Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Првиот македонски семееен форум

HomeHome  Регистрирајте сеРегистрирајте се  Влез  
Portal
Родители и деца
Влез
Член:
Лозинка:
Логирај ме автоматски на секоја моја посета: 
:: Си ја заворавив лозинката!
Ноември 2024
ПонВтоСреЧетПетСабНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Барај

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Кога да се направи тест за бременост?

Go down 
+129
saligrem
enka
avanturistka
Gordana Natovska
angelce
Sandra_Anja
Renata ch
Mila 18
Kiki
marina****
winnie the pooh
panicarka
Rizova
M A M I
stefimama
seni
delfince
Goddess^
monika kusibojovska
Arhangel
kemadono
olja1109
Zvezdicka
josifana
vasidora
MARTINA I ACE
elena-d
Vesna Blazevska
eliii
ariel
Dragana
sance
beltaseva
anu6ka
ivana kostovska
sofi
lanaaa
gjurga
sweetyears
natali
Natalija
Кате
Natasha
bile2
Sun_shine
Лејди
macikata
Biki
ljupka
jasmina,mina
Ana.b
babymelani
nnatasa
Mama Ane
bordan
eva31
vecki
anonimna
bica
KAJA
Nate_David
Diana
makresanska
Daki
Julija_24
marija86
mlada mamica
mary981
macush
Lana
tanja_simon
najmila
daniela
marina_daniel
hormonce
delfinka
Ance-J
pepa
plaslivka
verce
oti
Mimi Petreska
Mimi22
mina32
naivnna
secret
Elizabeta82
TINCE
Sara
JaNiTa
Minamina
lela
KATIC
Janaxxxx
fibimk
Vesnicka
Ilince
NatalijaS
marjanamm
mirecv
kate 982
Sandra
Girl*****
baby24
mamalina
Freya
bubale23
Kinky
Svetlana
okce
Emilija
iskra
beti 24
obicna
SonjuS*
ZZ
rich_bitch1
BaMbYnA
Boki
Irena Trajkovska
vesna83
aleksandra
betavitevit
bobica
worried
eli
Emi
Big Sister
Nene
133 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next
АвторПорака
delfince
Прваче
Прваче
delfince

Female
Број на мислења : 395
Локација : Skopje
Расположение : superski!
Поени : 28533
Registration date : 2009-06-23

Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty27.10.09 13:40

monika na kolku dena dobivas?jas mislam deka bez razlika na inekciite i bez razlika na toa dali ke zacnes dete narednive dva dena treba da si brois normalno.primer ako dobivas na 30 dena denes ti e 25 ti den i ako zacnes dete naredni dva dena ne bi trebalo da dobies za 5 dena(na 30 dena) i odkoga ke pominat tie 30 dena pocekaj dva tri dena pa napravi si test.
dali malku zbunuvacki objasniv?Smile))))
Вратете се на почетокот Go down
monika kusibojovska
Прваче
Прваче
monika kusibojovska

Female
Број на мислења : 173
Локација : makedonija
Расположение : pocnuva da se podobruva
Поени : 27843
Registration date : 2009-09-28

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty27.10.09 13:49

ne ne super e objasnuvanjeto,te razbrav ama problemot e so jas dobivav predhodno na nekolku meseci bidejki imam policisticni jajnici.Vcera koga bev na doktor mi veli znaci ako dobijas ke se javis a ako ne znaci si bremena,jas mu velam ama mene kako so mi kasni so meseci koga ke bidi toa:)A ne mi veli ovaj pat ako ne ti dojdi znaci si bremena a ako ne si ke ti dojdi normalno.
delfince
Прваче
Прваче
delfince

Female

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty27.10.09 13:51

epa togas sve e jasno moras da pocekas i se ke se resi:).
monika kusibojovska
Прваче
Прваче
monika kusibojovska

Female

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty27.10.09 13:55

blagodaram delfince pa se nadevam deka ke se zapisam vo noemvriskoto iscekuvanje:)
Se nadevam ke gi vidime i site drugi koi go posakuvaat toa
Kinky
Апсолвент
Апсолвент
Kinky

Female
Број на мислења : 3810
Локација : во земјата на чудата
Поени : 30839
Registration date : 2008-08-26

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty27.10.09 15:21

Моника, ако си добила Прегнил или нешто друго за дозревање и прскање на фоликулите, рачунај дека следните 12-36 часа ќе имаш овулација (ќе прснат фоликулите и од нив ќе излезат јајните ќелии спремни за оплодување) и во тој период треба да бидете најактивни Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 726616 Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Icon_smile. Значи ако денес ти стават инекција, за 14-15 дена најрано можеш да направиш тест. Среќно!
monika kusibojovska
Прваче
Прваче
monika kusibojovska

