Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Првиот македонски семееен форум

HomeHome  Регистрирајте сеРегистрирајте се  Влез  
Portal
Родители и деца
Влез
Член:
Лозинка:
Логирај ме автоматски на секоја моја посета: 
:: Си ја заворавив лозинката!
Ноември 2024
ПонВтоСреЧетПетСабНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Барај

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Свински грип !!

Go down 
+91
elkicka
macush
mami29
zence
Freya
IGI
emma2607
milena p
Mila87
ariel
mamacaci
Diana
saligrem
Misticia
smisjana
sneze
sani-sandra
mamicka
sonja colakova
D-r Lidija Pazdrijan
DijanaP
Emilija
monabombona
mamamim
Simona's mom
Dara
mirecv
anusska
Big Sister
DraganaNik
Tivona
Anika
avanturistka
Majsi
Sandra
Janicka
bubamara***
butterfly
babysara
nnatasa
Megi
emi-nina
beti.liz
Pravnicka28
delfin76
Tifani
Annabel
Dzena
Monika
mamaAnita
Rocka
Mama Ane
BILE-ENA
baby24
Anuska1981
makresanska
PaceStojanovska
Janaxxxx
Sandra_Anja
lida
vecki
bibic
bubamara
Damjana
Ilince
Vesnicka
Ostoun
kirjana
Emi
Ves
Pipolino
moni2007
nata
biljanag
mama X
yarre
ZeleniCka
jasmina,mina
redsonja
Mama Vase
Lemate
kiki-riki
Juni08_Andrea
Sanja_Ivana
mama
kalinche70
rainbow
Sister
Zvezdicka
MamaMaja
M A M I
95 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 27 ... 37  Next
АвторПорака
Diana
Полуматурант
Полуматурант
Diana

Female
Број на мислења : 691
Локација : Bitola
Расположение : Замрзнато...
Поени : 29333
Registration date : 2009-02-15

Свински грип !! - Page 18 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 16:53

Auuu uste dvajca pocinale od noviot grip c c c Lele sto e ova??Kako sto procitav ne pisuva od kade se...da ne znaete vie,epten se mladi bog da gi prosti...neznam veke sto da kazam izbegnuvam da razgovaram na ovaa tema ama stvarno me faka strav.Tuka vo Bitola nema mnogu zaboleni kolku sto znam,ama virusot brzo zema zamav,neznam kako ke go izbegneme toa Свински грип !! - Page 18 Icon_pale Razgovarav so eden kuken prijatel doktor za toa dali treba da se vakcinirame,toj mi vika nema sansi i jas ne se vakciniram,samo vitamin C i D,LUK i KROMID sekojdnevno,caj od Brusnica so limon se vistinskata prevencija protiv noviot grip.Nie so koleskata na rabota se dogovorivme sekoj den da jademe ili luk ili kromid,za da ne si mirisame,i super ni e,so sekoe jadenje samo toa.I obavezno pijam po 3-4 solji dnevno caj od brusnica,od pred 2 dena pocnav i zelen caj.Sto mislite vie dali moze da ne zastiti seto ova?
Вратете се на почетокот Go down
D-r Lidija Pazdrijan
ВИП личност
ВИП личност
D-r Lidija Pazdrijan

Female
Број на мислења : 3132
Локација : i ovde i onde
Расположение : super:)
Поени : 31344
Registration date : 2009-03-04

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 16:54

Monika напиша:
Леле незнам што да кажам упм.
А може и нашиве доктори не ги бива?
Само господ да не чува Свински грип !! - Page 18 506937
Hi,hi ke da e ova vtorovo Monika hahahaha hahahaha
redsonja
Прваче
Прваче
redsonja

Female
Број на мислења : 154
Локација : skopje
Расположение : ljubovno
Поени : 28330
Registration date : 2009-06-22

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 17:07

Како ги лекуваат оние што се дојдени до толку тешка состојба што и треба респиратор? Лиде имаш ли ти информации, кажи ни ако знаеш. Какви се протоколите?
MamaMaja
Полуматурант
Полуматурант
MamaMaja

Female
Број на мислења : 1124
Локација : Скопје
Расположение : Детективско!
Поени : 29394
Registration date : 2009-01-27

