Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Првиот македонски семееен форум

HomeHome  Регистрирајте сеРегистрирајте се  Влез  
Portal
Родители и деца
Влез
Член:
Лозинка:
Логирај ме автоматски на секоја моја посета: 
:: Си ја заворавив лозинката!
Ноември 2024
ПонВтоСреЧетПетСабНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Барај

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Деновите пред породувањето

Go down 
+161
anence
mama i ana
mirjanka
M A M I
Annabel
kiki-riki
vasidora
stefimama
mama caci
adi
Pipolino
Zvezdicka
borjanka
Mimi Petreska
Anika
Nebo
Kinky
babysara
biljana_m
Emily
Blagica davitkovska
makresanska
bubamara
Vesna Blazevska
Radmila
Sanja ss
kara
radmia
Mami4ka
anastasia
Gabi*
obicna
maci
lavce
Snegulka
D-r Lidija Pazdrijan
natali
NatasaK26
karolina
saska -kk
Gabriela Stojanovska
marina_daniel
Mirka
Dzena
bisera
Ivana-Lila
Sandra
Biljana
jasmina,mina
beti.liz
Mama K
lida
zence
Rozetka
Sara
kateee
KarolinaXP
Isidora
Eni
Diana
pepa
mami29
mis
lila_mk
nade-sase
Berta
brigi4e
Mimi22
Ananastasija
lidija29
Pravnicka28
Mama Ane
marijajovanova
sofidavid
bordan
anegor
Natalija
mirecv
ANI78
macush
Cece Miloskovska
sanja-ve
taci
NatalijaS
Bela
Anjuska08
ElenaJo
bibic
Dragana
marina_m
Mimi
Ance-J
sneze
Maci***
tanja_simon
dina
Nene
Girl*****
okce
winnie the pooh
Sun
Kikic
sonja colakova
verce
temelkova irena
bella*
tanjaaa
maskoe
avanturistka
*angelce*
Ves
mamalina
iskra
Lili
hormonce
Misticia
Ben10
Svetlana
ivi
ZeleniCka
Ilince
desi
baby24
magi
Jovana's mom
Sister
beti 24
Emilija
kavadarcanka
Alexandra_d25
TINCE
bibi
radmila11
mama
biljanag
Big Sister
sanja_
ZZ
eli
STAR *
aleksandra
sunshine
BaMbYnA
Maja
Emi
vesna83
daniela
rich_bitch1
Lana
sashka26
Bu_Bi
moja Ina
мама Биби
Goca
Freya
sanja83
mamicka211
vecki
betavitevit
lola
Juni08_Andrea
165 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 29  Next
АвторПорака
Mirka
Прваче
Прваче
Mirka

Female
Број на мислења : 387
Локација : Skopje
Расположение : Srekno
Поени : 29236
Registration date : 2009-01-26

Деновите пред породувањето - Page 24 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty16.09.09 17:04

Vcera bev vecerta na ctg i luge do sega najlosata kombinacija na sestra i doktorka,me kritikuvaa zosto sum dosla a nemam bolki a mi rekoa da odam na dva dena abe ni se vodat ni se teraat ne im se raboti zosto sum otisla navecer a treba da spijat,vikam dobro ke si odam vika aj cim si dosla da ne se vrakas pa se sozali da me pregleda i na kraj i vikam koga da dojdam i ona mi se vrti i mi vika utre ama od napred e vikam si se zaebala od edna strana sto baras od druga strana dojdi utre nemoze covek red da im fati.dodeka me pregleduvase doaga edna zena so bolki i i vika pocekaj nadvor ke ti kazam koga da vlezes i guskata se vrti i vika pak od sutka i topana i se zaebavaa so nejze koe dete ti mori po red tretiraat kako zivotni a ne luge stvarno ne gi razbiram odvaj cekam da se porodam da ne gi gledam nivnite odnesuvanja gnasni se , mada raka na srce ima mnogu fini sestri i prijatni ali ovaa bese da ja tresnes od zemja mnogu me izrevoltira.
Вратете се на почетокот Go down
Blagica davitkovska
Почетник
Почетник

Female
Број на мислења : 1
Локација : kocani
Поени : 27718
Registration date : 2009-09-19

ПишувањеПредмет: denovite pred poragaj   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty19.09.09 23:22

zdravo!jas sum vi nova!i terminot mi e do 18 okt ama mi kazaa postelkata mi bila zrela i moralo da izleze porano oti nemalo da moze da se hrani ako cekame do 18.i nz kako ke bide dali provokacii,dali carski rez...ne mislam mn na toa ama... kazete vasi iskustva!
Natalija
Полуматурант
Полуматурант
Natalija

Female
Број на мислења : 1160
Локација : istocno od rajot
Расположение : nestrplivo
Поени : 30037
Registration date : 2008-08-30

