| Деновите пред породувањето | |
|
+161anence mama i ana mirjanka M A M I Annabel kiki-riki vasidora stefimama mama caci adi Pipolino Zvezdicka borjanka Mimi Petreska Anika Nebo Kinky babysara biljana_m Emily Blagica davitkovska makresanska bubamara Vesna Blazevska Radmila Sanja ss kara radmia Mami4ka anastasia Gabi* obicna maci lavce Snegulka D-r Lidija Pazdrijan natali NatasaK26 karolina saska -kk Gabriela Stojanovska marina_daniel Mirka Dzena bisera Ivana-Lila Sandra Biljana jasmina,mina beti.liz Mama K lida zence Rozetka Sara kateee KarolinaXP Isidora Eni Diana pepa mami29 mis lila_mk nade-sase Berta brigi4e Mimi22 Ananastasija lidija29 Pravnicka28 Mama Ane marijajovanova sofidavid bordan anegor Natalija mirecv ANI78 macush Cece Miloskovska sanja-ve taci NatalijaS Bela Anjuska08 ElenaJo bibic Dragana marina_m Mimi Ance-J sneze Maci*** tanja_simon dina Nene Girl***** okce winnie the pooh Sun Kikic sonja colakova verce temelkova irena bella* tanjaaa maskoe avanturistka *angelce* Ves mamalina iskra Lili hormonce Misticia Ben10 Svetlana ivi ZeleniCka Ilince desi baby24 magi Jovana's mom Sister beti 24 Emilija kavadarcanka Alexandra_d25 TINCE bibi radmila11 mama biljanag Big Sister sanja_ ZZ eli STAR * aleksandra sunshine BaMbYnA Maja Emi vesna83 daniela rich_bitch1 Lana sashka26 Bu_Bi moja Ina мама Биби Goca Freya sanja83 mamicka211 vecki betavitevit lola Juni08_Andrea 165 posters |
|
Автор | Порака |
---|
kiki-riki Полуматурант
Број на мислења : 768 Age : 44 Локација : мак Поени : 28035 Registration date : 2009-09-29
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 01.11.09 10:37 | |
| немој да се плашиш, мисли на убаво, како ќе биде кога ќе ја гушнеш за прв пат, се ќе биде добро | |
|
| |
avanturistka Бруцош
Број на мислења : 2072 Age : 46 Локација : so moite dve princezi :)) Расположение : :)) Поени : 30150 Registration date : 2008-10-02
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 01.11.09 19:17 | |
| edvaj cekam veke da se olesnam.... | |
|
| |
mama caci Почетник
Број на мислења : 10 Age : 36 Локација : Skopje Расположение : konecno vo moite pregratki...od 25.10.09 Поени : 28182 Registration date : 2009-06-19
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 09.11.09 17:48 | |
| hello na 25 ovoj mesec go dobivme naseto soncence LUKA.Patem vecerta koga me fatija bolkite vi pisavza sovet posto me fati panika zasto imav bolki na 5 minuti i gi izdrzav do 3 sabajleto od nekade pred 11 me fatija bolkite mi bea samo vo stomacniot del kicmata ic ne me bolese nezz zasto ,zasto znam vikaat kicma bolelo mene naprotiv ne samo vo dolniot del na stomakot imav jaki bolki....otidovme vo 3 odsabajle a e porodiv vo 10 i 35a.m.najubavo custvo e koga si majka.....pozzzz do site | |
|
| |
vasidora Полуматурант
Број на мислења : 672 Age : 40 Локација : sk Расположение : vo neizvesnost:) Поени : 28279 Registration date : 2009-09-17
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 09.11.09 22:21 | |
| mama caci cestitki za Luka. E sega jas site taze porodeni gi zmoluvam vo forumot poroduvanje da go opisat podetalno cinot na poroduvanjeto, sekako dokolku sakaat. pozz | |
|
| |
kara Полуматурант
Број на мислења : 1111 Age : 42 Локација : Makedonija Расположение : прекрасно е да си мама Поени : 30144 Registration date : 2008-09-01
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 14.11.09 14:23 | |
| Дали е нормално бебето на крај од бременоста (јас сум од утре 38 недела) да мрда помалку? Претходно многу беше активен во одредени термини од денот, па и навечер. А сега еве веќе неколку денови приметувам некако не ми мрда многу, денес на пр. само сабајлето кога станав клоцкаше малце и толку. Се плашам да не нешто не е во ред со него, и дали тоа може да биде како последица на мојот покачен притисок? Дали има место за паника да одам на лекар уште денес, или да си почекам до понеделник кога имам закажано цтг? Благодарам однапред. | |
|
| |
obicna Форумска фаца
Број на мислења : 4100 Age : 42 Локација : Дома си е дома Расположение : Секое лошо за добро е. Што и да е ќе помине... Поени : 31614 Registration date : 2008-07-19
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 14.11.09 15:06 | |
| Kara kako sto se blizi vremeto za poraganje bebeto si raste i ima pomalce mesto za mrdanje. Ako se sekiras javi se i prasaj dali moze da te primat, samo smireno, si stavas povejke stresovi sto najmalce ti treba sea so visok pritisok. Srekno. | |
