Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Првиот македонски семееен форум

HomeHome  Регистрирајте сеРегистрирајте се  Влез  
Portal
Родители и деца
Влез
Член:
Лозинка:
Логирај ме автоматски на секоја моја посета: 
:: Си ја заворавив лозинката!
Ноември 2024
ПонВтоСреЧетПетСабНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Барај

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Деновите пред породувањето

Go down 
+161
anence
mama i ana
mirjanka
M A M I
Annabel
kiki-riki
vasidora
stefimama
mama caci
adi
Pipolino
Zvezdicka
borjanka
Mimi Petreska
Anika
Nebo
Kinky
babysara
biljana_m
Emily
Blagica davitkovska
makresanska
bubamara
Vesna Blazevska
Radmila
Sanja ss
kara
radmia
Mami4ka
anastasia
Gabi*
obicna
maci
lavce
Snegulka
D-r Lidija Pazdrijan
natali
NatasaK26
karolina
saska -kk
Gabriela Stojanovska
marina_daniel
Mirka
Dzena
bisera
Ivana-Lila
Sandra
Biljana
jasmina,mina
beti.liz
Mama K
lida
zence
Rozetka
Sara
kateee
KarolinaXP
Isidora
Eni
Diana
pepa
mami29
mis
lila_mk
nade-sase
Berta
brigi4e
Mimi22
Ananastasija
lidija29
Pravnicka28
Mama Ane
marijajovanova
sofidavid
bordan
anegor
Natalija
mirecv
ANI78
macush
Cece Miloskovska
sanja-ve
taci
NatalijaS
Bela
Anjuska08
ElenaJo
bibic
Dragana
marina_m
Mimi
Ance-J
sneze
Maci***
tanja_simon
dina
Nene
Girl*****
okce
winnie the pooh
Sun
Kikic
sonja colakova
verce
temelkova irena
bella*
tanjaaa
maskoe
avanturistka
*angelce*
Ves
mamalina
iskra
Lili
hormonce
Misticia
Ben10
Svetlana
ivi
ZeleniCka
Ilince
desi
baby24
magi
Jovana's mom
Sister
beti 24
Emilija
kavadarcanka
Alexandra_d25
TINCE
bibi
radmila11
mama
biljanag
Big Sister
sanja_
ZZ
eli
STAR *
aleksandra
sunshine
BaMbYnA
Maja
Emi
vesna83
daniela
rich_bitch1
Lana
sashka26
Bu_Bi
moja Ina
мама Биби
Goca
Freya
sanja83
mamicka211
vecki
betavitevit
lola
Juni08_Andrea
165 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 25 ... 29  Next
АвторПорака
Snegulka
Прваче
Прваче
Snegulka

Female
Број на мислења : 147
Локација : Skopje
Расположение : gore dole
Поени : 29154
Registration date : 2008-12-27

Деновите пред породувањето - Page 21 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty14.08.09 15:08

I ja epten vekje ne mozam da izdrzam se mi e spremno za bebeto, uste mi ostana da viknam zena za generalka i ja da odam na depilacija ama stvarno ne znam koga da pojdam.Vcera ginekologot mi vika kaj brzas cekaj teka tamu za 10-na dena kje bideme vo iscekuvanje.
Вратете се на почетокот Go down
Sara
Полуматурант
Полуматурант
Sara

Female
Број на мислења : 1006
Расположение : среќно :-):-):-)
Поени : 30124
Registration date : 2008-11-10

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty14.08.09 20:30

Е да јас си завршив и со депилацијата ептен ме средија како утре да одам на пораѓај, а таа депилаторката ми оди на одмор за 2 недели јас и викам уууу ако не се породам до тогаш пак ќе ми требаш, кој ќе ме депилира хахаха. Ама ајде ќе видиме, ја да си бидам спремна.
Natalija
Полуматурант
Полуматурант
Natalija

Female
Број на мислења : 1160
Локација : istocno od rajot
Расположение : nestrplivo
Поени : 30032
Registration date : 2008-08-30

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty15.08.09 9:55

Dobro e ako ima vreme da se sredime pred poroduvanje, ama so ogled na toa sto njikogas ne znaeme koga ce izleze bebeto. Na edna prijatelka i rekoa deka posleden termin trebase da i bide pred eden mesec, taa se sreduva i eve uste ne e porodena. A jas navistina ne znam kakva ce bidam vo tie denovi, strasna.....Voopsto ne mozam da izdrzam neizvesnost. Vas vi cestitam bas mi deluvate smireno i segi si pravite. Prodolzete taka i so lesno neka bide.
anastasia
Почетник
Почетник

