Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Првиот македонски семееен форум

HomeHome  Регистрирајте сеРегистрирајте се  Влез  
Portal
Родители и деца
Влез
Член:
Лозинка:
Логирај ме автоматски на секоја моја посета: 
:: Си ја заворавив лозинката!
Ноември 2024
ПонВтоСреЧетПетСабНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Барај

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Доење - поважни прашања

Go down 
+112
Nebo
Misticia
mama i ana
LiMan
roski
2mama
Zvezdicka
mamaAnita
M A M I
kara
Mami4ka
Arhangel
Lidija3
Snegulka
Mirka
Elisaveta
Arnaudova Milena
nnatasa
Dara
Mama Vase
monabombona
bubamara
Ale83
mami29
Biljana
Nine
rosa29
kateee
bid
marina_m
bibic
Ilince
marina****
Nada Simovska
Deni
beti 24
Violeta13
Sandra
Ananastasija
winnie the pooh
Lady_M
lila_mk
Sara
JaNiTa
butterfly
D-r Lidija Pazdrijan
babysara
Pravnicka28
mama X
mis
MamaMaja
NatalijaS
sanja-ve
mirecv
Dragana
female*
obicna
sneze
Elena_mila
Пандорче
Mimi22
maskoe
Bela
Ves
Eni
Damjana
Denicija
bella*
peperutka
Oliver&Angela&Luk
macush
ilievska.m
Mama Ane
analazarevska
Maja
Viktorija78
Sun
Sanja_Ivana
Kikic
Gala-78
verce
Jovana's mom
avanturistka
Sandra_Anja
baby24
marina_pp
Mimi
Monika
Lili
mamalina
sanja_
biljanag
magi
desi
georgina
Kinky
Nate_David
mama
Sister
Ben10
Emilija
vesna velkova
Juni08_Andrea
Freya
aleksandra
moja Ina
STAR *
Big Sister
rich_bitch1
vecki
mamicka211
Emi
116 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 16 ... 24  Next
АвторПорака
Emi
Форумски мастер
Форумски мастер
Emi

Female
Број на мислења : 7238
Локација : domce so nence
Расположение : ok
Поени : 32036
Registration date : 2007-11-19

Доење - поважни прашања - Page 8 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty11.11.08 22:13

мене пумпицата не ми помагаше, ниту со рака можев, ама раката на мм успеваше одлично
Вратете се на почетокот Go down
ilievska.m
Почетник
Почетник
ilievska.m

Female
Број на мислења : 7
Локација : skopje
Поени : 29262
Registration date : 2008-11-13

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty20.11.08 0:00

zdravo
bebusot moj ima 3 meseci i imame problem so spienjeto vo period od 24h spie vkupno 5-6h a mlekoto mislam deka mi e dobro ?
Dali nekoj moze bi imal vakov problem?
vecki
Форумска фаца
Форумска фаца
vecki

Female
Број на мислења : 4525
Расположение : екстра
Поени : 31700
Registration date : 2008-05-05

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty20.11.08 0:31

da ne go macat grcevi nemora da znaci deka e do mlekoto
macush
Полуматурант
Полуматурант
macush

Female
Број на мислења : 978
Расположение : :(((
Поени : 29618
Registration date : 2008-10-06

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty20.11.08 1:01

Pa bebinjata menjavaat,nekogas se slucuva skoro cel den da go prespijat,a nekogas mnogu malku spijat.Ne se sekiraj. Ako ne place i ako e veselo togas voopsto ne trreba da se grizis.
ilievska.m
Почетник
Почетник
ilievska.m

Female
Број на мислења : 7
Поени : 29262
Registration date : 2008-11-13

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty20.11.08 15:27

ne place ,veselo e i ne se cuvstvuva nekoja neraspolozenost kaj nego se odnesuva kako da ima spieno mnogu.
Do mlekoto se uveriv deka ne e denes bevme na kontrolno merenje i super e 1kg za 1 mesec i pedijatarot mi rece da ne se sekiram ama pak mi e maka zosto da ne spie.
Kinky
Апсолвент
Апсолвент
Kinky

