Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Првиот македонски семееен форум

HomeHome  Регистрирајте сеРегистрирајте се  Влез  
Portal
Родители и деца
Влез
Член:
Лозинка:
Логирај ме автоматски на секоја моја посета: 
:: Си ја заворавив лозинката!
Ноември 2024
ПонВтоСреЧетПетСабНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Барај

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Проблем со кандида

Go down 
+105
vasidora
Vesnicka
zagrizenKa
lavce
moni2007
Јасмина
jana 02
Janicka
MarijaMkd
sunshine
nata
Anica82
BaMbYnA
delfin76
mac@
Biljana
Dara
lilijana
Mama Ane
elavit
richiegirl
Sun_shine
Snegulka
Tifani
D-r Lidija Pazdrijan
Лејди
Zvezdicka
nena21
verica21
Mama K
dianan
Dali
avanturistka
vecki
secret
KATIC
beti.liz
sewa25
macana
emilija poposka boshevska
najmila
ZZ
bile
kiki4ka
sani-sandra
Mila87
lia
Eva Marija
lila_mk
Monika
Sara
Mimi22
sweety
ana84
fibimk
obicna
Pipolino
macush
Anjuska08
Laura
milena p
BiljanaM
silent
Natalija
Jasminka
M.S.
Elsa
v.violeta
kristina_b
radost
Stefanija S.
zoc
Sandra
bica
Brane
mama
jasmina i ace
vesna velkova
lela
sunset
slatka87
Simona's mom
ZeleniCka
Kinky
Ilince
betavitevit
hormonce
Viktorija78
Kikic
desi
rich_bitch1
baby24
Dadi
KAJA
Svetlana
sonja 35
Бети
Emi
vedrana
Emilija
kavadarcanka
Big Sister
biljanag
Lili
beti 24
109 posters
Отиди на страна : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14  Next
АвторПорака
radost
Прваче
Прваче
radost

Female
Број на мислења : 326
Локација : Makedonija
Расположение : odlicno
Поени : 29582
Registration date : 2008-10-11

Проблем со кандида - Page 5 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty17.11.08 16:36

Кандидата природно си живее во нашиот организам и ако е во нормални количина тогаш е ок, а ако се намножи многу тогаш е проблематична односно непријатна. Знам дека помагаат пробиотици, а внесување премногу шеќери одмага. Мене ми помагаат и вагиналетите Canesten 3.Ама и партнерот мора да се лекува во исто време. Инаку еднаш ставав на своја рака па гинекологот ме искара потоа зашто со тоа се ослабува природната борба на организамот да се справува со кандидата. А во полош случај ако премногу често се појавува може изворот да и е во дигестивниот систем и со употреба на вагиналети на своја рака се прикриваат тие симптоми.
Вратете се на почетокот Go down
kristina_b
Прваче
Прваче
kristina_b

Female
Број на мислења : 134
Локација : domaaaa
Расположение : :-)
Поени : 29557
Registration date : 2008-09-18

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty10.12.08 23:44

a zenski dali kandidata moze da bide problem pri zabremenuvaneto?hmm Проблем со кандида - Page 5 121539
v.violeta
Почетник
Почетник
v.violeta

Female
Број на мислења : 46
Локација : doma so Zlatko
Расположение : екстра
Поени : 29124
Registration date : 2008-12-11

ПишувањеПредмет: за кандидата   Проблем со кандида - Page 5 Empty12.12.08 11:42

да не беше овој форум и ВИЕ не знам што ќе правев. ми помогна тоа што некои од вас беа кажале дека им помогнале тампони со јогурт и измивање со камилица. и да знаете дека навистина е ефикасно. ви благодарам на сите.flower
Elsa
Почетник
Почетник
Elsa

Female
Број на мислења : 72
Локација : Skopje
Расположение : кога како :)
Поени : 29189
Registration date : 2008-11-26

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty13.12.08 0:34

v.violeta напиша:
да не беше овој форум и ВИЕ не знам што ќе правев. ми помогна тоа што некои од вас беа кажале дека им помогнале тампони со јогурт и измивање со камилица. и да знаете дека навистина е ефикасно. ви благодарам на сите.flower

Само внимателно со ова. И јас така еднаш пробав, па едно убаво зажалив. hahahaha Уште полоша иритација направив, така да консултирајте се првин со гинеколог.
Kikic
Бруцош
Бруцош
Kikic

Female
Број на мислења : 2003
Локација : skopje
Расположение : happppppppyyyyyyyyyy
Поени : 30045
Registration date : 2008-09-29

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty13.12.08 0:37

Mene ginekologot za kandida mi dade edni apcinja se vikaat Lactogin ako ne se lazam edno apcce zamenuva 1 litro jogurt novi nekoi bile
http://www.glatkovdizajn.com.mk
Elsa
Почетник
Почетник
Elsa

Female

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty13.12.08 0:38

radost напиша:
Кандидата природно си живее во нашиот организам и ако е во нормални количина тогаш е ок, а ако се намножи многу тогаш е проблематична односно непријатна. Знам дека помагаат пробиотици, а внесување премногу шеќери одмага. Мене ми помагаат и вагиналетите Canesten 3.Ама и партнерот мора да се лекува во исто време. Инаку еднаш ставав на своја рака па гинекологот ме искара потоа зашто со тоа се ослабува природната борба на организамот да се справува со кандидата. А во полош случај ако премногу често се појавува може изворот да и е во дигестивниот систем и со употреба на вагиналети на своја рака се прикриваат тие симптоми.