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty20.09.09 12:30

Blagica a da si pobaras vtoro mislene. Ete tuka na forumov Sara e ziv primer deka nisto ne mora da znaci. I nea na pocetok na 8 mesec i rekoa deka i e zrela postelkata i deka ce se poragja pred termin, a taa se porodi recisi na terminot. Primase kleksan inekcii i i pomognaa. Prasaj ja podetalno za da ne izigruvam jas postar Smile. Inaku mene veke sto pati me ispoplasija so razni razni raboti, pa taka veke na nisto ne veruvam. Za se baraj informacija plus, vtoro mislenje i taka.. Pozdravce i se nadevam deka se ce bide vo red.
Sara
Полуматурант
Полуматурант
Sara

Female
Број на мислења : 1006
Расположение : среќно :-):-):-)
Поени : 30129
Registration date : 2008-11-10

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty20.09.09 13:15

Blagica davitkovska напиша:
zdravo!jas sum vi nova!i terminot mi e do 18 okt ama mi kazaa postelkata mi bila zrela i moralo da izleze porano oti nemalo da moze da se hrani ako cekame do 18.i nz kako ke bide dali provokacii,dali carski rez...ne mislam mn na toa ama... kazete vasi iskustva!
Благица не дозволувај да те породат пред време ако нема потреба, презреана постелка обично значи дека бебето може да заостанува во растот но и немора да значи. Се додека бебето си одговара на гестациската недела - или напредува во тежина од недела во недела - не ни помислувај предвреме да те породат па уште индуцирано.
Јас уште во 7 месец имав зрела постелка и да не речам почна веќе да ми се распаѓа имав нон-стоп крвав лигав исцедок - од постелката и се исплашив 2 месеци под стрес бев, и се породив 4 дена пред терминот а бебето беше над 4кг - значи нема правила.
Ако ги немаш направено испитувањата на транасфузиологија за фактори на хемостаза, димери и слично би ти препорачала да си провериш, мене инекциите Клексан ми го спасија животот и животот на моето бебче.
Mami4ka
Прваче
Прваче
Mami4ka

Female
Број на мислења : 301
Локација : Тетово
Расположение : Odlicno :)
Поени : 28640
Registration date : 2009-05-10

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty23.09.09 20:08

eve me i mene...i jas poleka si se spremam za golemiot den... tuku...denes nekako cel den me zaboluva kicmata...onaka blagi bolki ...ne mnogu cesto...vo tekot na denov me zabole 4-5 pati,kako sto rekov blagi bolki i za 3-4 minuti pominuvaat...Sto mislite vie...vreme e...ili... kaj sekogo e taka?

Деновите пред породувањето - Page 24 Dev273pb___
Sara
Полуматурант
Полуматурант
Sara

Female
Број на мислења : 1006
Расположение : среќно :-):-):-)
Поени : 30129
Registration date : 2008-11-10

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty24.09.09 12:16

Вистинските болки се на точно одредени интервали на 15 мин, па на 10 мин па на 5 мин итн, број ги и гледај на саат ако не се на точни интервали тогаш може да се лажни. Како и да е сега секој момент е можно да се јават, со лесно.
Emily
Почетник
Почетник
Emily

Female
Број на мислења : 34
Локација : Gevgelija
Поени : 28245
Registration date : 2009-06-12

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty25.09.09 17:32

Gledam Mirka i Biljana se porodile. Cestito i na dvete. Sega se na red nasite oktomvriski bebinja. Trudnici pisete kako ste poslednive denovi.
Mami4ka
Прваче
Прваче
Mami4ka

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty25.09.09 21:49

poslednive denovi mi se najeski nekako... ne mozam veke da ja podnesam tezinata i stomakot.Pocna mnogu da mi smeta.Edvaj cekam da si se olesnam i da si go vidam bebceto moe. A za vo oktomvri jas sum prvaaaaaa Деновите пред породувањето - Page 24 427437

pregnancy
biljana_m
Почетник
Почетник
biljana_m

Female
Број на мислења : 23
Локација : bitola
Расположение : prekrasno
Поени : 28363
Registration date : 2009-05-18

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty26.09.09 1:00

Mami4ka напиша:
eve me i mene...i jas poleka si se spremam za golemiot den... tuku...denes nekako cel den me zaboluva kicmata...onaka blagi bolki ...ne mnogu cesto...vo tekot na denov me zabole 4-5 pati,kako sto rekov blagi bolki i za 3-4 minuti pominuvaat...Sto mislite vie...vreme e...ili... kaj sekogo e taka?