Female

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty28.10.09 9:57

Kinky trebase da primam pregnil ama nemase i mi dadoja Ovitrele i ja primiv vcera okolu 19h.taka da od vecerva pocnuvame aktivno da rabotime na slucajot a za 15 dena kako sto velis se nadevam deka ke imam dve crticki na testot!Smile
seni
Почетник
Почетник

Female
Број на мислења : 3
Локација : stip
Расположение : normalno
Поени : 27523
Registration date : 2009-10-27

ПишувањеПредмет: Кога да се направи тест за бременост   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty28.10.09 10:13

Здраво Моника.И јас овој месец правев стимулација на овулација со
инјекциите Гонал и Мерионал а како единична инјекција примав Овитреле.Исто така и јас имам полицистични јајници и не добивам редовно.Последната инјекција Овитреле ја примав на 11,10,2009 година правев тест на 19,10,2009 година и покажа негативен го повторив тестот вавчера и пак покажа негативен а денес ми е 5 ти ден како ми доцни.Ке го повторам тестот пак во понеделник па здравје боже ке се израдувам.Небрзај да направиш тест почекај да ти задоцни барем 10 дена за да не се разочаруваш.
monika kusibojovska
Прваче
Прваче
monika kusibojovska

Female

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty30.10.09 0:19

Seni se nadevam deka vo ponedelnik ke se izraduvas na dvete crticki a jas neznam kako ke izdrzam da napravam test po 10 dena.Po priroda sum epten nestrpliva i ljubopitna i sega ova mnogu ke mi bidi tesko ama kako sto rece podobro da pocekam odkolku da se razocaruvam predvreme.Sakam isto da te prasam bidejki isto sme primale dali te bolese stomakot odnosno jajnicite sledniot den otkako ja primi Ovitreleto?
Jas nemozam ni da sedam ni da lezam,premnogu me boli ako prodolzi i utre ke moram da odam na lekar da vidam so e problemov.
Pozdrav!!
stefimama
Почетник
Почетник
stefimama

Female
Број на мислења : 58
Локација : tamsi vamsi
Расположение : o.k.
Поени : 27579

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty30.10.09 1:23

Monika nemoj da mislis postojano na toa,opusti se testot ako ima nesto pokazuva posle 5 dena,sto nemora da znaci deka i testovite se validni,proveri preku krv,jas imam iskustvo so ovie nasi doktori so tie pregnili i dabrostoni i sto uste ne,mnogu e tesko koga cekas rezultat kako programirana si,koga najmalku se nadevas testot ke bide pozitiven.Opusti se i se ke se sredi. Ti posakuvam sreka so testot
Kinky
Апсолвент
Апсолвент
Kinky

Female

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty30.10.09 14:38

Monika. normalno e da te boli. Vo spontan ciklus se razvivaat samo eden do dva folikula a vo stimuliran po 5-6-7 pa i poveke. Site tie treba da porasnat, da pominat niz jajovodite, da isfrlat jajna kelija porano ili podocna vo ciklusot i toa boli:). Mislam deka ne e bas bolka, poveke kako neprijatno cuvstvo vo stomakot, i mene mi bese taka:).
stefimama
Почетник
Почетник
stefimama

Female
Број на мислења : 58
Локација : tamsi vamsi
Расположение : o.k.
Поени : 27579

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty30.10.09 15:01

Kinki mislam deka boli samo ako e stimulirana za ovulacija,jas bar sum imala custvo deka folikulite ke gi raseam po ulica,se duva stomakot,no taa bolka e podnosliva,za da se uspee za dete sve se trpi
Kinky
Апсолвент
Апсолвент
Kinky

Female

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty30.10.09 15:23

Taka kazav i jas, Stefimama:).
monika kusibojovska
Прваче
Прваче
monika kusibojovska

Female

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty31.10.09 0:38

Devojki mnogu vi blagodaram na podrskata i na sovetite i veruvajte otkako se zacleniv ovde mnogu mi e polesno i mnogu raboti mi se pojasni blagodarenie na vas!Dajboze sledniov mesec site da imame pozitivni testovi!!!
Biki
Почетник
Почетник
Biki

Female
Број на мислења : 33
Расположение : nestrpliva
Поени : 28384
Registration date : 2009-05-14

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty01.11.09 13:21

od momentot koga so mm pocnavme da pravime bebence se utepav od davanje pari za testovi zatoa posledniov pat resiv deka nema da gi koristam koga pocna da mi docni menzisot iako ne bev sigurna deka sum bremena si otidov kaj doktorot em da se vidam so nego pa rekov sto ke bide neka bide na kraj kraeva barem ke me posovetuva nesto. zatoa sum protiv testovi mnogu me frustrirale
vasidora
Полуматурант
Полуматурант
vasidora

