| Кога да се направи тест за бременост? | |
|
+129saligrem enka avanturistka Gordana Natovska angelce Sandra_Anja Renata ch Mila 18 Kiki marina**** winnie the pooh panicarka Rizova M A M I stefimama seni delfince Goddess^ monika kusibojovska Arhangel kemadono olja1109 Zvezdicka josifana vasidora MARTINA I ACE elena-d Vesna Blazevska eliii ariel Dragana sance beltaseva anu6ka ivana kostovska sofi lanaaa gjurga sweetyears natali Natalija Кате Natasha bile2 Sun_shine Лејди macikata Biki ljupka jasmina,mina Ana.b babymelani nnatasa Mama Ane bordan eva31 vecki anonimna bica KAJA Nate_David Diana makresanska Daki Julija_24 marija86 mlada mamica mary981 macush Lana tanja_simon najmila daniela marina_daniel hormonce delfinka Ance-J pepa plaslivka verce oti Mimi Petreska Mimi22 mina32 naivnna secret Elizabeta82 TINCE Sara JaNiTa Minamina lela KATIC Janaxxxx fibimk Vesnicka Ilince NatalijaS marjanamm mirecv kate 982 Sandra Girl***** baby24 mamalina Freya bubale23 Kinky Svetlana okce Emilija iskra beti 24 obicna SonjuS* ZZ rich_bitch1 BaMbYnA Boki Irena Trajkovska vesna83 aleksandra betavitevit bobica worried eli Emi Big Sister Nene 133 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Biki Почетник
Број на мислења : 33 Age : 42 Локација : Skopje Расположение : nestrpliva Поени : 28384 Registration date : 2009-05-14
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 10.09.09 16:41 | |
| lele kakva averzija imam prema tie testovi nesakam da gi pravam i strav mi e da kupam nov sto ako bide negativen pak, pak ke sum na pocetok. sekogas sakam vo nestata da go baram ona najvedroto, najpozitivnoto ama tuka imam mnogu strav i nekako nemozam da najdam pozitivnost vo onaa - (mi fali uste edna crticka) | |
|
| |
Sandra Полуматурант
Број на мислења : 821 Age : 43 Локација : Skopje Расположение : Prekrasno :) Поени : 30251 Registration date : 2008-07-22
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 10.09.09 16:46 | |
| Бики појди во некоја лабараторија нека ти направат од крв, одма ќе ти кажат, а и не е ногу скапо, околу 200-300 денари е некаде, барем ќе си бидеш сигурна. | |
|
| |
eliii Почетник
Број на мислења : 34 Age : 33 Локација : bitola Поени : 27800 Registration date : 2009-09-12
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 13.09.09 18:19 | |
| mene mi docni 5 dena naprajv test pred 2 dena.dali e tocen testot ako se napravi posle 3 den od koga ti docni menstruacija | |
|
| |
Vesna Blazevska ВИП личност
Број на мислења : 896 Age : 46 Локација : skopje Расположение : generalno dobro Поени : 29325 Registration date : 2009-04-28
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 13.09.09 18:24 | |
| zavisi i odnosot koga bil, no utre ako napravis treba da e definitivno tocen. kolku vreme pomina od odnosot? | |
|
| |
eliii Почетник
Број на мислења : 34 Age : 33 Локација : bitola Поени : 27800 Registration date : 2009-09-12
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 13.09.09 18:35 | |
| 12 dena pomina od odnosot.znaci ne tocen testot so naprajv pred 2 dena | |
|
| |
Kinky Апсолвент
Број на мислења : 3810 Age : 49 Локација : во земјата на чудата Поени : 30839 Registration date : 2008-08-26
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 14.09.09 12:35 | |
| Ako pominale 12 dena prerano e za da pokaze testot bilo pozitivno ili negativno. Zavisno od negovata osetlivost, treba da pominat najmalku 3-4 dena od ocekuvaniot den za dobivanje. | |
|
| |
elena-d Полуматурант