|
| |
kara Полуматурант
Број на мислења : 1111 Age : 42 Локација : Makedonija Расположение : прекрасно е да си мама Поени : 30144 Registration date : 2008-09-01
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 14.11.09 18:47 | |
| Не сакам да се паничам, ама ме знам дали ова има врска со притисокот што ми е висок и поради тоа да не мрда бебушко. До сега денес мрдна само три пати и тоа по малце, и не така снажно како што тој знае друг пат. Ми е стр | |
|
| |
Annabel Прваче
Број на мислења : 378 Age : 46 Локација : Skopje Расположение : Super esenko Поени : 27999 Registration date : 2009-09-27
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 14.11.09 18:52 | |
| Кара, при крајот на бремемноста и помалку се чувствуваат движењата на бебето зашто и просторот за движење им се смалува заради нивната големина. Јас Ива ја родив во 36-та недела и не кажувам од искуство, ама така имам читано... | |
|
| |
kara Полуматурант
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 14.11.09 19:01 | |
| Ајде, белки е така. И јас така си велам постојано. Од тоа што е сега поголемко, нема место доволно да си клоцка, па затоа е така. Ама пак ме гризе нешто, ова со притисокот да не има нешто врска. | |
|
| |
Annabel Прваче
Број на мислења : 378 Age : 46 Локација : Skopje Расположение : Super esenko Поени : 27999 Registration date : 2009-09-27
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 14.11.09 19:06 | |
| Кара, потполно ја разбирам твојата загриженост. За тебе да ти е полесно на душичката најубаво е да си се слушнеш со твојот гинеколог, или консултирај се со гинекологот на форумчево. После тоа сигурна сум дека ќе се опуштиш и ќе си ги уживаш последните недели во бременоста. | |
|
| |
kara Полуматурант
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 14.11.09 19:10 | |
| Анабел, имаш право. Ќе се јавам на матичниот лекар, да видам што е ми каже. А во понеделник одам на цтг и ехо и се надевам дека се ќе биде ок. Во вторникот цтг беше супер, и ехото исто така. Не знам колку имам причина да се грижам.... | |
|
| |
mama caci Почетник
Број на мислења : 10 Age : 36 Локација : Skopje Расположение : konecno vo moite pregratki...od 25.10.09 Поени : 28182 Registration date : 2009-06-19
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 14.11.09 19:24 | |
| Vasidora blagodaram na cestitkata za Luka....sonce ne baraj detalno da ti se opise cinot za poroduvanje....kaj sekogo e razlicno na primer ako ja ti ja kazam mojata prikazna koja traese 2 saata ke reces....BOZE....samo ke ti kazam deka ne e nisto strasno treba samo da se sorabotuva so doktorot i sestrite okolu nego(posto ja bev golem panicar i moraa da bidat okolu 10 sestri sose doktorot se razbra za da me smirat)..samo ne se panici opusti se i se ke bide.Jas radi mojot pamet za malku ke si go ugusev Luka.znaci samo OPUSTENO a se drugo nervoza panika i sl.svedi gi do granica.pozzz i kis4inja od mene i luka. | |
|
| |
mama caci Почетник
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 14.11.09 19:31 | |
| kara zdravo,istiot sucaj go imav i jas...vo 38 nedela pocnav poslabo da gi custvuvam dvizenjata...i na posledniot den od 38 nedela meseto mi se ispolni skroz mi se napravi kako kocka od site strani potponeto i kako da nemav mesto vise vo nego i denta dobiv bolki...utredenta se porodiv...taka da mozebi treba da si se pripremas....bez gajle ke vidis na pregledot sto ke kaze doktorot...pozzzz | |
|
| |
sanja83 Полуматурант
Број на мислења : 715 Age : 41 Локација : Macedonia Поени : 30574 Registration date : 2008-03-25
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 01.12.09 22:57 | |
| Кара , Ели, арма каде сте, ајде пишете како сте овие денови пред породување! | |
|
| |
M A M I Прваче
Број на мислења : 376 Age : 45 Локација : doma Поени : 27658 Registration date : 2009-10-31
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 01.12.09 23:11 | |
| navistina ja nema podolgo vreme KARA.kade si?da ne ima nesto novo a nie ne znaeme.. | |
|
| |
mirjanka Почетник
Број на мислења : 19 Age : 48 Локација : skopje Поени : 27910 Registration date : 2009-08-14
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 02.12.09 18:16 | |
| mene mi ostanaa mnogu malku denovi do krajot megjutoa nisto ne custvuvam nikakva bolka pa makar i lazna se mi izgleda deka jas ke go prenosam,inaku voopsto ne razmisluvam za samiot cin na poroduvanjeto mnogu sum opustena pa ke vidime kako ke pominam | |