Female
Број на мислења : 3810
Локација : во земјата на чудата
Поени : 30839
Registration date : 2008-08-26

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty20.11.08 15:42

I Aleksej na pocetokot spiese mnogu kratko, a se popravase mnogu:), se cudev i se prasuvav zasto ne saka da spie, se dodeka ne mi tekna deka treba JAS da go uspijam:)))), sam nema da zaspie:))).
Deluva mozebi smesno i neverojatno, ama taze mama :shame:

A tvoeto bebe kolku vreme spie preku nok? Se budi za cicanje? Sto pravite posle toa?
Preku den kakov vi e rasporedot?
Bebinjata najmnogu rastat dodeka spijat:), no ima nekoi bebinja koi mozat i so malku son da se odmorat. Na tri mesecna vozrast, treba da spie okolu 18 casa za edno denonokie. Cim se razbudi sabajle, racunaj deka za 2-3 saati ke i se prispie, i togas uspij ja:). I setajte nadvor, obicno sveziot vozduh gi umoruva i uspiva:).
macush
Полуматурант
Полуматурант
macush

Female

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty20.11.08 15:57

ilievska.m напиша:
ne place ,veselo e i ne se cuvstvuva nekoja neraspolozenost kaj nego se odnesuva kako da ima spieno mnogu.
Do mlekoto se uveriv deka ne e denes bevme na kontrolno merenje i super e 1kg za 1 mesec i pedijatarot mi rece da ne se sekiram ama pak mi e maka zosto da ne spie.
Te razbiram deka ti e maka,ama navistina ne treba da se grizis, veke rekov deka decata menjavaat vo toa ke se uveris ponataka.I Teodora ne mi spiese mnogu kako bebe t.e spiese mnogu malku,pa pocnav i jas da lezam ili da spijam do nejze i togas pocna poveke da spie.Moze taka ja cuvsvuvase mojata toplina i se cuvstvuvase posigurna.
Jovana's mom
Прваче
Прваче
Jovana's mom

Female
Број на мислења : 489
Локација : Kocani
Поени : 30025
Registration date : 2008-07-02

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty01.12.08 15:46

Јована исто така мн. малку спиеше, до пред 2 недели преку ден никако не преспиваше ! А сега почна сама да си заспива и тоа цицајќи! Навечер убаво си спие уште на почетокот,се буди само за цицање, ама пак тешко заспива кенкава и плачлива е и обавезно сака во раце!
Денес бевме на контрола и придала 1кг. и 200 гр., јас си помислив дека е многу, ама педијатарот рече дека е ок оти првиот месец малку на почетокот стагнираше , па сега си надокнадила!
rich_bitch1
Бруцош
Бруцош
rich_bitch1

Female
Број на мислења : 2504
Локација : dreamland
Расположение : dobro e
Поени : 31293
Registration date : 2007-12-29

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty01.12.08 15:55

еми на почетокот првите 4 недели не спиеше скоро ич и само плачеше.душа немав во мене зашто бев исцрпена и ненаспана.сега да чукнам во дрво самата си стави некој ред.ке заспие кај 10 нокеска и се буди точно во 5 сабајле,јаде и продолшува до 9-10 и сега и јас сум наспана.инаку и преку ден спие едно 4-5 часа
Jovana's mom
Прваче
Прваче
Jovana's mom

Female

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty01.12.08 16:23

Браво РБ, како ја научи така да спие до 5 сабајле, кај мене Јована од 3-4 саати повеќе се уште не врзала и ноќе и преку ден!
rich_bitch1
Бруцош
Бруцош
rich_bitch1

Female
Број на мислења : 2504
Локација : dreamland
Расположение : dobro e
Поени : 31293
Registration date : 2007-12-29

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty01.12.08 16:28

епа заспива покасно ноке кај 10-11,пред тоа гледам да ја изморам,си играме,гугаме,и зборувам.и полсе ке јаде и оп на спиенје.некогаш бара да полулам а некогаш ја ставам во креветче и сама заспива.после во 5 сабајле пак јаде ,ждригнува ,и ја оставам сама да заспие.постепено си се научи.и ја банјам кај седум навечер,значи преку ден не.зашто после и е поубаво за спиенје ноке.порано ке легнеше во 8-9 и веке до 12 на полнок беше наспана и дежурав со неа цела вечерр
Jovana's mom
Прваче
Прваче
Jovana's mom

