Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Првиот македонски семееен форум

HomeHome  Регистрирајте сеРегистрирајте се  Влез  
Portal
Родители и деца
Влез
Член:
Лозинка:
Логирај ме автоматски на секоја моја посета: 
:: Си ја заворавив лозинката!
Ноември 2024
ПонВтоСреЧетПетСабНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Барај

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Деновите пред породувањето

Go down 
+161
anence
mama i ana
mirjanka
M A M I
Annabel
kiki-riki
vasidora
stefimama
mama caci
adi
Pipolino
Zvezdicka
borjanka
Mimi Petreska
Anika
Nebo
Kinky
babysara
biljana_m
Emily
Blagica davitkovska
makresanska
bubamara
Vesna Blazevska
Radmila
Sanja ss
kara
radmia
Mami4ka
anastasia
Gabi*
obicna
maci
lavce
Snegulka
D-r Lidija Pazdrijan
natali
NatasaK26
karolina
saska -kk
Gabriela Stojanovska
marina_daniel
Mirka
Dzena
bisera
Ivana-Lila
Sandra
Biljana
jasmina,mina
beti.liz
Mama K
lida
zence
Rozetka
Sara
kateee
KarolinaXP
Isidora
Eni
Diana
pepa
mami29
mis
lila_mk
nade-sase
Berta
brigi4e
Mimi22
Ananastasija
lidija29
Pravnicka28
Mama Ane
marijajovanova
sofidavid
bordan
anegor
Natalija
mirecv
ANI78
macush
Cece Miloskovska
sanja-ve
taci
NatalijaS
Bela
Anjuska08
ElenaJo
bibic
Dragana
marina_m
Mimi
Ance-J
sneze
Maci***
tanja_simon
dina
Nene
Girl*****
okce
winnie the pooh
Sun
Kikic
sonja colakova
verce
temelkova irena
bella*
tanjaaa
maskoe
avanturistka
*angelce*
Ves
mamalina
iskra
Lili
hormonce
Misticia
Ben10
Svetlana
ivi
ZeleniCka
Ilince
desi
baby24
magi
Jovana's mom
Sister
beti 24
Emilija
kavadarcanka
Alexandra_d25
TINCE
bibi
radmila11
mama
biljanag
Big Sister
sanja_
ZZ
eli
STAR *
aleksandra
sunshine
BaMbYnA
Maja
Emi
vesna83
daniela
rich_bitch1
Lana
sashka26
Bu_Bi
moja Ina
мама Биби
Goca
Freya
sanja83
mamicka211
vecki
betavitevit
lola
Juni08_Andrea
165 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 14 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Next
АвторПорака
Mami4ka
Прваче
Прваче
Mami4ka

Female
Број на мислења : 301
Локација : Тетово
Расположение : Odlicno :)
Поени : 28635
Registration date : 2009-05-10

Деновите пред породувањето - Page 25 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty05.10.09 18:00

ama kako sto kazav...nareden pregled mi e vo sreda i doktorkata treba da odluci dali ke me poragja vo sreda ili da cekam uste... vo neizvesnost sum... Neutral

pregnant
Вратете се на почетокот Go down
biljana_m
Почетник
Почетник
biljana_m

Female
Број на мислења : 23
Локација : bitola
Расположение : prekrasno
Поени : 28358
Registration date : 2009-05-18

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty05.10.09 18:17

Mami4ka напиша:
a da ve prasam...imam iscedok sto e normalno.No nekogas ima i miris.Od panikata deka naskoro ke se porodam ne ni ja prasav doktorkata vo vrska so toa.Sto mislite vie.Da stavam edna Neo-penotran ili ne...? Navistina ne znam sto da pravam? Деновите пред породувањето - Page 25 Icon_neutral