|
| |
mama i ana Почетник
Број на мислења : 24 Age : 44 Локација : Skopje Поени : 27385 Registration date : 2009-11-28
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 02.12.09 18:28 | |
| Да знаеш дека е најбитно да си опуштена до самиот крај, кога ке те фатат болки ако останеш опуштена ке останеш и концентрирана, нема да губиш енергија на паничење и истата ке си ја искористиш за туркање и ке поминеш многу полесно ај со лесно на сите што се при крај | |
|
| |
Mimi Petreska Полуматурант
Број на мислења : 591 Age : 38 Локација : Skopje Расположение : Ja cekame Klara sekoj moment da ne poseti! :)) Поени : 29002 Registration date : 2009-04-14
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 05.12.09 13:56 | |
| Me fakja panika... tamam ke se relaksiram i nema da mislam da porogaj, ke me stegnat strasni bolki dole i vo grbot i si vikam: lele gotovo, eve go momentot, kako li ke ja izdrzam bolkata? Dosta cesto dobivam lazni bolki i si vikam: od kade ke znam deka tie se vistinski ili lazni? Ne znam sto ke bide..... Najverojatno seto ova ke mi deluva smesno otkako ke se porodam, ama do togas...... pametov 300 na saat ke mi leta. | |
|
| |
Dragana Полуматурант
Број на мислења : 855 Age : 38 Локација : domce Расположение : HAPPY Поени : 30313 Registration date : 2008-07-22
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 05.12.09 14:06 | |
| Ajde Mimi opusti se ,koga ke fatat vistinskite bolki i te kako lesno ke gi prepoznaes.Tie ne pominuvaat tolku brzo kako lznite,u ostalom moze ke imas pknat vodenjak ili krvce sto e znak deka procestot e otpocnat.Vo sekoj lucaj uzivaj ne misli.
Eve eden sovet za site: So rakata prestisnete poleka najgore od stomakot do rebrata ako vi propaga rakata t.e e meko nema nisto tvrdo odozdola znaci bebeto e skroz spusteno i vo sekoj moment ke se porodite.Ova e mnogu tocno probajte ke vidite. So lesno neka im e na site. | |
|
| |
anence Почетник
Број на мислења : 91 Age : 41 Локација : skopje Расположение : често променливо Поени : 28292 Registration date : 2009-06-13
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 05.12.09 14:37 | |
| i mene da vi kazam neznam zosto, koga obicno pred da ostanam bremena sekogas si vikav lelel kako , sto ke bide sega koga sum veke pri kraj aber nemam bre od panika sto mi stanalo? | |
|
| |
avanturistka Бруцош
Број на мислења : 2072 Age : 46 Локација : so moite dve princezi :)) Расположение : :)) Поени : 30150 Registration date : 2008-10-02
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 05.12.09 15:23 | |
| Jas voopsto ne se panicev,edvaj cekav da se porodam.Duri i predolgi mi bea denovite vo iscekuvanje. | |
|
| |
Gordana Natovska Прваче
Број на мислења : 256 Age : 41 Локација : Veles Поени : 28547 Registration date : 2009-05-16
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 06.12.09 19:29 | |
| jas denovite pred poragaj celo vreme si mislev:lele kako ke bide? kako ke pominam na poragajot? dali se ke bide vo red?i na kraj se izleze kako sto trebaama stravot bese pogolem od mene | |
|
| |
eli Полуматурант
Број на мислења : 1033 Age : 37 Локација : Скопје Расположение : Нестрпливо:))) Поени : 30604 Registration date : 2008-05-03
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 09.12.09 16:12 | |
| Девојки ме интересира нешто мене ми рекоа дека пред порагај бебињата се многу мирни и не мрдаат ама ова моево не да си мрда хахаххаха значи ке си чекам јас уште многу ? | |
|
| |
Mimi Petreska Полуматурант
Број на мислења : 591 Age : 38 Локација : Skopje Расположение : Ja cekame Klara sekoj moment da ne poseti! :)) Поени : 29002 Registration date : 2009-04-14
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 09.12.09 16:14 | |
| Mozno e kako i obicno sekoj da si e svoja prica. Ne se sekiraj, mozno e da te iznenadi... A koj ti go rece inace toa? Moevo ni traga ni glas veke 2 dena.... :( | |
|
| |
eli Полуматурант
Број на мислења : 1033 Age : 37 Локација : Скопје Расположение : Нестрпливо:))) Поени : 30604 Registration date : 2008-05-03
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 09.12.09 16:18 | |
| Па така сум слушнала од жени еве нека кажат искуство нашиве женички, Мими а ти да идеш на цтг да видиш што е работата да не треба да те задржат, а ич не го осекаш????? | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето | |
| |
|
| |
| Деновите пред породувањето | |
|