jas su vo 38+5 nedela. i jas denes osekjam bolki vo polovinata, nesto kako steganje........ pa ne znam dali se nablizuva denot ili toa e fizioloski. koj znae, neka pisi! Smile
Mami4ka
Прваче
Прваче
Mami4ka

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty26.09.09 1:02

jas pak eve denes ne osetiv ni bolka ni nisto... znaci toa bile lazni bolki..
kako i da e..ne mozam da izdrzam veke...edvaj cekam da se porodam

pregnancy
Emily
Почетник
Почетник
Emily

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty26.09.09 13:15

I jas sum 38ma nedela, meseto veke mi e mnogu dolu, bebceto se spustilo so glava vo karlicata (taka kaza doktorot) i ocekuvam deka ke bide brzo. Pred 2 dena osetiv samo nekoe steganje na stomakot, ne bese bolno, ama si vikam da ne mi pocnuvaat kontrakciite. Poslednive 2 dena nisto novo. Inaku i mene se mi tezi, iako nemam kaceno mnogu kilaza, edvaj cekam da se porodam. Mnogu sum hrabra dodeka ne me boli nisto, ama na prvite bolki samo jas si znam kako ke reagiram... hihi
Mami4ka
Прваче
Прваче
Mami4ka

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty30.09.09 16:35

juhuuuu utre mi e termin,ama kako sto mi izgleda ke si sedam doma uste nekoe vreme.bebusov nema aber od izleguvanje.

Emily
Почетник
Почетник
Emily

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty30.09.09 16:58

Mami4ka a ti kako se osekas? Imas veke nekoi znaci deka se blizi poroduvanjeto? Sto ti vika doktorot?
Mami4ka
Прваче
Прваче
Mami4ka

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty30.09.09 17:08

Maticniot doktor poradi x pricini napustil od rabota,pa zatoa nisto ne mi kazaa.Inaku utre ke odam na kontrola,ke si prefrlam maticen i ke vidime sto ke kazat.A za znaci deka e veke vreme,nemam nikakvi

biljana_m
Почетник
Почетник
biljana_m

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty05.10.09 16:11

Kako se osekjate vo denovite pred poroduvanje, ili kako se osekjavte? Dali se e isto ili ima nekoi simptomi?
Na edna moja drugarka, doktorkata i rekla deka vo denovite pred poroduvanje, pomalku se osekjale dvizenjata na bebeto, demek toa se smiruvalo i ne mrdalo kako porano.
So mislite za ova?
Dali e toa navistina taka, ili ..............?
Uste 6 dena mi ostanuvaat do krajniot termin a bebeto pojma nema za nadvor :(
Mami4ka
Прваче
Прваче
Mami4ka

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty05.10.09 16:28

za dvizenjata na bebceto jas mislam deka e tocno bidejci kaj moeto se mnogu poretki za razlika od...pred edna nedela da receme.A za "denovite pred poroduvanjeto" sto da kazam,navistina se se poteski i poteski.Nokeska mnogu malku spiev,imav lazni bolki,pa gledaj na kolku vreme se javuvaat,pa ne se jaki,slabi se,pa ova pa ona...navistina mnogu mi e tesko.Edvaj cekam da se olesnam Деновите пред породувањето - Page 24 664686

pregnant
Maja
Прваче
Прваче
Maja

Female
Број на мислења : 487
Поени : 30588
Registration date : 2008-04-14

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty05.10.09 16:30

И јас имам слушнато за тоа дека бебето во последните денови помалку мрда, има и логика, оно е се поголемо а место се помалку. Деновите пред породувањето - Page 24 393907 Искрено, јас такво нешто не приметив. Деновите пред породувањето - Page 24 163602
Не се секирај билјана_м, кога ќе му дојде тогаш. Само оди редовно на цтг! Кај ќе оди, мора да излезе. Деновите пред породувањето - Page 24 168461 Ај со лесно Деновите пред породувањето - Page 24 767433
biljana_m
Почетник
Почетник
biljana_m

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty05.10.09 16:48

Mami4ka напиша:
za dvizenjata na bebceto jas mislam deka e tocno bidejci kaj moeto se mnogu poretki za razlika od...pred edna nedela da receme.A za "denovite pred poroduvanjeto" sto da kazam,navistina se se poteski i poteski.Nokeska mnogu malku spiev,imav lazni bolki,pa gledaj na kolku vreme se javuvaat,pa ne se jaki,slabi se,pa ova pa ona...navistina mnogu mi e tesko.Edvaj cekam da se olesnam Деновите пред породувањето - Page 24 664686