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 17:09

redsonja напиша:
Станува баш страшно. Забележувам дека сите што се на респиратор како да ја губат битката со болеста. Какви се протоколите на лекување, знае ли некој? Со што ги третираат болните, која е препораката од СЗО?
А времето ќе заладува, така да на вирусот тек ќе му станува добро.
Само имунитетот да се јакне, изгледа нема друго чаре. Од паника нема фајде, тоа е. Да се изолираме не можеме, значи ни останува само да бидеме претпазливи, да си го јакнеме организмот, да не се караме наоколи и изложуваме на непотребни стресови за да си ја сочуваме позитивната мисла.

flower

Ne znam, ama uste na samiot pocetok, koga slusnav deka na klinika ima samo 8 respiratori, se preplasiv.
Vo Srbija, koja e pomalku od 4 pati pogolema od Makedonija, mislam deka rekoa deka ima 800 i nesto?
Ili bea poveke od 800, ama ne bea pomalku.

Samo kako primer:

>>Zdravstveni centar u Kragujevcu ima 25 respiratora

>>На инфективните одделенија во болниците проблем може да се јави ако им се појават комплицирани случаи кои треба да се стават на респиратори, бидејќи тие немаат ваква опрема. Ќе мора да ги препраќаат на Инфективната клиника во Скопје, каде што засега има само осум вакви апарати.<<

I aj sea?

Ali zatoa spomenici da gi serat gulabi, kolku sakas.... Свински грип !! - Page 18 412106
http://www.mmm.com.mk
redsonja
Прваче
Прваче
redsonja

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 18:27

За вечерва на МТВ 1 во 20.15 најавија дебата за свинскиот грип и за дилемите околу вакцинирањето. Одеше кајрон со најавата. Не најавија и кои се гостите, ама веројатно, штом е дебата, ќе има застапници на различни гледишта.
mama
Матурант
Матурант
mama

Female
Број на мислења : 1745
Локација : Под сонцето!
Расположение : Veke ne sum osamena!!!
Поени : 30400
Registration date : 2008-06-14

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 18:35

Ајде малку пребарајте по интернетов за претходните години да видите само колкава била бројката на заболени од грип.И не само грип туку и вирози,вируси и слични работи.Ве разбирам сите што сте од Скопје,таму е најголемиот број на заболени.Ама не дозволувајте оваа ситуација да ве гуши и да ве депримира и да ви ствара паника.Размислувајте позитивно,мислете на убави работи и наместо да се грижите за бројки и статистики работете на зајакнување на вашиот имунитет.Ве поздравувам сите!
mama
Матурант
Матурант
mama

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 18:41

http://www.dnevnik.com.mk/default-mk.asp?pSearch=%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%BF&btnSearch.x=5&btnSearch.y=1
Си земам за право да го ставам овој линк и да се потсетите како било пред некоја година.
D-r Lidija Pazdrijan
ВИП личност
ВИП личност
D-r Lidija Pazdrijan

Female
Број на мислења : 3132
Локација : i ovde i onde
Расположение : super:)
Поени : 31344
Registration date : 2009-03-04

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 18:44

Lele moram da ve nasmeam...Edna moja prijatelka resi da drzi dijeta...Ne deka netreba i jas hahahaha A jas i velam:sega najde sreko , vo sred gripot!A ona spremna vika-i toa sto velis,bolje ja debela i zdrava,otkolku bolna so svinski grip i "tresnata" na Infektivna klinika.... hahahaha hahahaha hahahaha
mama
Матурант
Матурант
mama

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 18:45

Во право е женската 100% Свински грип !! - Page 18 133239
mamacaci
Почетник
Почетник

Female
Број на мислења : 10
Локација : Kichevo
Поени : 27810
Registration date : 2009-09-01

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 19:01

Dve novi zrtvi i toa zdravi......
AMAN be lugje ovie lugje li se ili fantomi
Ne slusnavme ni od kade se ni koi se nisto
Dali mozebi ziveele vo oskudni uslovi ili vo vlaga ili ne znam sto....
I ovie novinari se ili ..... izvenete ama tie treba da gi postavat ovie prasanja na nadleznite. Najmnogu lugje pocinaa vo Meksiko ama vo najsiromasnite delovi kade uslovite za zivot se oskudni.
Ili cela ovaa fama e samo da se potrosat vakcinite
anusska
Почетник
Почетник
anusska

Female
Број на мислења : 75
Локација : Skopje
Поени : 27424
Registration date : 2009-11-30

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 19:04

mama напиша:
http://www.dnevnik.com.mk/default-mk.asp?pSearch=%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%BF&btnSearch.x=5&btnSearch.y=1
Си земам за право да го ставам овој линк и да се потсетите како било пред некоја година.

