| Деновите пред породувањето | |
|
+161anence mama i ana mirjanka M A M I Annabel kiki-riki vasidora stefimama mama caci adi Pipolino Zvezdicka borjanka Mimi Petreska Anika Nebo Kinky babysara biljana_m Emily Blagica davitkovska makresanska bubamara Vesna Blazevska Radmila Sanja ss kara radmia Mami4ka anastasia Gabi* obicna maci lavce Snegulka D-r Lidija Pazdrijan natali NatasaK26 karolina saska -kk Gabriela Stojanovska marina_daniel Mirka Dzena bisera Ivana-Lila Sandra Biljana jasmina,mina beti.liz Mama K lida zence Rozetka Sara kateee KarolinaXP Isidora Eni Diana pepa mami29 mis lila_mk nade-sase Berta brigi4e Mimi22 Ananastasija lidija29 Pravnicka28 Mama Ane marijajovanova sofidavid bordan anegor Natalija mirecv ANI78 macush Cece Miloskovska sanja-ve taci NatalijaS Bela Anjuska08 ElenaJo bibic Dragana marina_m Mimi Ance-J sneze Maci*** tanja_simon dina Nene Girl***** okce winnie the pooh Sun Kikic sonja colakova verce temelkova irena bella* tanjaaa maskoe avanturistka *angelce* Ves mamalina iskra Lili hormonce Misticia Ben10 Svetlana ivi ZeleniCka Ilince desi baby24 magi Jovana's mom Sister beti 24 Emilija kavadarcanka Alexandra_d25 TINCE bibi radmila11 mama biljanag Big Sister sanja_ ZZ eli STAR * aleksandra sunshine BaMbYnA Maja Emi vesna83 daniela rich_bitch1 Lana sashka26 Bu_Bi moja Ina мама Биби Goca Freya sanja83 mamicka211 vecki betavitevit lola Juni08_Andrea 165 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Lili Полуматурант
Број на мислења : 953 Age : 41 Локација : veles Расположение : ubavo.. Поени : 30183 Registration date : 2008-05-28
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 22.09.08 12:23 | |
| RB1 ne se sekiraj,kolku i da boli koga ke go fatis toa malo sustestvo sto si go nosela vo tebe i rastelo vo tebe se hranelo od tebe....se ke zaboravis i samo na nego ke mislis! Ajde so lesno da si mines i poskoro da ne izraduvas! | |
|
| |
beti 24 Полуматурант
Број на мислења : 1057 Age : 40 Локација : домче со Марко Расположение : најсрекна на целиот свет Поени : 30023 Registration date : 2008-07-07
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 22.09.08 12:30 | |
| ајде душо ќе биде се во ред ќе мине и пораѓајот, сега одмарај се и спремај се за малата принцеза | |
|
| |
rich_bitch1 Бруцош
Број на мислења : 2504 Age : 37 Локација : dreamland Расположение : dobro e Поени : 31298 Registration date : 2007-12-29
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 22.09.08 12:52 | |
| фала ви срцки за подршката.и она ми рече дека треба психички повеке да се припремам.јас мислев дека сум похрабра,а прееска таму почнав да претам и викам.сега ми е мн криво што не си закажав царски вака ептен страв собирам.инаку и ме премачка со еден раствор бетадин мислам дека беше,пошто имам и мн бело пранје | |
|
| |
iskra Почетник
Број на мислења : 38 Age : 43 Локација : Skopje Расположение : odlicno Поени : 29558 Registration date : 2008-09-16
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 22.09.08 13:12 | |
| РБ1 само напред и не се секирај. Пред вакви клучни моменти во животот нормално е да имаш трема и да си вознемирена. Но сепак знаеш дека ке го добиеш најдрагоценото нешто во твојот живот за кое вреди низ се да поминеш. Уживај, одмарај и со лесно. Па побрзо да не израдуваш :big hug: | |
|
| |
STAR * Матурант
Број на мислења : 1596 Age : 42 Локација : Skopje Расположение : еуфорично Поени : 30690 Registration date : 2008-01-28