Da ti kazam i jas imav iscedok i kako preventiva zedov canesten 1 vaginalna od 500mg, oti imam citano deka od kandida i sl. mozelo da mu se javi vospalenie na ocinjata i na sluzokozata vo noseto na bebeto. Ja prasav i apotekarkata i taa mi rece da si zemam kako preventiva, ne e stetno voopsto za bebenceto.Pa ako imase nesto, da se izleci.
Isto i sega imam iscedok, slicen na toj togas (ako ne i ist), ama da ne mi e vo misla pred edna nedela na svoja raka si zedov kanesten.No mozebi seto toa e normalno i se da bese badijala....
biljana_m
Почетник
Почетник
biljana_m

Female
Број на мислења : 23
Локација : bitola
Расположение : prekrasno
Поени : 28358
Registration date : 2009-05-18

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty08.10.09 15:09

eve poslednite nekolku dena, imam iscedok kako sluzav, proziren....
dali ima i nekoj drug taka?
So mislite, sto ke da e toa?
Inaku, kraen termin mi e nedela Smile))))))))
babysara
Полуматурант
Полуматурант
babysara

Female
Број на мислења : 554
Локација : skopje
Расположение : odlicno
Поени : 29178
Registration date : 2009-03-21

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty08.10.09 16:36

biljana_m напиша:
eve poslednite nekolku dena, imam iscedok kako sluzav, proziren....
dali ima i nekoj drug taka?
So mislite, sto ke da e toa?
Inaku, kraen termin mi e nedela Деновите пред породувањето - Page 25 Icon_smile))))))))

mila toa e predvesnik na poragajot najubavo trkni si do kaj ginekologot kasj i da e ke se porodis, pa so lesno neka ti e.
kara
Полуматурант
Полуматурант
kara

Female
Број на мислења : 1111
Локација : Makedonija
Расположение : прекрасно е да си мама
Поени : 30144
Registration date : 2008-09-01

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty13.10.09 16:34

Мајкички, сакам да ве прашам нешто, можеби за некои чудно и смешно ќе биде, ама мене ужасно ме изнтересира. Дали е нормално кон крајот на бременоста да се појави страв од се што следува понатака? Јас сум во осми месец на бременоста и некако ми се наметнува таа мисла какво ќе биде самото породување, колку ќе боли, како ќе го издржам сето тоа, и како ќе се снајдам отпосле кога ќе заврши се. Се изгубувам во прашањава, па ве молам помогнете ми со некој ваш совет, сепак искуството многу значи... поздрав...
vecki
Форумска фаца
Форумска фаца
vecki

Female
Број на мислења : 4525
Расположение : екстра
Поени : 31700
Registration date : 2008-05-05

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty13.10.09 16:39

kara duicko toa e normalno jas tri rodiv pa pred sekoj poragaj si misev sto i kako ke bide so samoto poroduvanje so bebeto .uzivaj dusicko se ke bide vo red misli na ubavi raboti
kara
Полуматурант
Полуматурант
kara

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty13.10.09 16:52

ех, кога само би можела... функционирам додека сум на работа, ама кога се враќам дома мислите пак на тоа ќе ми отидат... си барам занимација да не мислам како и што ќе биде, ама не ми оди некако... сега нешто и ко грижа на совест ми се јавува зашто изнакупив се за бебето, од алишта па до цуцли и шишенца, и сега само се мислам дали згрешив, што ако има точно во тоа дека не се купува пред време... ко нездрава некоја, си го тупам мозокот само... ем со цел мерак купував се, ем сега размислувам за нешто кое веќе помина и е сторено... леле, не знам што ми е, дали ова хормониве ми делуваат или... не знам... хаос сум... час тажна, час пак се утешувам дека постапив правилно и се смирувам и ми е мерак... ајде па после ќе ми текне ако бидне нешто на породувањето, како што....
jasmina,mina
Бруцош
Бруцош

Female
Број на мислења : 2244
Расположение : kako vremeto :-))
Поени : 31084
Registration date : 2008-07-29