Во ред е ова, но за жал, ниту еден грип мислам дека до сега нема одземено толку животи. И тоа кај млади луѓе, а велат и здрави.
Е сега дали порано не информирале за смртните случаи или сепак овој грип има поголема смртност. Дали овие здрави луѓе се сепак луѓе со послаб имунитет.... тоа не се знае и стравот е присутен...
ariel
Почетник
Почетник

Female
Број на мислења : 28
Поени : 27798
Registration date : 2009-09-07

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 19:06

Vo prilog na ova na facebook go najdov sledniov recept protiv svinski grip
-50g ruzmarin
-50g smreka (se mele sitno)
-1l rakija 40-50 stepeni
se stava se zaedno vo sise i se zavikuva so vesnici, se ostava da odstoi 3 dena na toplo i potoa moze da se zema kako lek vo slucaj da ste zaboleni (ne daj boze), sekoj den se promatuva odnosno se protresuva siseto a se proceduva samo onolku kolku vi e potrebno koga se koristi
Se nadevam ova navistina pomaga kako sto tvrdi izumitelot, ama kako i da e mislam deka jas ke go napravam pa neka go imam za sekoj slucaj
ariel
Почетник
Почетник

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 19:08

a eve go i linkot za poveke informacii
https://www.facebook.com/home.php?ref=home#/group.php?gid=196495719586
Mila87
Полуматурант
Полуматурант
Mila87

Female
Број на мислења : 1068
Расположение : добро
Registration date : 2009-02-16

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 19:12

Неможам да верувам на работи напишани на facebook, па тие групи се тотална утка(еве ајде не сите,можеби и оваа е ок), сепак ги отвара кој сака и пишува што сака
ariel
Почетник
Почетник

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 19:23

Za zal ne moze da se potvrdi vistinitosta na mnogu mislenja iskazani preku facebook, no fakt e deka se soocuvame so pandemija koja od den na den kosi se poveke mladi zivoti. Mislam deka se dobredojdeni sekakvi pozitivni iskustva vo vrska so gripot, osobeno ako nesto e na prirodna osnova odnosno ne steti ni koga si zdrav.
Mama Vase
Полуматурант
Полуматурант
Mama Vase

Female
Број на мислења : 1437
Локација : Skopje,MK
Поени : 29914
Registration date : 2009-03-17

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 21:06

lele kakva debata?????da padnes vo nesves,menjam kanal

mene mi lici PPP
M A M I
Прваче
Прваче
M A M I

Female
Број на мислења : 376
Локација : doma
Поени : 27658
Registration date : 2009-10-31

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 21:13

A be namesto samo po tv da davaat intervjua treba seriozno da prezemat nesto ,ne samo bla,bla...na delo da se pokazat
MamaMaja
Полуматурант
Полуматурант
MamaMaja

Female
Број на мислења : 1124
Расположение : Детективско!
Registration date : 2009-01-27

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 21:15

mamacaci напиша:
I ovie novinari se ili ..... izvenete ama tie treba da gi postavat ovie prasanja na nadleznite. Najmnogu lugje pocinaa vo Meksiko ama vo najsiromasnite delovi kade uslovite za zivot se oskudni.

Jas zboruvav so nasata doktorka, ispadna deka nikoj od tie sto umrele ne bil bas skroz zdrav.
Eden od pocinatite 3 meseci nanazad bil bolen, so kompromitiran imunitet.
A na TV rekoa zdrav bil :S

A sto se odnesuva do novinarite, hebi ga, ne smeat da objavuvaat iminja ni podatoci.
Zakonot taka veli...
http://www.mmm.com.mk
Mama Vase
Полуматурант
Полуматурант
Mama Vase

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 21:29

gospozva na tv objasnuvase za organska ziva ili mene mi se pricini??? hahahaha
milena p
Полуматурант
Полуматурант
milena p

Female
Број на мислења : 611
Локација : sekade po malku
Расположение : very good
Поени : 29764
Registration date : 2008-09-19