I jas se poretko gi cuvstvuvam dvizenjata na bebenceto! Da ti kazam iskreno, bev i podisplasena oti mislev da ne ne e nesto vo red so bebeto. Pa sega ko znam deka i na drug mu e taka, polesno mi e Деновите пред породувањето - Page 24 Icon_smile. Fala mnogu Mami4ka.
I mene se potesko i potesko mi e, navecer se razbudvam na sekoj sat za vo WC, i mene mi se javuvaat bolki isto kako i tebe, lazni bolki, me boli polovinata i stomakot mi se praj tvrd kako kamen odvreme-navreme (toa bilo lazna kontrakcija, taka matkata se spremala za vistinskite kontrakcii), tesko mi e da se svrtam od ednata strana na drugata (ko ke lezam)........ I taka.
Edvaj cekam da se porodam!
Kolku vreme tvoeto bebence e nadnoseno?
Mami4ka
Прваче
Прваче
Mami4ka

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty05.10.09 16:59

za vrtenje od edna strana na druga da ne zborime...toa mi e najtesko.Laznite bolki mi se javuvaat samo vo polovinata...mnoooogu retko vo stomakot.
Mene termin mi bese na 1 oktomvri...
A tebe ti kazaa sto nosis?masko ili zensko?Moeto e masko Smile

pregnant
biljana_m
Почетник
Почетник
biljana_m

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty05.10.09 17:06

Mami4ka напиша:
za vrtenje od edna strana na druga da ne zborime...toa mi e najtesko.Laznite bolki mi se javuvaat samo vo polovinata...mnoooogu retko vo stomakot.
Mene termin mi bese na 1 oktomvri...
A tebe ti kazaa sto nosis?masko ili zensko?Moeto e masko Деновите пред породувањето - Page 24 Icon_smile

isto i moeto e masko! I kaj mene pocesti se bolkite vo polovinata, a stomakot samo mi se stvrdnuva i osekjam blaga bolka (ama poretko).
Ama mane znaes sto me zagrizuva, toa sto doktorot mi rece deka povekje nema potreba od nikakov pregled se do poroduvanjeto, oti se bilo vo red!!!!!!
Ne go razbiram, a citam deka site vie si odite na kontrola na edna nedela ili pak na nekolku dena!!!!!!
:(((((((((((((
edvaj cekam seto ova da zavrsi!!!!!!!!
Mami4ka
Прваче
Прваче
Mami4ka

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty05.10.09 17:41

nema potreba da se grizis za kontrolite.Jas eve denes bev na kontrola ama ne me gledase na eho,nitu pak ctg.Fakticki samo na konsultacii bev.E vo sreda koga ke odam pak ke mora da me gleda i na eho i ctg za da odluci dali ke se poragjam so provokacija ili pak uste da cekam.Gledanjeto na eho mu smeta na bebceto...ne e mnogu ubavo...zatoa i podobro st ti rekol deka ne mora da odis na kontrola se do poragjaj.Uzivaj si vo poslednite denovi od bremenosta i ne se zamaraj so se i sesto.Sega treba samo da mislime na bebcinjata koj edvaj cekame da gi vidime i pregrneme Wink

pregnant
Natalija
Полуматурант
Полуматурант
Natalija

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty05.10.09 17:47

Ajde ce izdrzite, sitno broete. Sto da recam jas. istite raboti koi vas vi se teski, mene veke od pred eden mesec mi se teski, a imam uste eden mesec. Navecer ne spijam, ne mozam da se svrrtam, a custvuvam potreba da se vrtam na sekoi 15 minuti pa i pomalku. imam bolki vo kolkovite, grcevi vo nozete, stanuvam vo WC, a plus eden simptom sto citam vie sega go nemate e sto mene mnogu mi mrda bebusko. Stomakot mi se trese kako puding, a veruvale ili ne mene me boli i nezgodno mi e. Ako e tocno deka pred poroduvanje pomalku mrda togas mi e za uteha bidejci jas se plasam od predvremeno poroduvanje, a so olku mrdanje znaci toa i ne pomisluva na izleguvanje. Daj Boze da e taka.
biljana_m
Почетник
Почетник
biljana_m

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty05.10.09 17:49

Fala mnogu na odgovorot Smile
Mami4ka
Прваче
Прваче
Mami4ka

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty05.10.09 17:54

a da ve prasam...imam iscedok sto e normalno.No nekogas ima i miris.Od panikata deka naskoro ke se porodam ne ni ja prasav doktorkata vo vrska so toa.Sto mislite vie.Da stavam edna Neo-penotran ili ne...? Navistina ne znam sto da pravam? Neutral

pregnant
Natalija
Полуматурант
Полуматурант
Natalija

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty05.10.09 17:58

Pa nisto na svoja raka. Prasaj ja doktorkata koga ce odis sleden pat.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 24 Empty

Деновите пред породувањето
Вратете се на почетокот 
Страна 24 of 29Отиди на страна : Previous  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 29  Next
 Similar topics
-