Број на мислења : 646 Age : 35 Локација : Makedonija Расположение : opusteno,trudnicko Поени : 29776 Registration date : 2008-08-20
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 19.09.09 13:26 | |
| Jas da vi kazam posledna menstruacija imav na 22 maj i na 01.06 bevme na ginekolog za da vidime dali rastele folikulite zosto piev apcinja.Togas nemase nisto novo.Posle nekolku dena pocnav da osekam bolka vo gradite,na sabajle mi se vrtese po malku i nekako poinaku se osekav.I ne cekav da dojde den za nareden ciklus i na 15.06 zedovme test i ispadna pozitiven.Togas se pocustvuvav kako da sum na 7 nebo.Posle toa otidovme na ginekolog i toj ni go potvrdi toa.Zatoa mislam deka treba da pominat barem 9 dena posle odnos i se gleda dali si bremena ili ne. | |
|
| |
MARTINA I ACE Почетник
Број на мислења : 14 Age : 36 Локација : *** Поени : 27720 Registration date : 2009-09-20
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 25.09.09 21:40 | |
| Jas ke pocekam za test uste edna nedela se nadevam deka ke bidat -- i toa ke mi bide nesto najubavo vo zivotot a posakuvam i na site sto se vo iscekuvanje toa da im se slui da ni se mnozat eden kup bebcinja SO SREKA NA SITE!!!! (pa i na mene hehehe) | |
|
| |
vasidora Полуматурант
Број на мислења : 672 Age : 40 Локација : sk Расположение : vo neizvesnost:) Поени : 28279 Registration date : 2009-09-17
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 07.10.09 11:23 | |
| - elena-d напиша:
- Jas da vi kazam posledna menstruacija imav na 22 maj i na 01.06 bevme na ginekolog za da vidime dali rastele folikulite zosto piev apcinja.Togas nemase nisto novo.Posle nekolku dena pocnav da osekam bolka vo gradite,na sabajle mi se vrtese po malku i nekako poinaku se osekav.I ne cekav da dojde den za nareden ciklus i na 15.06 zedovme test i ispadna pozitiven.Togas se pocustvuvav kako da sum na 7 nebo.Posle toa otidovme na ginekolog i toj ni go potvrdi toa.Zatoa mislam deka treba da pominat barem 9 dena posle odnos i se gleda dali si bremena ili ne.
Daj boze da si vo pravo za 9te dena, ke probam jas pa ke vi kazam. I jas mislam deka e glupo da se ceka da ti izostane ciklusot a ti poluduvas od zelba da znaes pred toa.. | |
|
| |
makresanska Матурант
Број на мислења : 1825 Age : 44 Локација : Skopje Расположение : sega za sega umorno Поени : 30075 Registration date : 2009-02-05
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 20.10.09 8:14 | |
| Neznam dali e soodvetno sto ke go kazam ova ama mene nesto vakvo mi se sluci vikendov jas imav na 14 ti Septemvri dobieno i vikendov odam po mala nuzda i sto ke vidam nekoja kafen iscedok bas kako za prv den dobieno i mnogu se uplasiv i cel den nekako cudno me bolea jajnicite.Ama toa bese samo toj den i tolku.Lele zarem e vozmozno da sum ostanala bremena ili toa mi bilo samo ovulacija ama mnogu cudno bese????? | |
|
| |
makresanska Матурант
Број на мислења : 1825 Age : 44 Локација : Skopje Расположение : sega za sega umorno Поени : 30075 Registration date : 2009-02-05
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 20.10.09 8:16 | |
| - makresanska напиша:
- Neznam dali e soodvetno sto ke go kazam ova ama mene nesto vakvo mi se sluci vikendov jas imav na 14 ti Septemvri dobieno i vikendov odam po mala nuzda i sto ke vidam nekoja kafen iscedok bas kako za prv den dobieno i mnogu se uplasiv i cel den nekako cudno me bolea jajnicite.Ama toa bese samo toj den i tolku.Lele zarem e vozmozno da sum ostanala bremena ili toa mi bilo samo ovulacija ama mnogu cudno bese?????