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty13.10.09 17:16

кара немој да се секираш се е тоа нормално некои така ги доживуваат овие моменти!Нормално е да се јавуваат такви варијации во расположението,мисли,непроспиени ноќи!стравувања околу тоа како ќе помине се,ама опушти се труди се да не мислиш,знаеш како велат мудрите стари луѓе,,нема што да му ја мислиш,што си е од Господ, ќе си дојде,,! flower

Последната промена е направена од jasmina,mina на 13.10.09 17:25. Мислењето е променето 1 пати
Diana
Полуматурант
Полуматурант
Diana

Female
Број на мислења : 691
Локација : Bitola
Расположение : Замрзнато...
Поени : 29333
Registration date : 2009-02-15

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty13.10.09 17:20

kara напиша:
Мајкички, сакам да ве прашам нешто, можеби за некои чудно и смешно ќе биде, ама мене ужасно ме изнтересира. Дали е нормално кон крајот на бременоста да се појави страв од се што следува понатака? Јас сум во осми месец на бременоста и некако ми се наметнува таа мисла какво ќе биде самото породување, колку ќе боли, како ќе го издржам сето тоа, и како ќе се снајдам отпосле кога ќе заврши се. Се изгубувам во прашањава, па ве молам помогнете ми со некој ваш совет, сепак искуството многу значи... поздрав...
Те молам немој да мислиш на тоа...ништо нема да се смени ниту да се направи како што ти си замислила.Затоа Кара остави нека тече како што е пишано.Јас од нерви и паники си го кренав притисокот,затоа уживај и не се замарај со тоа како ке поминеш на порагај?!?!?Па како и сите луге,како и ти што си дојдена на овај свет,со слатка болка. Деновите пред породувањето - Page 25 Icon_flower Уживај во бременоста и потоа ке си се гушкате со бебенцето важи???Никако да не мислиш повеке за ова!!!! Деновите пред породувањето - Page 25 592735
Diana
Полуматурант
Полуматурант
Diana

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty13.10.09 17:23

kara напиша:
ех, кога само би можела... функционирам додека сум на работа, ама кога се враќам дома мислите пак на тоа ќе ми отидат... си барам занимација да не мислам како и што ќе биде, ама не ми оди некако... сега нешто и ко грижа на совест ми се јавува зашто изнакупив се за бебето, од алишта па до цуцли и шишенца, и сега само се мислам дали згрешив, што ако има точно во тоа дека не се купува пред време... ко нездрава некоја, си го тупам мозокот само... ем со цел мерак купував се, ем сега размислувам за нешто кое веќе помина и е сторено... леле, не знам што ми е, дали ова хормониве ми делуваат или... не знам... хаос сум... час тажна, час пак се утешувам дека постапив правилно и се смирувам и ми е мерак... ајде па после ќе ми текне ако бидне нешто на породувањето, како што....
Ииии Кара па немој да мислиш зошто си купила пред време...Сакаш да ти кажам зошто??Затоа што сите тоа го прават,и ке ти бидат потребни кога ке се роди бебенцето,инаку кога би ги купила???Уживај да не се караме?!?!? Деновите пред породувањето - Page 25 57915

Деновите пред породувањето - Page 25 40907 Деновите пред породувањето - Page 25 40907 Деновите пред породувањето - Page 25 40907
kara
Полуматурант
Полуматурант
kara

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty13.10.09 17:30

Еве ветувам дека ќе ве послушам, и позитивно ќе размислувам за се. Нема зошто да биде нешто лошо во тоа што изнакупив се пред време, нели?Тоа се само бабини деветини, дека не чини да се купува пред да се роди бебето, нели? Само со Господ напред и се ќе помине добро, се надевам.Благодарам Дијана на поддршката и тебе, и на сите други. Еве веќе сум порасположена и не размислувам така, ами сосема спротивно. Тоа што купив за бебушко, па не сум само јас вака, па сите идни мајки си купуваат пред да се роди бебето, и им се родиле живи и здрави бебиња, нели? Тоа се само глупости дека не чини да купуваш. па кој ќе му купи, ако не јас?
Diana
Полуматурант
Полуматурант
Diana