Female
Број на мислења : 46
Локација : skopje
Поени : 28125
Registration date : 2009-07-09

ПишувањеПредмет: nekolku nedeli pred poroduvanje   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty16.08.09 18:02

Ne mi e prva bremenost ama mnogu me interesira kako se cuvstvuvavte vo 9 mesec od bremenosta

Dali pred da se rodi bebeto e poaktivno ili e smireno

Dali imavte nezgodni steganja na pocetok na matkata,bidejci eve skoro nekolku dena a najmnogu koga se dvizam naednas ke me stegne vo dolniot del na matkata sto duri i nemozam da prodolzam da odam nekolku sekundi
pa dali se toa znaci deka mozebi i brzo ke pocne poroduvanjeto flower
Biljana
Полуматурант
Полуматурант
Biljana

Female
Број на мислења : 1100
Локација : domce
Расположение : srekno
Поени : 29148
Registration date : 2009-05-04

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty16.08.09 18:06

anastasija ima slicna tema Denovite pred poroduvanje i tamu ima dosta iskustva da se procitat i spodelat. Inaku i jas sum 36 nedela od mojata vtora bremenost epten sum pod stresna situacija i neznam da ti kazam sto cuvstvuvam tocno. inaku me interesira dali i kolku cesto go cuvstvuvas bebeto vo ovoj period bidejki jas mnogu retko pocnav da go cuvstvuvam i se nekako kako tapi udari.
anastasia
Почетник
Почетник

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty16.08.09 18:18

So prvata bremenost kerkami voopsto ne mrdase mozebi i mrdala mnogu neznam ama imav premnogu plodova voda a ona bese malo bebence se rodi vo 41 nedela so 2600 gr. ama potoa mesecno kacuvase na 1000 gr mnogu brzo napreduvase
a sega duri se budam navecer od klocanje a isto i preku den mozebi zasto e i so normalna tezina soodvetno za nedelite vo 36 nedela bese 3100 gr

Mislam deka ne e strasno ako ne te udira silno vo site organi i da nemas vozduh hihi Mislam deka ako mrda pomalku od 10 pati dnevno treba da se obratis na doktor-sto jas vo prvata bremenost ne ni znaev kolku pati treba da mrda dnevno-pa voopsto ne ni i kazav na doktorkata deka retko mrda
Sega sum pogolem panicar otkolku togas flower
Biljana
Полуматурант
Полуматурант
Biljana

Female
Број на мислења : 1100
Локација : domce
Расположение : srekno
Поени : 29148
Registration date : 2009-05-04

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty16.08.09 18:25

za dvizenjata na fetusot prouciv se sto moze da se procita i sekogas koga odam na pregled ( a odev na edna nedela) i doktorkata mi vikase deka dvizenjata se odlici ama sega nekako poretko se cuvstvuva dali deka zreevme beli drobovi i se podgotvuvame za raganje neznam bas ama utre odam pak na kontrola i ke vidime
Mirka
Прваче
Прваче
Mirka

Female
Број на мислења : 387
Расположение : Srekno
Поени : 29231
Registration date : 2009-01-26

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty16.08.09 20:13

Moevo bebence si zavzema eden termin vo 22h i togas pravi revolucija vo stomak, i navecer vo niedno vreme, preku den go nema nigde da se javi, za edna nedela sum na kontrola pa ke vidime kako sme i dali ke pocnam veke na ctg, ali i jas osekam odvreme na vreme nekoj zgrcuvanje dolu ama ne se cesti po ednas dnevno.
Mami4ka
Прваче
Прваче
Mami4ka

Female
Број на мислења : 301
Локација : Тетово
Расположение : Odlicno :)
Поени : 28635
Registration date : 2009-05-10

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty17.08.09 0:54

Leleeee a pak moeto kolku e aktivno....Ne se smiruva nikako...samo si mrda samo se prevrtuva koj znae sto se pravi vnatre Smile Nekogas duri i mi smeta sto tolku silno i aktovno mrda...

pregnancy week by week
Snegulka
Прваче
Прваче
Snegulka

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty17.08.09 2:43

jas ne mozam da spijam kolku me pritiska bebcevo, eve vtora vecer i nikako ne mozam da zazemam polozba. Trcam na 15minuti u w.c. Ne mozam ni da sedam kako da me gusi.Glavata mi pagja kolku mi se spie.Sirot mm mi pravi drustvo ne znam kako me trpi
bordan
Прваче
Прваче
bordan