Ама сум ја утнала датата за добивање 07,Октомври сум имала. | |
|
| |
vasidora Полуматурант
Број на мислења : 672 Age : 40 Локација : sk Расположение : vo neizvesnost:) Поени : 28279 Registration date : 2009-09-17
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 20.10.09 8:29 | |
| [quote="makresanska"] - makresanska напиша:
- Neznam dali e soodvetno sto ke go kazam ova ama mene nesto vakvo mi se sluci vikendov jas imav na 14 ti Septemvri dobieno i vikendov odam po mala nuzda i sto ke vidam nekoja kafen iscedok bas kako za prv den dobieno i mnogu se uplasiv i cel den nekako cudno me bolea jajnicite.Ama toa bese samo toj den i tolku.Lele zarem e vozmozno da sum ostanala bremena ili toa mi bilo samo ovulacija ama mnogu cudno bese?????
Epa mkresanka togas testot vo raka i se znae sto ponatamu. Zemi na fitofarm okolu 90 den vo zegin e i vika deka e tocen 7 dena po zacnuvanjeto. E sega ne znam zacnuvanjeto dali se racuna od denot koga oplodenata jajce kletka se vsaduva vo matkata ili pak od prviot sostanok so g-din speramtozoid vo jajcevodite. Ajde praj so ke pravis pa da ni pises tuka. Pozz i srekno | |
|
| |
makresanska Матурант
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 20.10.09 8:34 | |
| Visidorce daj boze da e taka ja odma ke pisam ama neli e malku rano za takva brza reakcija na iscedok zosto jas imav na 7 oktomvri a ova mi se sluci na 16 ti sega vo petokot???????????/ i zatoa sum ste vo prasalnici | |
|
| |
vasidora Полуматурант
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 20.10.09 8:44 | |
| Koga e vo prasanje zabremenuvanje, mislam deka nisto ne e cudno i se moze da se desi. Mislam svasta slusame, ovulacija pri menstruacija ili den-dva po nea i slicno taka da se e mozno spored mene. Ti ja pustam celaaaata srekja na svetot testot da ti bide pozitiven, ama da ne se razocaruvas prerano pocekaj uste nekoe vreme barem da se pokaci hCG hormonot. | |
|
| |
makresanska Матурант
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 20.10.09 10:56 | |
| Visidora fala ti za odgovorot ke pocekam pa ke vidime sto ke bide | |
|
| |
josifana Прваче
Број на мислења : 362 Age : 45 Локација : makedonija Расположение : zadovolitelno Поени : 28711 Registration date : 2009-04-20
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 20.10.09 11:12 | |
| Ти душичке многу некако ми си стегната,ај опушти се и купи тест,не сакам да те радувам предвреме за да нема разочарување ако не си трудничка,ама и мене првите дена кога останав бремена ми течеше носот,ме тресеше исто како да сум настинала. Дај Боже да е истото и кај тебе. | |
|
| |
Zvezdicka Матурант
Број на мислења : 1683 Age : 43 Локација : Königstein Расположение : Trudnicko :) Поени : 30776 Registration date : 2008-08-29
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 20.10.09 11:31 | |
| makresanka, rano e uste za test. Testot se pravi od koga ke ti kasni nekolku dena. Ova moze da e i kontaktno krvarenje ako si imala odnos neodamna. | |
|
| |
lela Форумска фаца
Број на мислења : 4973 Age : 52 Локација : Germanija Расположение : bezveza Поени : 32477 Registration date : 2008-09-14
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 20.10.09 11:41 | |
| I jas mislam deka e rano za test,treba da ti kasne par dena pa tek togas da pravis.A inaku jas na 15 den od men.imav kako rozov iscedok i toa samo na wc papir pri odenje mala nuzda.Bidi smirena i strpliva i pocekaj da ti kasni pa pravi test. | |
|
| |
makresanska Матурант
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 20.10.09 13:50 | |
| Ne mislev da pravam test ama samo malku se uplasiv bidejki neznaev sto e i zatoa pobarav sovet.Znam deka e premnogu rano za test i zatoa ke si cekam. Koj cekal i si docekal. Sepak fala vi mnogu srcki moi | |