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty13.10.09 17:45

kara напиша:
Еве ветувам дека ќе ве послушам, и позитивно ќе размислувам за се. Нема зошто да биде нешто лошо во тоа што изнакупив се пред време, нели?Тоа се само бабини деветини, дека не чини да се купува пред да се роди бебето, нели? Само со Господ напред и се ќе помине добро, се надевам.Благодарам Дијана на поддршката и тебе, и на сите други. Еве веќе сум порасположена и не размислувам така, ами сосема спротивно. Тоа што купив за бебушко, па не сум само јас вака, па сите идни мајки си купуваат пред да се роди бебето, и им се родиле живи и здрави бебиња, нели? Тоа се само глупости дека не чини да купуваш. па кој ќе му купи, ако не јас?
Па и јас истото ти го реков,треба мајката да му купи на бебенцето алиштенца,тие се бабини деветини за пред време да не се купува па сигурна сум дека 99% од мајките што се на форумот си купиле пред време па им се родиле здрави и живи бебиња.Затоа Кара душо те молам немој уште еднаш да се замараш па ни да помислиш на тоа,па и на чинот на породување,затоа што не баш така како што го замислуваш ти.Уживај,затоа што бебето чувствува кога мамичка е нервозна и негативна.Кога и да ти дојде некоја лоша мисла понатаму,одбегнувај,тоа се непотребни грижи,ти ке бидеш мајка Деновите пред породувањето - Page 25 Icon_flower
Diana
Полуматурант
Полуматурант
Diana

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty13.10.09 17:46

Малку офф топик ама кара прочитај го овај пост,незнаев каде да го ставам за да го прочиташ,прекасен е:

Den pred raganjeto deteto go prasalo Gospod:neznam zosto ke se pojavam na ovoj svet? Sto treba da pravam? Gospod odgovoril:Ke ti podaram angel koj sto sekogas ke bide so tebe. Toj se ke ti objasni. No kako ke go razberam,jas ne go znam... jazikot na ...angelite? Angelot ke te nauci na svojot jazik. Toj ke te pazi. A kako e imeto na toj moj angel? Ne e vazno kako se vika,toj ima mnogu iminja. Ti ke go nareces MAMO......
Sara
Полуматурант
Полуматурант
Sara

Female
Број на мислења : 1006
Локација : Skopje
Расположение : среќно :-):-):-)
Поени : 30124
Registration date : 2008-11-10

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty14.10.09 13:32

Кара јас кога ќе ме прашаа дали ти е страв деновите пред пораѓај јас им викав незнам од што да ми е страв, ме чека нешто непознато и не размислував воопшто што и како ќе биде, едноставно не го планирав тој момент, го игнорирав - се оставив во рацете на Господ и мојот доктор што ме пораѓаше како они ќе одлучат така ќе биде и фала богу се помина во најдобар ред.
Особено немој да ги слушаш тие што имале тежок пораѓај - секој индивидуално го доживува тоа и секој на различен начин поминува.
А за тоа дека си купила се пред време -не се секирај еве и јас имав се до најмала ситница купено од кревет количка када до цуцла шише и слично - за не дај боже нешто да ми затреба - некои работи сеуште не дошле на ред хаха.
Natalija
Полуматурант
Полуматурант
Natalija

Female
Број на мислења : 1160
Локација : istocno od rajot
Расположение : nestrplivo
Поени : 30032
Registration date : 2008-08-30

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty14.10.09 18:51

Lele lugje pa i jas imam strav. Pa ce recete normalno, koga celo vreme panicev. Ama veruvajte za ova ne sakav da razmilsuvam i nekako ne mi bese strav. Koga vlegov vo 9 mesec eden strav sto mi se pojavi....Samo go naslusnuvam telovo dali me fakjaat porodilni bolki i si vikam lele kako ce bide. A i mm bas ne mi pomaga mnogu. Mu vikam ti kakov ce bides koga ce ti kazam deka pocnuvaat bolkite, a toj mi vika pa najverojatno isplasen. Ne znam kako da se smiram i da ne mislam na toa.
babysara
Полуматурант
Полуматурант
babysara