Female

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty02.12.08 15:23

И Јована заспива околу 22 часот, ама во 3 е будна и бара да јаде flower !
mama
Матурант
Матурант
mama

Female
Број на мислења : 1745
Локација : Под сонцето!
Расположение : Veke ne sum osamena!!!
Поени : 30400
Registration date : 2008-06-14

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty02.12.08 15:45

Ние денски конечно си го фативме редот.Два саати е буден па преспива 45 минути и се така.Навечер не се буди туку во полусон е и само бара цицка,ама не плака. Навечер цица на 2-3 саата.
Oliver&Angela&Luk
Почетник
Почетник
Oliver&Angela&Luk

Male
Број на мислења : 4
Локација : Vevey,Switzerland
Поени : 29150
Registration date : 2008-12-05

ПишувањеПредмет: доење   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty05.12.08 23:21

Kako prvo pozdrav do site

Vaka jas i zena mi imame problem so nasiot sin, koj se vika Luka roden e na 27.11.08

Problemot e toa sto non stop saka da cicka (so izvinuvanje) na sekoi sat, pola sat non stop, deneska dojde babica od bolnicata i ni kaza deka deteto nakacilo 200 gr. za 2 dena vika deka toa ne e normalno i da go stavime malku na dieta. i posle podoj pokasno zdrigne ili mu iskoci mleko ona sto e visok.

i ako nekoj ima predstava kako da pomogne neka kaze.

i use eden problem e toa sto koga kje mu menuvame pampers celiot se krivi, place duri se zalipuva(snemuva vozduh). Help i zatoa

Pozdrav do site
Jovana's mom
Прваче
Прваче
Jovana's mom

Female

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty09.12.08 17:11

Бебушот е мн. мал за на диета, таман работа!
Нека си цицка колку сака и кога сака, сега ќе биде нон стоп на градите, ама натаму ќе се среди! Тој си знае колку му треба, и сам кажуваш дека вишокот го повраќа!
Прочитај ги постовите претходно ќе најдеш се што ти треба!
Позззззз. голем!
peperutka
Прваче
Прваче
peperutka

Female
Број на мислења : 119
Локација : makedonija
Расположение : kako sakam
Поени : 29635
Registration date : 2008-08-30

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty15.12.08 21:12

Isto bese i so kerka mi sakase da cica na sekoi 30 min, jas se plasev da ne e premnogu, megutoa pedijatarot mi kaza da i davam da cica sekogas koga ke posaka, i so tek na vreme si se dovede vo red. Zatoa ne se grizi i davaj mu na deteto da cica sekogas koga ke posaka.
macush
Полуматурант
Полуматурант
macush

Female

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty15.12.08 21:52

Kako sto vidov bebusot nema ni mesec.Pa na nekoj nacin i normalno e tolku mali bebinja da cicaat tolku cesto.Posebno prviot mesec,togas najveke krevaat vo kilaza.Mislam deka nema potreba da se grizite,za dva dena kacilo 200 grama ne mora da znaci deka i drugite dva dena ke kacuva po 200. A za dieta mnogu e malecko da se stavi na dieta.
baby24
Матурант
Матурант
baby24

Female
Број на мислења : 1682
Локација : na rabota pa domce i obratno
Расположение : odlicno
Поени : 30083
Registration date : 2008-07-29

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty15.12.08 22:12

Normalno e bebeto da bara da cica i jas na moeto nekogas se desava da mu davam da cica bukvalno na pola saat i normalno e toa da kacuva na kilaza tolku,Lea na dva dena kacuvase po 300 grama vo prviot mesec i sega poleka si se prilagoduva taka da bebeto e mnogu malo i koga ke pobara da cica treba da mu se dade a ne na dieta toa se cisti gluposti.
bella*
Полуматурант
Полуматурант
bella*

