| Деновите пред породувањето | |
|
+161anence mama i ana mirjanka M A M I Annabel kiki-riki vasidora stefimama mama caci adi Pipolino Zvezdicka borjanka Mimi Petreska Anika Nebo Kinky babysara biljana_m Emily Blagica davitkovska makresanska bubamara Vesna Blazevska Radmila Sanja ss kara radmia Mami4ka anastasia Gabi* obicna maci lavce Snegulka D-r Lidija Pazdrijan natali NatasaK26 karolina saska -kk Gabriela Stojanovska marina_daniel Mirka Dzena bisera Ivana-Lila Sandra Biljana jasmina,mina beti.liz Mama K lida zence Rozetka Sara kateee KarolinaXP Isidora Eni Diana pepa mami29 mis lila_mk nade-sase Berta brigi4e Mimi22 Ananastasija lidija29 Pravnicka28 Mama Ane marijajovanova sofidavid bordan anegor Natalija mirecv ANI78 macush Cece Miloskovska sanja-ve taci NatalijaS Bela Anjuska08 ElenaJo bibic Dragana marina_m Mimi Ance-J sneze Maci*** tanja_simon dina Nene Girl***** okce winnie the pooh Sun Kikic sonja colakova verce temelkova irena bella* tanjaaa maskoe avanturistka *angelce* Ves mamalina iskra Lili hormonce Misticia Ben10 Svetlana ivi ZeleniCka Ilince desi baby24 magi Jovana's mom Sister beti 24 Emilija kavadarcanka Alexandra_d25 TINCE bibi radmila11 mama biljanag Big Sister sanja_ ZZ eli STAR * aleksandra sunshine BaMbYnA Maja Emi vesna83 daniela rich_bitch1 Lana sashka26 Bu_Bi moja Ina мама Биби Goca Freya sanja83 mamicka211 vecki betavitevit lola Juni08_Andrea 165 posters |
|
Автор | Порака |
---|
tanja_simon Прваче
Број на мислења : 204 Age : 45 Локација : skopje Расположение : e sega me pogodi... Поени : 29353 Registration date : 2008-11-09
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 08.07.09 22:36 | |
| ajde mama k bidi hrabra i so lesno | |
|
| |
Ves Полуматурант
Број на мислења : 1410 Age : 46 Локација : Насекаде по малку Расположение : Многу гушкање!!!!!!! Поени : 30407 Registration date : 2008-09-16
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 08.07.09 22:38 | |
| Dobredojde nazad na forumov Biljana , te nemase dolgo vreme , da e ziv i zdrav Jane -golem i umen da stane , ianku za denovite pred poroduvanjeto opustete se i setajte i najdobro ne se optovaruvajte so iskustva ( negativni ) od poroduvanja , od pregledi , pa i od Forum trgnete se malku tie denovi odete vo priroda , razbistrete misli, optegnete noze i ke stigne bebusko , pa i ne preoptovaruvajte se kakoke bide okolu pomos koga ke si otidete doma , si spijat poveke saati i denje i nokje pa i vie ke si poodmorite i bez mnogu zamaranje so gosti , uzivajte si so niv . | |
|
| |
Biljana Полуматурант
Број на мислења : 1100 Age : 45 Локација : domce Расположение : srekno Поени : 29153 Registration date : 2009-05-04
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 08.07.09 22:44 | |
| Ves ako mene mi se obrakas (znam deka ne sum edninstvenata biljana ovde) ama jas sum skoro po 20 pati ovde na forumot. Inaku jas se zamaram ama so moeto loso iskustvo sto go steknav kako prvo vo borbata da dobijam dete, potoa poragajot bese katastrofa imame posledici, a inaku gosti do 40 dena sega nema da primam. Za prvoto primav ama loso pominav a sega kako sto sum sama(maz mi preokupiran so rabota, majka mi isto, svekrva mi gi cuva decata na jatrva mi) veruvaj deka ni na mobilen nema da odgovaram a za gosti ne stanuva zbor. Blagodaram za sovetot ke go zemam vo predvid, se sto si napisala se ti e na mesto. | |
|
| |
bordan Прваче
Број на мислења : 306 Age : 45 Локација : kr.palanka Расположение : doma nemozes da ne najdes..setamee Поени : 29855 Registration date : 2008-09-06
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 08.07.09 23:38 | |