Female
Број на мислења : 306
Локација : kr.palanka
Расположение : doma nemozes da ne najdes..setamee
Поени : 29850
Registration date : 2008-09-06

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty17.08.09 8:02

Snegulka напиша:
jas ne mozam da spijam kolku me pritiska bebcevo, eve vtora vecer i nikako ne mozam da zazemam polozba. Trcam na 15minuti u w.c. Ne mozam ni da sedam kako da me gusi.Glavata mi pagja kolku mi se spie.Sirot mm mi pravi drustvo ne znam kako me trpi

I kaj mene bese taka em nemozes da spies em trci vo wc ama mm mi dezurase i kako izdrza toj si znae.Ne spiese oti se ocekuvase da viknam deka sum spremna za poragaj.Sreka sto imame mazi sto ne cuvaat neli?
karolina
Прваче
Прваче
karolina

Female
Број на мислења : 296
Локација : doma so sonceto moe
Расположение : srekno najsrekno
Поени : 29338
Registration date : 2008-12-21

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty17.08.09 10:03

jas pak spijam kako top bebeto e aktivno do 23 posle duri vo 8 sabajle pocnuva da se buntuVA se nadevam i koga ke se rodi ke bide vaka poslusno :-) p.s uste da me poslusa pa da resi da izleze i se ke bide ok
Snegulka
Прваче
Прваче
Snegulka

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty17.08.09 10:22

Srekja Bordan, srekja sto imam vakov maz so trpenie duri se trudi da me uspie:))))....malku pospav so pauzi se razbira za wc ama ne bea na 15 min tuku na 1 saat pa sklopiv oci. Sega kje odam na kontrola kje mi praat ctg bas da vidam sto kje mi kaze do kaj sme
Sara
Полуматурант
Полуматурант
Sara

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty17.08.09 10:24

И јас поретко го чувствувам сега деновиве, ама имам прочитано дека баш пред пораѓај поретко се чувствува најверојатно бидејќи има помалку место за мрдање. Инаку ако го размрдам ми враќа што за мене тоа е во ред, тука е си викам само одмара хаах.
Инаку мене некогаш кога седам или одам т.е. стојам ми притиска на бешиката дури ме боли, ама тежи веќе не е шала, а и стомакот навечер кога се вртам си го фаќам од двете страни како пилатес топка го вртам зашто тежок ми е хехе.
Sara
Полуматурант
Полуматурант
Sara

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty21.08.09 11:43

Сакав да ве прашам дали деновите пред пораѓај може да се јави сукрвица или како лигав исцедок кафеаво до црвенкаста боја, можно ли е тоа да е од тој чепот и како изгледа тоа, дали наеднаш паѓа или по малку, мене сабајлево ми се јави таков исцедок и се си мислам дека е од тоа, може да е почнат процесот на пораѓај?
Emilija
Бруцош
Бруцош
Emilija

Female
Број на мислења : 2687
Локација : Скопје
Расположение : со тројцата мускетари
Поени : 30679
Registration date : 2008-07-11

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty21.08.09 12:17

Чепот е тоа дефинитивно. Ама не мора за значи дека почнал пораѓајот. Почнат е процесот на омекнување и скратување на грлото на матката...пораѓајот се ближи. Не мора да трчаш веднаш во болница или ако ти е во план може да си отидеш на редовен преглед.
Sara
Полуматурант
Полуматурант
Sara

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty21.08.09 12:25

Фала ти Емилија многу ме утеши со одговорот.
И јас така си мислев дека не мора да трчам затоа што тоа се деси само еднаш сега веќе немам ништо и малку беше, и јас така си мислам дека ми се ближи денот а и стомакот ми е спуштен, а и приметив и по малце по некоја капка како прозирно ми истекува може и водата да почнала да се намалува.
Во понеделник се враќа од одмор д-р па планирав секако да појдам да ме види, вчера бев во болница ми направија ехо преглед и освен тоа што постелката ми е зрела ништо друго не ми кажаа невообичаено.
Emilija
Бруцош
Бруцош
Emilija

Female
Број на мислења : 2687
Локација : Скопје
Расположение : со тројцата мускетари
Поени : 30679
Registration date : 2008-07-11

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty21.08.09 12:29

Ќе биде, со лесно само. Ти може да ме превариш мене а? Додека не почнат контракциите нема потреба од влечење постојано по болница. Таман во понеделник ако се е мирно дотогаш ќе си отидеш на контрола па ќе те прегледа и ќе види колку е спремна матката...т.е. грлото на матката за раѓање. Ти само следи ги движењата на бебушот, да го осеќаш да мрда.
Sara
Полуматурант
Полуматурант
Sara