Female
Број на мислења : 699
Локација : Skopje
Поени : 30073
Registration date : 2008-06-27

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty15.12.08 23:09

baby24 напиша:
Normalno e bebeto da bara da cica i jas na moeto nekogas se desava da mu davam da cica bukvalno na pola saat i normalno e toa da kacuva na kilaza tolku,Lea na dva dena kacuvase po 300 grama vo prviot mesec i sega poleka si se prilagoduva taka da bebeto e mnogu malo i koga ke pobara da cica treba da mu se dade a ne na dieta toa se cisti gluposti.

baby24 сакаш да кажеш дека Леа качила 4500 грама за еден месец? Се сомневам дека тоа е нормално?!
Уствари сигурна сум дека тоа не е можно
sanja_
Полуматурант
Полуматурант
sanja_

Female
Број на мислења : 567
Локација : Bitola
Поени : 30233
Registration date : 2008-05-28

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty24.12.08 15:29

andrea napolni 15 dena i ja nosevme na pregled .od bolnica izlegovme so kilaza 3100 a sega za 15 dena ima kaceno samo 60 grama ..znaci sega ima 3160 a ubavo si cica lakoma e koga ja cicam ja slusam deka golta na 3 sati ja cicam denski ..a devojceto se gleda deka e porasnata ne e kako sto bese koga ja zedovme od bolnica porasnata e .. :cry:
Sister
Полуматурант
Полуматурант
Sister

Female
Број на мислења : 930
Локација : источно од рајот
Расположение : зошто си ме мајко родила..
Поени : 30004
Registration date : 2008-07-19

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty24.12.08 16:12

Сања па не се секирај,можеби расте повеќе во должина,па ќе имаш манекенка,иако шала настрана би требало да е напредната и во килажа,сепак 15 дена се малку,можеби понатаму ќе накачува повеќе,без грижи ако не плака добра е.
А зошто цица на три саати,несака почесто,или е нешто друго во прашање?
vecki
Форумска фаца
Форумска фаца
vecki

Female

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty24.12.08 16:13

sanja ne se sekiraj ke pocne da kacuva pa posle ke vikas zasto sum se nervirala .na bratucetka prviot mesec simnuvase duri 500 gr oslabe i vikav ne se nerviraj a sega kako topce e masala samo vidi dali pravilno ja postavuvas za doenje da ne golta poveke vazduh i bez nervoza oseka i bebusot
sanja_
Полуматурант
Полуматурант
sanja_

Female
Број на мислења : 567
Локација : Bitola
Поени : 30233
Registration date : 2008-05-28

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty24.12.08 16:39

sister taka si bara na tri saati koga ke se razbudi cica vecki ne mozam da ne se nerviram mnogu pritisok mi vrsat pocnuvajki od mm..mnogu mi e tesko..cica ubavo se kaka posle cicanje a samo 60 gr e :cry: pa mozebi mlekoto mi e slabo
vecki
Форумска фаца
Форумска фаца
vecki

Female

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty24.12.08 17:08

pa ti ne si vinovna a doktorite sto vikaat a ne veruvam deka ti esabo mlekoto ako e gladna ke place probaj budija pocesto da cica
macush
Полуматурант
Полуматурант
macush

Female

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty25.12.08 0:57

Vecki pa znaes koga mene mi oslabna mlekoto i koga Luka slabo napreduvase bese miren i ne placese,toa zavisi od bebeto.
Sanja obavezno odnesi ja po edna nedela da ja izmerat i razgovaraj ubavo so pedijatarot ako e potrebno da pocnes so dohrana.A ubavo ti vika i Vecki ti budi ja pocesto za cicanje ne cekaj taa sama da pobara.I ne se nerviraj tolku se ke se sredi,ke pocne da si napreduva ubavo ke vidis.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Доење - поважни прашања   Доење - поважни прашања - Page 8 Empty

Доење - поважни прашања
Вратете се на почетокот 
Страна 8 of 24Отиди на страна : Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 16 ... 24  Next
 Similar topics
-