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty15.10.09 16:37

jas tolku mnogu sakav da si ja vidam mojata princeza, sto sama so kola si otidov na porogaj, doterana,nasminkana vo 8 sabajle, posto imav zakazan termin za porogaj. A za so prvoto mnogu me fati straf koga mi rece dr. da ostanam da me porodi. A be iskustvo toa ti e.... Деновите пред породувањето - Page 25 69779
eli
Полуматурант
Полуматурант
eli

Female
Број на мислења : 1033
Локација : Скопје
Расположение : Нестрпливо:)))
Поени : 30604
Registration date : 2008-05-03

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty15.10.09 17:18

Женички не се секирајте сите што сме при крај не фака паника и страв, но размислувајте си позитивно дека за кратко време ке го гушкате вашето сонце и ке заборавите на сите ваши стравови. Кара јас сеуште не сум влегла во 8ми а веке имам се изнакупено,цуцла,количка,оградичка,алишта дури и тие со кои ке искача од болница,креветчето ке го нарачаме и така значи не си ни прва ни последна едноставно треба да сме спремни и тоа што сме купиле нема ништо да промени само нема да се малктретираш откако ке се породиш да шеташ по продавници туку ке си седиш дома со бебушко такада ич не се секирај се ке си дојде на свое место, и како што велат како господ никој не е!!!!!!
avanturistka
Бруцош
Бруцош

Female
Број на мислења : 2072
Локација : so moite dve princezi :))
Расположение : :))
Поени : 30150
Registration date : 2008-10-02

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty15.10.09 17:21

a jas so vtoro(iako so mila imav super poragaj)pa mi e strav....
normalno da postoi stravot...ne veruvam deka nekoj otisol na poragaj i peel pesni i se smeel(ako ima takva neka pise da ne ohrabri)
Kinky
Апсолвент
Апсолвент
Kinky

Female
Број на мислења : 3810
Локација : во земјата на чудата
Поени : 30839
Registration date : 2008-08-26

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty15.10.09 17:33

Avanturistka nema da veruvas, jas otidov da se porodam so smeenje:).
Mi prsna vodenjakot skoro 5 nedeli pred vreme i strahuvav za bebeto, dali ke bide se vo red i pokraj toa sto na poslednata kontrola bese dovolno golemo i zrelo, ama sto se odnesuva do samiot cin nemav nikakov strav. Sto pati sum napisala na forumov i pak ke napisam, cela bremenost bev so stavot - kako vleglo taka i ke izleze i toa e toa. Ne sakav so sila da si pravam pritisok i nerealni stravovi da izmisluvam, se znae kako se poragja vaginalno kako so carski i nema sto da ocekuvame cuda deka ke pomine i ednoto i drugoto bez "of lele". Koga gi davav naponite vikav i stenkav ama pomegju kontrakciite bukvalno vicovi si kazuvavme i se smeevme so ekipata sto me poragjase. Najmogu se smeevme za mm koj posle pola saat uste ne pocnale naponite mu se slosi i izleze od sala pa go za*bavaa kolku e hrabar, zena mu na boks a toj se onesvestuva Деновите пред породувањето - Page 25 69779.
Posle poroduvanjeto pa, koga se razbudiv od anestezija bev kako pijana, nasmeana od uvo do uvo, cimerkata vo soba ne veruvase deka od boks me nosat vo soba, mislese deka cekam nekakov pregled Деновите пред породувањето - Page 25 71486 ete tolku bev rasklestena i energicna:). Ako mi dade Gospod vtoro dete, veruvam deka isto ke bide, pogotovo zatoa sto veke znam sto me ceka.
babysara
Полуматурант
Полуматурант
babysara