| samo setanje jas do posledniot den bev na rabota a inaku nonstop se dvizev iako imase premnogu led i sneg ama mm pod raka i setanje i pominav super za 5 min se porodiv. so lesno na site i uzivajte vo bremenosta. a so gosti nemav maka site pocnaa da doagat posle 40 dena taka da zavisi kakvi rodnini imate ( so oset ili bez oset ) | |
|
| |
Ves Полуматурант
Број на мислења : 1410 Age : 46 Локација : Насекаде по малку Расположение : Многу гушкање!!!!!!! Поени : 30407 Registration date : 2008-09-16
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 08.07.09 23:39 | |
| Biljana ova bese za Biljanag , pogore , ja nemase dolgo, mnogu ste Biljani , imeto si e ubavo , ama svekrva mi se vika taka :pa ponekogas so nea sme piss: , zal mi e sto si imala negativno iskustvo , Ajde otsega pozitivno i se ke bide v red. A za pomos , mnogu e podobro da si organizirate nekoja bratucetka , bliska drugarka , dokolku e mozno, ne e tolku stresno kako sto e so Svekrvi, jatrvi, zolvi. So lesno na site . | |
|
| |
Gabriela Stojanovska Почетник
Број на мислења : 2 Age : 45 Локација : Kriva Palanka Поени : 28075 Registration date : 2009-07-10
| Предмет: poroduvanje 11.07.09 18:23 | |
| treba da se porodam na 30 ovoj mesec i imam golema panika so prvoto dete se porodiv so carski rez vo Drzavna i sega ne znam kade da odam nemam dobro iskustvo od Drzavna POMOS sto da pravam | |
|
| |
Biljana Полуматурант
Број на мислења : 1100 Age : 45 Локација : domce Расположение : srekno Поени : 29153 Registration date : 2009-05-04
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 11.07.09 21:39 | |
| Gabriela najdobro e privatno da si odis dokolku ti dozvoluvaat finansiite | |
|
| |
Ves Полуматурант
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 11.07.09 23:31 | |
| Gabriela jas se porodiv vo privatna klinika so carski ( zakazan posleden den ) ni bol ni maka setiv, za vtoro dete pak ke treba ad citam kakvi bolki se pretporodilni za da znam deka bebeto saka da izleguva .E vaka , privatno si e privatno , site te gledaat, higiena na nivo ,si vredese. Ne deka zalam za tolku pari - segde gubime i dobivame , si imam zlatno parvo zdravo bebence , i jas vednas bev ok.no sepak tolku pari realno gledano sto e mnogu mnogu e , za nesto koe vsusnost treba drzavata da ti go obezbedi besplatno. Aj ti se molam za topla voda , cista spavak , promeneta postelnina , ljubezni i odgovorni sestri , za da rodis dete vo normalni uslovi i da tretiraat ko rodilka so cuvstva , za toa li da dades vo ovaa drzava 10 prosecni plati . Pa vo podobrite zemji ova e na isto nivo vo drzavnite bolnici.Misalm deka treba da se prijavuvaat sekakvi i najsitni grubosti i nepravilnosti vo Drzavna , pod itno da se prijavuva mito , ili pak simply bre , verti mu na doktorot nekoi si stotici evra , i posle aj goni se ottuka kakvi pari , ili pak bas ko sto treba , obelezi gi i prijavi go , pa neka mu bide skapo i nemu so necija maka da si igra . | |
|
| |
Ivana-Lila Прваче
Број на мислења : 111 Age : 39 Локација : skopje Расположение : super:)))) Поени : 29375 Registration date : 2008-11-11
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 13.07.09 11:01 | |
| Mene terminot mi e mnogu blisku 15 ili 16 juli. Vcera pocuvstvuvav bolki nekolku pati, bolkite bea na okolu 20 minuti. No ne bea bolki kako steganje na matkata (kontrakcii) tuku kako so noz da me secese nesto dole kaj preponite. Bidejki istata bolka mi se povtoruvase otidov na CTG no tamu se bese kako sto treba. Nemav silni kontrakcii. I dodeka lezev na CTG pak ja pocuvstvuvav istata bolka no CTG- to ne pokazuvase nisto. I kazav i na doktorkata vo istiot moment, no taa veli deka toa e najverojatno bolka predizvikana od spustanje na bebeto. Me pregleda i vaginalno no voopsto ne bev otvorena. Samo bebeto malku se spustilo. Me interesira dali inekoja od vas imala takvi