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 21:31

jas iskreno mnogu se plasam od gripov netolku licno nego kako sto televizijata t.e. novinarite sozdadoa tenzija a za vakcinata nekeko mi e sumnjiva iskreno ne bi sakal ada ja primam.kaj nas vo kumanovo veke pocnaa da se vakciniraat.ne znam sto da pravam.ama sega za sega ne rtazmisluvam da primam tuku da pijam poveke vitamini i minerali i uuste povejeke raboti sto se dobri za odbrambeniot mehanizam na organizmot.
mama X
Полуматурант
Полуматурант
mama X

Female
Број на мислења : 524
Расположение : O.K
Поени : 29125
Registration date : 2009-02-03

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 21:58

леле и јас очнувам да се заплашувам, ама дефинитивно не ми е јасно како здрави прави умреле..... Нешто се таи.... Инаку сега ме плаши и тоа што викендов свекор ми и свекрва ми си накривиа капа и правец у мексико 8 дена на одмор .... Ептен се фалат од тамо, а на 20-ти месецов, би требало (ако имам среќа) да дојде овде свекрва ми, ама добро е што инкубација на грипот е до 7 дена така да тоа би било до денот на пристигнување доколку нема симптом ја примаме ако не назад Свински грип !! - Page 18 69779 или Свински грип !! - Page 18 412106 бидејќи нејзиното доаѓање значи одмор за мене. Свински грип !! - Page 18 Icon_flower
redsonja
Прваче
Прваче
redsonja

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 22:58

Овие од МТВ професионализмот навистина си го фрлиле низ прозор. Каква дебата човече!!! Само надлежните ги поканиле и тоа го викаат дебата, тоа беше пропагандна емисија.

И сега да нагаѓаме следните дози вакцини што ќе стигнат од кој врвен производител се. Од ,,Бакстер,, кој во март демек по грешка испарати вакцини во европските земји за обичен грип кои биле контаминирани со птичји грип!!! Тоа ли е реномиран производител?
Majsi
Прваче
Прваче
Majsi

Female
Број на мислења : 276
Расположение : OK
Поени : 27969
Registration date : 2009-09-18

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 23:01

Jas samo sakam da ve potsetam na linkot od Bubamara od 2008god
bubamara напиша:
Женски, прочитајте го линков...

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=CE80739C6F1C5E40A6A96CD83EF26CC1

Од февруари 2008 година, текст за сезонскиот грип, симптоми, број на болни, можни компликации...идентично како сега, јас да не видев датум на текстов, мислев дека е за СГ. А ми улета скроз случајно, гуглав да најдам нешто сосема десетто, и ете, сакаше да ми дојде под рака текстов. Некако ме смири, се согласивме сите дека и медиумите прететраа, и еве уште еден доказ, да не зборуваа на самиот почеток толку бомбастично и застрашувачки по вестите, сите ќе бевме помирини и како што сме поминале 2008 ( и не се ни сеќавам искрено како било, сме се пазеле нормално, ама без претерани отповарувања), така ќе поминевме и сега. А сега само сме во грч и страв.

Mislam brojkava ja vidovte 1500 lica za dva dena prijaveni......jas iskrena da bidam nemav poima lani za gripov deka tolku haral Свински грип !! - Page 18 Icon_neutral
Majsi
Прваче
Прваче
Majsi

Female
Број на мислења : 276
Расположение : OK
Поени : 27969
Registration date : 2009-09-18

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 23:05

MamaMaja напиша:
mamacaci напиша:

Jas zboruvav so nasata doktorka, ispadna deka nikoj od tie sto umrele ne bil bas skroz zdrav.
Eden od pocinatite 3 meseci nanazad bil bolen, so kompromitiran imunitet.
A na TV rekoa zdrav bil :S

A sto se odnesuva do novinarite, hebi ga, ne smeat da objavuvaat iminja ni podatoci.
Zakonot taka veli...

Bog da gi prosti deckite sto pocinaa,ama ova ete ne go kazuvaat deka eden od tie sto pocinal predhodno bil bolen......znaci pak ke se dojde do toa deka napaga sepak lica so nekakvi predhodni zdravstveni problemi ili mnogu slab imunitet......ili neznam sto da mislam poveke Свински грип !! - Page 18 121539
Mama Vase
Полуматурант
Полуматурант
Mama Vase

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty08.12.09 23:05

kako so statiska stoime?mislam na vecerasnava emisija.kazaa li nesto interesno ili se po staro?
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 18 Empty

Свински грип !!
Вратете се на почетокот 
Страна 18 of 37Отиди на страна : Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 27 ... 37  Next
 Similar topics
-