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty15.10.09 17:34

jas bev takva so prvoto dodeka se poragav me fati smea,zosto imav okolu mene publika, t.e mojata zolva rabotese tamu pa nejzinite koleski dojdoa da go vidat mojot porogaj, i mene mi dojde smesno toa sto ko da gledaat tv, duri se cudea da ne ne e nesto vo red so mene psihicki...... Деновите пред породувањето - Page 25 69779 a posle mi cestitaa na filmskiot poragaj.
Kinky
Апсолвент
Апсолвент
Kinky

Female
Број на мислења : 3810
Локација : во земјата на чудата
Поени : 30839
Registration date : 2008-08-26

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty15.10.09 17:38

babysara напиша:
jas bev takva so prvoto dodeka se poragav me fati smea,zosto imav okolu mene publika, t.e mojata zolva rabotese tamu pa nejzinite koleski dojdoa da go vidat mojot porogaj, i mene mi dojde smesno toa sto ko da gledaat tv, duri se cudea da ne ne e nesto vo red so mene psihicki...... Деновите пред породувањето - Page 25 69779 a posle mi cestitaa na filmskiot poragaj.
Of lele Деновите пред породувањето - Page 25 69779 pa ti si bila filmska zvezda, kazi kaj moze da go pogledneme tvojot film Деновите пред породувањето - Page 25 69779
babysara
Полуматурант
Полуматурант
babysara

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty15.10.09 17:58

eeee repriza ako rodam treto..... Деновите пред породувањето - Page 25 69779
Emi
Форумски мастер
Форумски мастер
Emi

Female
Број на мислења : 7238
Локација : domce so nence
Расположение : ok
Поени : 32036
Registration date : 2007-11-19

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty15.10.09 18:22

ne se plasev ni jas, ama denta koga me fatija bolkite i koga ne se otvarav iskreno se plasev, ama ne trebalo hahaah sega znam deka ako vikav pomalku mozebi i ke se porodev prirodno mozda da bev posmirena i da se skoncentrirav na otvaranjeto ike se otvorev ama jas ne, vikav, placev i posle poroduvanjeto doktorot mi rece deka do togas nemal pacinetka kako mene Деновите пред породувањето - Page 25 73775
Nebo
Прваче
Прваче
Nebo

Female
Број на мислења : 170
Локација : sekade po malku
Расположение : Ludoo
Поени : 28055
Registration date : 2009-08-07

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty15.10.09 18:30

Jas do kraj na 8mi bev mnoogu hrabra, ama kako vlegov u 9ti, koga rece me faka stravceto, sto, kako, samo prasuvav, citav, majka mi mi vikase "dzabe se zamaras, ke go rodis kako taka, mora da izleze..Smile" Jas se zamarav kako nemalo da znam da davam napon, ne znam sto, ama mnogu lesno pominav, bas bese smesno megu kontrakciite, koga izleze bebeto ko nisto i da ne me bolelo...
avanturistka
Бруцош
Бруцош

Female
Број на мислења : 2072
Локација : so moite dve princezi :))
Расположение : :))
Поени : 30150
Registration date : 2008-10-02

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty15.10.09 22:37

kinky ti veruvam kako ne....i jas se smeev za vreme na poragajot koga bolkite mi bea 30 sec,pa pauza 3.5 minuti....duri si igravme na majtap so DR.,mi vika slobodno vikaj,a jas mu vikam a be sram mi e (i mu kazuvam eeee da se poragav drzavno bi mi rekle e ubavo ti bese dodeka go pravese a sega vikas)i on mi vika nema sansi.........(a znam deka site se fini koga e privatno,i red dr.raboti duri i do recepti dojdovme.a koga konecno i mojot dr.dojde ja na boks a on so mene se pozdravi onaka sportski (a be me iznasmea so solzi...znaci nevikam jas za onoj strav za vreme na poragaj ,ja ne se plasam od samiot cin...ja se plasam da ne mi ostane del od postelkata i sl.)
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 25 Empty

Деновите пред породувањето
Вратете се на почетокот 
Страна 25 of 29Отиди на страна : Previous  1 ... 14 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Next
 Similar topics
-