|
| |
olja1109 Почетник
Број на мислења : 4 Age : 41 Локација : Skopje Поени : 27549 Registration date : 2009-10-22
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 23.10.09 16:09 | |
| Zdravo decki jas sum nova na forumot i bas mi se dopadna, ne mi zameruvajte ako sum ja utnala temata ama mislam deka sum na pravo mesto imam edno prasanje: Veke nekolku pati so maz mi pravevme dete i neznam dali sum bremena zatoa sto e uste rano da se proveri, pomina edna nedela od prvata proba no malce mi e cudno imam bolki vo dolniot del od stomakot postojano, blagi se no gi ima postojano nekoi drugarki mi rekoa deka moze da e od po div seks no nemavme takov. Mozno li e da sum bremena ili toa mi e samo od misla. Odnapred vi blagodaram | |
|
| |
bica Полуматурант
Број на мислења : 1082 Age : 40 Локација : ваму-таму и дома Расположение : samo za moeto sonce Misel Поени : 30022 Registration date : 2008-07-16
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 23.10.09 17:18 | |
| se dodeka ne se sluci zakasnuvanje od makar i eden den od mesecniot ciklus site onie simptomi mislam deka se na psihicka baza od pregolemoto opteretuvanje deka treba da se ostane trudna koga ke zakasni mesecniot ciklus moze da se napravi test ili da se pojde na ginekolog za utvrduvanje na eventualna bremenost....eh kolku pati i jas sum si mislela eve gotovo napravivme dete....dete ne se pravi taka lesno a bolkata vo stomakot moze da e od samiot sexualen odnos ...bez razlika dali bil div ili ne.... | |
|
| |
kemadono Почетник
Број на мислења : 12 Age : 34 Локација : strumica Поени : 27547 Registration date : 2009-10-25
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 25.10.09 4:39 | |
| posleden pat mi dojde na 5 oktomvri... nakaj 10 imav odnosi i decko mi svrsi vo mene a potoa pak istoto se sluci na 15 16 17, 21 22 i 23 oktomvri... koga da napravam test??? | |
|
| |
Arhangel Прваче
Број на мислења : 173 Age : 44 Локација : ohrid Поени : 28084 Registration date : 2009-08-03
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 25.10.09 8:49 | |
| - kemadono напиша:
- posleden pat mi dojde na 5 oktomvri... nakaj 10 imav odnosi i decko mi svrsi vo mene a potoa pak istoto se sluci na 15 16 17, 21 22 i 23 oktomvri... koga da napravam test???
Ko ke ti zakasnit:-)) Citaj gi prethodnite postovi:-)) | |
|
| |
monika kusibojovska Прваче
Број на мислења : 173 Age : 46 Локација : makedonija Расположение : pocnuva da se podobruva Поени : 27843 Registration date : 2009-09-28
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 27.10.09 13:29 | |
| Devojki mnogu sum zbuneta,kaj mene mi izgleda malku izmesano ama ke vi objasnam pa kazuvajte sovet.Znaci primav ineksii za stimulacija na ovulacija i malku potesko odese i folikuli mi se napravija pokasno odnosno denes treba da primam ineksija za da mi prsnat folikulite a utre i drugiden da se raboti na slucajot.E sega mene deneska mi e 25 den od koga dobiv posleden pat i ne mi e jasno dali ke se pomesti terminoot za dobivanje ili bez razlika koga imas ovulacija ili ... Neznam koga da pocnam da brojam dali mi kasni ili ne??? | |
|
| |
Goddess^ Прваче
Број на мислења : 233 Age : 44 Локација : Sk Расположение : Одлично! :) Поени : 27855 Registration date : 2009-10-07
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 27.10.09 13:36 | |
| Подобро не брои ич, остави на Господ, а вие само уживајте Ако останеш бремена (да даде Господ за сите ) ќе си дознаеш, не бери гајле | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? | |
| |
|
| |
| Кога да се направи тест за бременост? | |
|