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty21.08.09 12:35

Абе цело време мрда, викам овој нестрплив е да излезе хахаха.
Па ајде ти што чекаш, алал да ти е како издржуваш, ама како што викаш после трето веќе спремна си на овие денови на исчекување, мене по малце паника ме фаќа.
И јас така викам додека не ме фатат болки нема место за паника.
Mirka
Прваче
Прваче
Mirka

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty21.08.09 12:51

Sara so sigurnost ti e cepot ne digaj panika, ali ocekuvaj deka ke pocne procesot i deka so paganje na cepot nemora da trcas vo bolnica taka kazaa na predavanjata deka toa e samo eden znak, a neli trebase denes da pojdes na kontrola ili sepak od ponedelnik pocnuva so rabota i kazi mi dali znaes koja smena e.
Sara
Полуматурант
Полуматурант
Sara

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty21.08.09 13:12

Незнам која смена е д-р ама јас колку што знам од понеделник е на работа.
Се надевам до тогаш ќе издржам барем да знам на што сум хаха.
А друго што кажуваа на предавањата, после колку време настапува пораѓајот и кажи некој друг симптом да не се препознаам.
Natalija
Полуматурант
Полуматурант
Natalija

Female
Број на мислења : 1160
Локација : istocno od rajot
Расположение : nestrplivo
Поени : 30032
Registration date : 2008-08-30

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty21.08.09 13:33

Sara jas kolku sto sum citala moze posle 18 casa da nastapi poroduvanjeto. Se e individualno. Ako navistina ti e cepot togas ti ostanuva samo da cekas da se pojavat bolkite. Bidi podgotvena, ama ne se sekiraj mnogu. Koga jas citam za poroduvanjeto pisuva toa e priroden proces, prirodata se si isplanirala. Znaci raboti vo nasa korist. Drugo sto citav e deka bebeto malku se smiruva so dvizenjata, demek se podgotvuva, moze pocesto da mokris ili da dobies proliv, prirodno cistenje na organizmot.
Mirka
Прваче
Прваче
Mirka

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty21.08.09 14:11

Pa kazuvase taa deka toa e edniot znak deka procesot na poroduvanje ke pocne ama ne e alarmantno za da pojdes vo bolnica deka site obicno se plasat koga ke vidat krv i trcaat a nema potreba osven ako krvta ne e jako crvena , znaci se e ok ako bojata e kako kafenka i deka bolki moze da dobies i za 2 dena ,taka da bidi spremna sto ne mora da znaci deka ke bide moze i plus nekoj den ,osven vodenjakot ako ne pukne togas ke pojdes vednas.poz i so lesno da ne izvestuvas bebusot si ima super tezina i moze slobodno da izleguva.
avanturistka
Бруцош
Бруцош

Female
Број на мислења : 2072
Локација : so moite dve princezi :))
Расположение : :))
Поени : 30150
Registration date : 2008-10-02

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty21.08.09 14:35

Сара напиша:
Сакав да ве прашам дали деновите пред пораѓај може да се јави сукрвица или како лигав исцедок кафеаво до црвенкаста боја, можно ли е тоа да е од тој чепот и како изгледа тоа, дали наеднаш паѓа или по малку, мене сабајлево ми се јави таков исцедок и се си мислам дека е од тоа, може да е почнат процесот на пораѓај?
mene ova so mila mi se pojavi vo 4 sabajle(neso kako rozevo koga se brises na hartija mi se pojavi,ali nemav bolki ) vo sabota a vo ponedelnik veke vo 8 bev porodena(sepak kaj sekogo e individualno)ali bidi sepak podgotvena pocnat ti e izgleda procesot na poroduvanje.samo so lesno.
anastasia
Почетник
Почетник

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty21.08.09 18:02

Сара напиша:

Mene so prvata bremenost mi padna cepot 2 dena pred da se porodam -taka izgleda kafeno so malku krv i kako malo topce,cepot izleguva naednas.
Inaku imam procitano deka moze da padne cepot od 1 nedela do nekolku casa pred poroduvanje

Koja nedela si ?

Sara imaj lesen poragaj - flower
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 21 Empty

Деновите пред породувањето
Вратете се на почетокот 
Страна 21 of 29Отиди на страна : Previous  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 25 ... 29  Next
 Similar topics
-