bolki? Doktorkarta mi kaza deka ke pocekame uste 3-4 dena za da dobijam spontano bolki, a ako ne dobijam bolki deka ke mora so provokacii. Ako i toa ne uspee togas ke mora so carski. Sigurno poradi placentata, no ne mi kaza nisto. Uste pred da vlezam vo deveti placentat bese vo tret stadium, duri me ispoplasija deka nema da docekam ni deveti, no fala mu na boga eve i terminot si go docekav. Sega denot mi e mnogu blisku i sum po malku isplasena, no i srekna vo isto vreme. Edvaj cekam da go vidam moeto bebce. Pozdrav do site i ve molam pisete dali nekoja imala slicna situacija so mojata | |
|
| |
Mama Ane Форумски газда
Број на мислења : 5798 Age : 48 Локација : skopje Расположение : во неизвесност Поени : 31651 Registration date : 2008-11-06
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 13.07.09 11:06 | |
| Ивана со лесно душичке и не паничи. Слушај ги советите на докторката и се ќе биде во ред. Се мести цуцето за излагање па најверојатно поради тоа чуствуваш тапи болки. Ајде побрзо да си се олесниш и да си се гушкаш со твоето ангелче :*
А мама К се породи? Има некој информација? | |
|
| |
jasmina,mina Бруцош
Број на мислења : 2244 Age : 46 Локација : skopje Расположение : kako vremeto :-)) Поени : 31089 Registration date : 2008-07-29
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 13.07.09 11:13 | |
| најверојатно не е породена Мама К.Сабајле била вклучена во 9.00часот,баш сега видов | |
|
| |
Biljana Полуматурант
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 13.07.09 13:17 | |
| Ivana gledam deka si vklucena, kako si? kako se cuvstvuvas? samo edno da ti kazam nemoja da s epanicis i mnogu da mislis se ke bide vored | |
|
| |
Ivana-Lila Прваче
Број на мислења : 111 Age : 39 Локација : skopje Расположение : super:)))) Поени : 29375 Registration date : 2008-11-11
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 13.07.09 13:36 | |
| *Biljana* i jas se nadevam deka se ke bide OK. Sega sum super, nemam nikakvi bolki i navistina se cuvstvuvam dobro. Forumov mnogu mi pomaga, neznam sto bi pravela da ne mi e toj:) Vaka barem nikogas ne mi e dosadno:) Ve molam drzete mi sreka da si dobijam bolki, ne sakam da se poragam so carski. Pozdrav | |
|
| |
Natalija Полуматурант
Број на мислења : 1160 Age : 42 Локација : istocno od rajot Расположение : nestrplivo Поени : 30037 Registration date : 2008-08-30
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 13.07.09 13:38 | |
| Ivana probaj od onoj receptot spermata vnatre za da se razmekne grloto na matkata i da se otvoris. Kolku sto rabrav ti ne si otvorena neli? | |
|
| |
saska -kk Почетник
Број на мислења : 38 Age : 48 Локација : skopje Расположение : pa moze da se kaze deka e super Поени : 28229 Registration date : 2009-06-16
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 13.07.09 14:13 | |
| zdravo od saska kk.ova e za ivana a i za site idni majki koi cekaat da se porodat.italijanski recept za da dobies spontani bolki i lesno da se porodis.ke se napies malce viski so djus i malce ricinus tri pati vo denot treba ama od vtorata casa pravo na klinika ginikoliogija.pozdravce probaj pa i ti ke kazuvas na drugi.ova e recept od snaami .so sreka i so lesno | |
|
| |
Natalija Полуматурант
Број на мислења : 1160 Age : 42 Локација : istocno od rajot Расположение : nestrplivo Поени : 30037 Registration date : 2008-08-30
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 13.07.09 14:24 | |
| | |
|
| |
saska -kk Почетник
Број на мислења : 38 Age : 48 Локација : skopje Расположение : pa moze da se kaze deka e super Поени : 28229 Registration date : 2009-06-16
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 13.07.09 14:27 | |
