re: Проблем со кандида 13.12.08 18:34 | |
| Елса, покрај сето тоа со јогуртот и камилицата исфрлив секакви гелови за туширање, бел шеќер во исхраната, антибиотици и се за кое прочитав дека и помага да се размножува и фала богу оттогаш КРАЈ.не велам дека е најправилниот начин да се излечи ама од тие вагиналети еден месец би беше преку...значи тоа е само едно лично искуство.поздрав | |
|
| |
Elsa Почетник
| Предмет: Re: Проблем со кандида 13.12.08 18:46 | |
| - v.violeta напиша:
- Елса, покрај сето тоа со јогуртот и камилицата исфрлив секакви гелови за туширање, бел шеќер во исхраната, антибиотици и се за кое прочитав дека и помага да се размножува и фала богу оттогаш КРАЈ.не велам дека е најправилниот начин да се излечи ама од тие вагиналети еден месец би беше преку...значи тоа е само едно лично искуство.поздрав
Супер штом си се излечила на природен начин. Браво за тебе! | |
|
| |
v.violeta Почетник
| Предмет: Re: Проблем со кандида 13.12.08 21:59 | |
| Па се надевам искрено дека веќе ќе немам проблеми со неа оти сум плачела од силниот јадеж,ми се тресеше цело тело а не смеев да се чешам, после тоа чувствував болка на истото место од чешањето.скраја да е.не дај боже на никого. | |
|
| |
Elsa Почетник
| Предмет: Re: Проблем со кандида 13.12.08 22:21 | |
| - v.violeta напиша:
- Па се надевам искрено дека веќе ќе немам проблеми со неа оти сум плачела од силниот јадеж,ми се тресеше цело тело а не смеев да се чешам, после тоа чувствував болка на истото место од чешањето.скраја да е.не дај боже на никого.
Виолета, За колку време ти помина? | |
|
| |
M.S. Почетник
Број на мислења : 6 Age : 41 Локација : Skopje Поени : 29110 Registration date : 2008-12-13
| Предмет: Re: Проблем со кандида 14.12.08 12:57 | |
| Mislam deka vaginaleti so kantarion bi mozele da se koristat duri i da si bremena i da se pravi toaleta so soda bikarbona vo voda rastvorena ili pak so caj od kamilica | |
|
| |
vesna velkova Полуматурант
Број на мислења : 509 Age : 39 Локација : skopje Поени : 29951 Registration date : 2008-06-26
| Предмет: Re: Проблем со кандида 14.12.08 23:50 | |
| јас од вечерва почнав со канестен вагиналети и исто така и мачкање со кремата.Значи нема спас од оваа кандида дури и немам потреба за на гинеколог зошто знам дека ќе ми го каже истово.Се надевам дека после три дена ќе исчезне зошто не се трпи веќе. | |
|
| |
v.violeta Почетник
| Предмет: кандида 17.12.08 20:42 | |
| Елса,ми помина за 7-8 дена. | |
|
| |
Jasminka Прваче
Број на мислења : 336 Age : 38 Локација : skopje Поени : 29286 Registration date : 2008-12-19
| Предмет: Re: Проблем со кандида 19.12.08 22:14 | |
| на последниот пап тест ми покажа дека имам кандида мегутоа мене воопсто не ме чеша ми даде докторката polygunax ги ставив тие па после недела ми ги даде канестен мегутоа јас неможев да ги најдам тие па ми дадоа замена кенсен. мегутоа јас неможам да сватам зашто не ме чеша и имам сосем малце бел исцедок а ми дадоа прогноза кандида? :wzp: | |
|
| |
jasmina i ace Полуматурант
Број на мислења : 558 Age : 40 Локација : bitola Расположение : promenlivo Поени : 29533 Registration date : 2008-10-17
| Предмет: Re: Проблем со кандида 20.12.08 16:29 | |
| i jas imav problem so kandidata, no si prezedov seriozni merki gi isfrliv tavgite od upotreba nosam pokomotna obleka vnimavam najmnogu na stresni situacii zasto tie mi gi vrakaat simptomite na jadez a pak sa intimite lele poveke nikogas podobro e so mlaka voda lil si kamilica odmivanje nego koristenje takvi preparati sto mi ja narusuvaa ph vrednosta i sozdavaa odlicni uslovi za razmnozuvanje .Tretmanot od 6 mes posle 5 den od menstruacijata so vaginaleti kanesten i kremata so koja se mackase mm mi pomognaa | |
|
| |
Natalija Полуматурант
Број на мислења : 1160 Age : 42 Локација : istocno od rajot Расположение : nestrplivo Поени : 30032 Registration date : 2008-08-30