Точно така. Имам претерано со антифунгал препарати, па отидов во друга крајност, затоа пазете.

Уште ова да кажам, пијте АБ пробиотски јогурт, го поттикнува размножувањето на корисните бактерии кои ја држат кандидата под контрола.
Elsa
Почетник
Почетник
Elsa

Female

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty13.12.08 0:39

Kikic напиша:
Mene ginekologot za kandida mi dade edni apcinja se vikaat Lactogin ako ne se lazam edno apcce zamenuva 1 litro jogurt novi nekoi bile

И, Кикич задоволна си?
v.violeta
Почетник
Почетник
v.violeta

Female

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty13.12.08 18:34

Елса, покрај сето тоа со јогуртот и камилицата исфрлив секакви гелови за туширање, бел шеќер во исхраната, антибиотици и се за кое прочитав дека и помага да се размножува и фала богу оттогаш КРАЈ.не велам дека е најправилниот начин да се излечи ама од тие вагиналети еден месец би беше преку...значи тоа е само едно лично искуство.поздрав
Elsa
Почетник
Почетник
Elsa

Female

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty13.12.08 18:46

v.violeta напиша:
Елса, покрај сето тоа со јогуртот и камилицата исфрлив секакви гелови за туширање, бел шеќер во исхраната, антибиотици и се за кое прочитав дека и помага да се размножува и фала богу оттогаш КРАЈ.не велам дека е најправилниот начин да се излечи ама од тие вагиналети еден месец би беше преку...значи тоа е само едно лично искуство.поздрав

Супер штом си се излечила на природен начин. Браво за тебе! flower
v.violeta
Почетник
Почетник
v.violeta

Female

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty13.12.08 21:59

Па се надевам искрено дека веќе ќе немам проблеми со неа оти сум плачела од силниот јадеж,ми се тресеше цело тело а не смеев да се чешам, после тоа чувствував болка на истото место од чешањето.скраја да е.не дај боже на никого.
Elsa
Почетник
Почетник
Elsa

Female

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty13.12.08 22:21

v.violeta напиша:
Па се надевам искрено дека веќе ќе немам проблеми со неа оти сум плачела од силниот јадеж,ми се тресеше цело тело а не смеев да се чешам, после тоа чувствував болка на истото место од чешањето.скраја да е.не дај боже на никого.

Виолета,
За колку време ти помина?
M.S.
Почетник
Почетник

Female
Број на мислења : 6
Поени : 29110
Registration date : 2008-12-13

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty14.12.08 12:57

Mislam deka vaginaleti so kantarion bi mozele da se koristat duri i da si bremena i da se pravi toaleta so soda bikarbona vo voda rastvorena ili pak so caj od kamilica
vesna velkova
Полуматурант
Полуматурант
vesna velkova

Female
Број на мислења : 509
Поени : 29951
Registration date : 2008-06-26

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty14.12.08 23:50

јас од вечерва почнав со канестен вагиналети и исто така и мачкање со кремата.Значи нема спас од оваа кандида дури и немам потреба за на гинеколог зошто знам дека ќе ми го каже истово.Се надевам дека после три дена ќе исчезне зошто не се трпи веќе.
v.violeta
Почетник
Почетник
v.violeta

Female

ПишувањеПредмет: кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty17.12.08 20:42

Елса,ми помина за 7-8 дена.
Jasminka
Прваче
Прваче
Jasminka

Female
Број на мислења : 336
Поени : 29286
Registration date : 2008-12-19

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty19.12.08 22:14

на последниот пап тест ми покажа дека имам кандида мегутоа мене воопсто не ме чеша
ми даде докторката polygunax ги ставив тие па после недела ми ги даде канестен мегутоа јас неможев да ги најдам тие па ми дадоа замена кенсен. мегутоа јас неможам да сватам зашто не ме чеша и имам сосем малце бел исцедок а ми дадоа прогноза кандида? :wzp:
jasmina i ace
Полуматурант
Полуматурант
jasmina i ace

Female
Број на мислења : 558
Локација : bitola
Расположение : promenlivo
Поени : 29533
Registration date : 2008-10-17

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty20.12.08 16:29

i jas imav problem so kandidata, no si prezedov seriozni merki gi isfrliv tavgite od upotreba nosam pokomotna obleka vnimavam najmnogu na stresni situacii zasto tie mi gi vrakaat simptomite na jadez a pak sa intimite lele poveke nikogas podobro e so mlaka voda lil si kamilica odmivanje nego koristenje takvi preparati sto mi ja narusuvaa ph vrednosta i sozdavaa odlicni uslovi za razmnozuvanje .Tretmanot od 6 mes posle 5 den od menstruacijata so vaginaleti kanesten i kremata so koja se mackase mm mi pomognaa
Natalija
Полуматурант
Полуматурант
Natalija