| ne sigurno.malku viski so djus i malku ricino ama malku ke pomogne da se oslobodi grloto na matkata i spontano da se porodis.taka snaami zivee vo italija i i bese pominat terminot i ako ne se porodese do naredniot den ke trebase na carski ama so receptot se porodi do vecerta i se pomina vo najdobar red. | |
|
| |
Mama Ane Форумски газда
Број на мислења : 5798 Age : 48 Локација : skopje Расположение : во неизвесност Поени : 31651 Registration date : 2008-11-06
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 13.07.09 14:32 | |
| Хммм незнам јас не би експериментирала | |
|
| |
Natalija Полуматурант
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 13.07.09 14:36 | |
| Abe mene mi e strav da ne se porodam predvreme, a ovde citam najgolemiot del od devojkite go nadminuvaat terminot. Od sto zavisi toa? Da ne imate lek za da go iznosam do kraj? | |
|
| |
Mama Ane Форумски газда
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 13.07.09 14:37 | |
| Нате помалку замарање Се зезам, уживај душо во бременоста и се ќе биде во најдобар ред, ќе видиш :* | |
|
| |
Ivana-Lila Прваче
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 13.07.09 15:03 | |
| Interesno e ova so receptov, no seuste ne bi go probala:)))) ama ako se najdam na zort moze i ke razmislam:)))) *Natalija voopsto ne se zamaraj so toa deka pred vreme ke se porodis. Mene duri i na lekar mi vikaa deka nema da docekam deveti ama eve gledas deka ne e taka jas i terminot si go docekav. | |
|
| |
Sara Полуматурант
Број на мислења : 1006 Age : 42 Локација : Skopje Расположение : среќно :-):-):-) Поени : 30129 Registration date : 2008-11-10
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 13.07.09 16:08 | |
| Да да и јас исто како Ивана уште во 28 недела ми рекоа, а ти уште 4-5 недели ќе издржиш, еве поминаа 4 недели - фала богу до сега ОК сум, па се надевам бар уште толку ќе дотуркам. Јас знам дека другарка ми исто беше со надминат термин и многу шеташе за да се отвори, а јас имам слушнато дека исто сексот помага и зачинета храна. | |
|
| |
karolina Прваче
Број на мислења : 296 Age : 44 Локација : doma so sonceto moe Расположение : srekno najsrekno Поени : 29343 Registration date : 2008-12-21
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 28.07.09 15:40 | |
| posle se sto procitav od do sega najpametno ke mi bide da ne se zamaram mnogu i da se opustam pa koga malata ke resi ke si izleze sakam da vi kazam na site deka forumot mnogu mi pomaga me opusta me smiruva mnogu sum srekna sto go otkriv pozdrav i so lesno na site idni majki | |
|
| |
NatasaK26 Почетник
Број на мислења : 90 Age : 42 Локација : vo najubaviot grad Расположение : ok Поени : 28448 Registration date : 2009-05-11
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 28.07.09 16:25 | |
| Karolince sekoja zena ima razlicno iskustvo koja polesno koja potesko taka da ne se baziraj toa si e gospodova rabota i jas premnogu se plasev mi kazvaja kolku e strasno kolku boli i ko slusav ko se poragaja mislev so ke pram jas ko ke dojdam na red nema da izdrzam i red drugi gluposti i na kraj nemav ni bolki probaja so provokacii pak nisto taka da na kraj ispadna carski i fala mu na gospod se e vo red.Opusti se misli samo so pobrzo da se olesnis i site so se za poragaj vi posakuvam lesnina i samo hrabro kiss za site | |
|
| |
natali Прваче
Број на мислења : 454 Age : 42 Локација : Skopje Расположение : odlicno Поени : 30361 Registration date : 2008-04-22
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 29.07.09 10:50 | |
| Lele luge i jas imam mnogu strav od poraganje kako se blizi vremeto taka se poveke se plasam.Se nadevam site so lesno ke pomineme | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето | |
| |
|
| |
| Деновите пред породувањето | |
|