| Предмет: Re: Проблем со кандида 20.12.08 16:33 | |
| - јасминка напиша:
- на последниот пап тест ми покажа дека имам кандида мегутоа мене воопсто не ме чеша
ми даде докторката polygunax ги ставив тие па после недела ми ги даде канестен мегутоа јас неможев да ги најдам тие па ми дадоа замена кенсен. мегутоа јас неможам да сватам зашто не ме чеша и имам сосем малце бел исцедок а ми дадоа прогноза кандида? :wzp: E mene na pap testot mi najdoa vospalenie, pa uste mi rekoa deka bilo jako. Jas se ispoplasiv se pokaev sto otidov na doktor, a nemam nikakvi simptomi. Toa izleze kako so sila da si barav bolest. Koga otidov na mikrobioloski ispituvanja se bese negativno, znaci nemalo vospalenie bidejci ne mi najdoa nitu bilo kakva bakterija ili gaba. Za sigurnost moze i ti da gi napravis ispituvanjata. | |
|
| |
Број на мислења : 558 Age : 40 Локација : bitola Расположение : promenlivo Поени : 29533 Registration date : 2008-10-17
| Предмет: Re: Проблем со кандида 20.12.08 16:38 | |
| bakterijata ja ima sekoja zena loso e samo koga ke se sozdadat idealni uslovi za razmnozuvanje i taa se aktivira.Zatoa izbegnuvajte stres tesni pantoloni nosete pamucni gaki i pazete na higienata.Mozete da koristite i edna tuba za plaknenje na vaginata ja ima vo aptekite okolu 500 den. mnogu e dobra se stava kako bese soda bikarbona so mlaka voda ili ima posebni tableti. | |
|
| |
Jasminka Прваче
Број на мислења : 336 Age : 38 Локација : skopje Поени : 29286 Registration date : 2008-12-19
| Предмет: Re: Проблем со кандида 03.01.09 22:49 | |
| | |
|
| |
silent Почетник
Број на мислења : 1 Age : 37 Локација : Makedonija Поени : 29010 Registration date : 2009-01-02
| Предмет: Re: Проблем со кандида 04.01.09 19:00 | |
| Мора ли со канестен маст да се користат и вагиналети? | |
|
| |
Ilince Матурант
Број на мислења : 1816 Age : 40 Локација : Prilep Расположение : umorno no presrekno Поени : 30373 Registration date : 2008-07-16
| Предмет: Re: Проблем со кандида 04.01.09 19:12 | |
| Mene mi pomognaa mnogu vaginaleti Nystatin i mast Nystatin.E sega namesto 7 staviv deset i se spasiv | |
|
| |
| Предмет: Re: Проблем со кандида 04.01.09 19:43 | |
| OD GERMANSKA FIRMA E . ke proveram kako se vikase. | |
|
| |
BiljanaM Полуматурант
Број на мислења : 727 Age : 37 Локација : Radovis Расположение : never better Поени : 29433 Registration date : 2009-01-02
| Предмет: Re: Проблем со кандида 05.01.09 21:20 | |
| Luge jas sega ja lecev kandidata .PAPOT mi pokaza deka imam Kandida i ginekologot mi gi prepisa Canasten vaginaletite i Diflukonazol za mene i mm ama koga ja staviv veke 3 ta vagunaleta utroto veke imav dobieno .Dali vaginaletite bi imale efekt ?Ako saka nekoj da mi go kaze brojot na organdziski i kolku pari e Hpv tipizacija? | |
|
| |
milena p Полуматурант
Број на мислења : 611 Age : 42 Локација : sekade po malku Расположение : very good Поени : 29764 Registration date : 2008-09-19
| Предмет: Re: Проблем со кандида 11.01.09 0:20 | |
| i jas imav kandida pred nekoe vreme. ni bev preladena ni nisto i op kandida rece doktorot na pregledot. a porano cesto ja imav piev dosta antibiotici ama sega slabo ja imam fala bogu ama pak mi se javuva od vreme na vreme.mene dr.mi prepisa nystatin vaginaleti navecer x1, i vaginaleti na prirodna baza od kantarion i mast nistatin. sega sum dobro ama pak se plasam da ne se pojavi ponatamu, mnogu e neprijatna.a dali znae nekoj dali kandidata vlijae vrz neplodnosta? | |
|
| |
hormonce Матурант
Број на мислења : 1823 Age : 47 Локација : skopje Расположение : блесаво! Поени : 29823 Registration date : 2008-08-31
| Предмет: Re: Проблем со кандида 11.01.09 11:25 | |
| Мене пак ме фати тоа чешањето.Леле,ќе пукнам више! Се мислам дали е можно да е од прашакот што го променив,зошто само на врвот на усните ме чеша. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Проблем со кандида | |
| |
|
| |
| Проблем со кандида | |
|