Female
Број на мислења : 1160
Локација : istocno od rajot
Расположение : nestrplivo
Поени : 30032
Registration date : 2008-08-30

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty20.12.08 16:33

јасминка напиша:
на последниот пап тест ми покажа дека имам кандида мегутоа мене воопсто не ме чеша
ми даде докторката polygunax ги ставив тие па после недела ми ги даде канестен мегутоа јас неможев да ги најдам тие па ми дадоа замена кенсен. мегутоа јас неможам да сватам зашто не ме чеша и имам сосем малце бел исцедок а ми дадоа прогноза кандида? :wzp:

E mene na pap testot mi najdoa vospalenie, pa uste mi rekoa deka bilo jako. Jas se ispoplasiv se pokaev sto otidov na doktor, a nemam nikakvi simptomi. Toa izleze kako so sila da si barav bolest. Koga otidov na mikrobioloski ispituvanja se bese negativno, znaci nemalo vospalenie bidejci ne mi najdoa nitu bilo kakva bakterija ili gaba. Za sigurnost moze i ti da gi napravis ispituvanjata.
jasmina i ace
Полуматурант
Полуматурант
jasmina i ace

Female

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty20.12.08 16:38

bakterijata ja ima sekoja zena loso e samo koga ke se sozdadat idealni uslovi za razmnozuvanje i taa se aktivira.Zatoa izbegnuvajte stres tesni pantoloni nosete pamucni gaki i pazete na higienata.Mozete da koristite i edna tuba za plaknenje na vaginata ja ima vo aptekite okolu 500 den. mnogu e dobra se stava kako bese soda bikarbona so mlaka voda ili ima posebni tableti.
Jasminka
Прваче
Прваче
Jasminka

Female
Број на мислења : 336
Поени : 29286
Registration date : 2008-12-19

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty03.01.09 22:49

каква е таа туба?
silent
Почетник
Почетник

Male
Број на мислења : 1
Локација : Makedonija
Поени : 29010
Registration date : 2009-01-02

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty04.01.09 19:00

Мора ли со канестен маст да се користат и вагиналети?
Ilince
Матурант
Матурант
Ilince

Female
Број на мислења : 1816
Локација : Prilep
Расположение : umorno no presrekno
Поени : 30373
Registration date : 2008-07-16

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty04.01.09 19:12

Mene mi pomognaa mnogu vaginaleti Nystatin i mast Nystatin.E sega namesto 7 staviv deset i se spasiv
jasmina i ace
Полуматурант
Полуматурант
jasmina i ace

Female

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty04.01.09 19:43

OD GERMANSKA FIRMA E . ke proveram kako se vikase.
BiljanaM
Полуматурант
Полуматурант
BiljanaM

Female
Број на мислења : 727
Локација : Radovis
Расположение : never better
Поени : 29433
Registration date : 2009-01-02

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty05.01.09 21:20

Luge jas sega ja lecev kandidata .PAPOT mi pokaza deka imam Kandida i ginekologot mi gi prepisa Canasten vaginaletite i Diflukonazol za mene i mm ama koga ja staviv veke 3 ta vagunaleta utroto veke imav dobieno .Dali vaginaletite bi imale efekt ?Ako saka nekoj da mi go kaze brojot na organdziski i kolku pari e Hpv tipizacija?
milena p
Полуматурант
Полуматурант
milena p

Female
Број на мислења : 611
Локација : sekade po malku
Расположение : very good
Поени : 29764
Registration date : 2008-09-19

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty11.01.09 0:20

i jas imav kandida pred nekoe vreme. ni bev preladena ni nisto i op kandida rece doktorot na pregledot. a porano cesto ja imav piev dosta antibiotici ama sega slabo ja imam fala bogu ama pak mi se javuva od vreme na vreme.mene dr.mi prepisa nystatin vaginaleti navecer x1, i vaginaleti na prirodna baza od kantarion i mast nistatin. sega sum dobro ama pak se plasam da ne se pojavi ponatamu, mnogu e neprijatna.a dali znae nekoj dali kandidata vlijae vrz neplodnosta?
hormonce
Матурант
Матурант
hormonce

Female
Број на мислења : 1823
Расположение : блесаво!
Поени : 29823
Registration date : 2008-08-31

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty11.01.09 11:25

Мене пак ме фати тоа чешањето.Леле,ќе пукнам више! Се мислам дали е можно да е од прашакот што го променив,зошто само на врвот на усните ме чеша.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Проблем со кандида   Проблем со кандида - Page 5 Empty

Проблем со кандида
Вратете се на почетокот 
Страна 5 of 14Отиди на страна : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14  Next
 Similar topics
-