Female
Број на мислења : 672
Локација : sk
Расположение : vo neizvesnost:)
Поени : 28279
Registration date : 2009-09-17

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty01.11.09 14:37

biki i jas za eden mesec napraviv 4 ili 5 testa ko budala nekoja, ama ovoj mesec ke kuliram dodeka ne mi zakasni ne pravam
seni
Почетник
Почетник

Female

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty02.11.09 11:35

Zdravo Minika da posle primanjeto na Ovitrele imav bolki duri i uste imam iako pominaa 3 nedeli ama toa bilo dobar rezultat normalno bidejki imame bolna ovulacija i da ti kazam pravev test i testot e pozitiven.
Istoto ti go pozeluvam i tebe.Opusti se i nemoj da se sekiras ke vidis deka veke ti uspea.
Pozdrav
delfince
Прваче
Прваче
delfince

Female

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty02.11.09 11:38

seni koga napravi test? posle kolku dena docnenje?
seni
Почетник
Почетник

Female

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty02.11.09 11:44

Delfince posle 7 dena kasnenje ,a posle 17 dena smetano od od denot na ovulacija.
delfince
Прваче
Прваче
delfince

Female

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty02.11.09 11:46

dobro fala.prasav zatoa sto jas napraviv na 30 ti den od menzis i negativen izleze a seuste nemam dobieno.prethodniot pat dobiv na 26 dena a obicno dobivam na 30.si mislam da ne bese pogresen testot iako ne znam nekako im veruvam na testovite do sega ne me izlazale.
M A M I
Прваче
Прваче
M A M I

Female
Број на мислења : 376
Локација : doma
Поени : 27658
Registration date : 2009-10-31

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty02.11.09 11:49

I mene nikogas me nemaat izlazano testovite..do sega. Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Icon_neutral
monika kusibojovska
Прваче
Прваче
monika kusibojovska

Female

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty02.11.09 15:17

Lele seni mnogu me izraduva edno sto kaj tebe e pozitiven rezultatot a drugo so ovie bolki vodat kon pozitivno!!Mora da izdrzdrzime koga se raboti za nesto najmilo
kemadono
Почетник
Почетник
kemadono

Female
Број на мислења : 12
Локација : strumica
Поени : 27547
Registration date : 2009-10-25

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty04.11.09 21:23

последен пат ми дојде на 5.10.2009 и имавме односи речиси секој ден... а ми доаѓа на 30 дена... што значи треба тест да направам некаде накај 7 или 8???
vasidora
Полуматурант
Полуматурант
vasidora

Female

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty04.11.09 21:28

Ako redovno ti ide na 30 dena, togas spored mene uste na prviot den od docnenjeto bi trebalo da e tocen testot.
A inaku kolku poveke se ceka, tolku se laci pogolemo kolicestvo na hCG hormonot vo mokracata i sekako potocen e testot.
Znaci za porano pravenje na test treba da se kupuvaat poosetlivi testovi (ke ti kazat vo apteka koj e najosetliv).
Pozz i ajde za nekoj den da ne izraduvas so ubava vest
Srekno
Rizova
Почетник
Почетник

Male
Број на мислења : 10
Локација : Gevgelija
Поени : 27491
Registration date : 2009-11-04

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty05.11.09 11:43

zdravo jas sum nova vo forumot i sakam nekoe mislenje od vas,sekogas imav redovna minstruacija,posleden pat mi dojde na 2.10.2009 i sega trebase da dobijam nakaj 30.10 megutoa mi docni veke 6 dena,sinoka nemav strplenie i otidov do apteka i kupiv dva testa za bremenost,edniot go pravev sinoka i posle 1 minuta mi pokaza pozitiven,i ova utro go pravev i drugiot i toj isto taka pokaza pozitiven,e sega na kolku dena docnenje treba da otidam i do ginekolog za da mi potvrdi dali e pozitivno.ve molam za sovet
vasidora
Полуматурант
Полуматурант
vasidora

Female

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty05.11.09 11:50

Rizova, prvo cestitki za dvata pozitivni testa....mada mi deluvas kako isplaseno.
Ginekolog so vaginalno eho moze da ti potvrdi bremenost mislam petta ili sesta nedela, ama sepak obicno se zakazuva termin vednas stom e pozitiven rezulatot, t.e. ne e na odmet da si otides ovaa ili drugata nedela.
Ako seuste ne si uverena vo pozitivnosta na rezulattite, najtocen rezultata ke ti pokaze krvna slika.
pozz
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Кога да се направи тест за бременост?   Кога да се направи тест за бременост? - Page 13 Empty

Кога да се направи тест за бременост?
Вратете се на почетокот 
Страна 13 of 16Отиди на страна : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14, 15, 16  Next
 Similar topics
-