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 22.09.08 13:16 | |
| Е срцка сме поминале низ истото , сосема нормално е така да се чувствуваш, не се секирај , се ќе биде во ред и ако имаш можност да се породиш природно нека биде така , а ако веќе самите др. сугерираат царски ондак царски. Ајде само со позитивни мисли и наскоро ќе очекувам слики од бебушко и од една пресреќна мама. Бакнеж до тебе и со лесно нека биде. | |
|
| |
biljanag Бруцош
Број на мислења : 2082 Age : 45 Локација : skopje, makedonija Расположение : арно убаво Поени : 31482 Registration date : 2008-01-27
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 22.09.08 13:18 | |
| така мене ми правеа доле за да ги стимулираат мускулите да се опуштат да почнеш да се отвараш хехе не се плаши почнале да те спремаат сега само моментот кога ке дојде со лесно | |
|
| |
Emi Форумски мастер
Број на мислења : 7238 Age : 41 Локација : domce so nence Расположение : ok Поени : 32041 Registration date : 2007-11-19
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 22.09.08 14:53 | |
| Ирена ти посакувам се најубаво само едно да ти кажам НЕМОЈ ДА ПАНИЧИШ | |
|
| |
vecki Форумска фаца
Број на мислења : 4525 Age : 45 Локација : skopje Расположение : екстра Поени : 31705 Registration date : 2008-05-05
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 22.09.08 16:03 | |
| se ke pomine samo neka ti e so lesno i nemoj da panicic misli na toa deka ke bides zaedno so tvoeto bebce ti drzam sreka da se porodis lesno | |
|
| |
sanja83 Полуматурант
Број на мислења : 715 Age : 41 Локација : Macedonia Поени : 30579 Registration date : 2008-03-25
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 22.09.08 18:30 | |
| РБ со лесно нека ти е, помисли на тоа прекрасно суштество што ќе го држиш набрзо во раце и ќе собереш сила и нема да чувствуваш толкава болка од пораѓајот! Со лесно нека ти е срцка, ти пуштам среќичка!!!!!!!!! | |
|
| |
mama Матурант
Број на мислења : 1745 Age : 42 Локација : Под сонцето! Расположение : Veke ne sum osamena!!! Поени : 30405 Registration date : 2008-06-14
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 22.09.08 18:38 | |
| Јас дури сега се освестив дека има многу трудници кои што се во девети месец!!!! :tup: Ајде со лесно нека ви е на сите!! Баш ми е мило што наскоро нашите форумски бебиња ке добијат друштво!!!! Рб те нема! Да не замина во болница? Со лесно да си поминеш!!! | |
|
| |
mamalina Полуматурант
Број на мислења : 728 Age : 44 Локација : macedonija Расположение : poletno Поени : 29811 Registration date : 2008-08-22
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 22.09.08 19:04 | |
| RB so lesno da si pomines i nemoj mnogu da panicis,jas koga pojdov so prvoto doktorot mi rece -dijagnoza golem strav,ama koga ke dojde moment ke reces samo pobrzo sve da se zavrsi i da si go vidam bebceto. pozz. | |
|
| |
rich_bitch1 Бруцош
Број на мислења : 2504 Age : 37 Локација : dreamland Расположение : dobro e Поени : 31298 Registration date : 2007-12-29
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 22.09.08 19:08 | |
| ах мамалина мене мојата докторка ме исплаши денес.ми изнакажа 300 раб за тоа колку ке боли.мислам дека не требаше така.јас сум свесна дека ке боли нормално е тоа.ама таман некако си ја средив психата оваа ме спушти на земја | |
|
| |
sanja83 Полуматурант
Број на мислења : 715 Age : 41 Локација : Macedonia Поени : 30579 Registration date : 2008-03-25
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 22.09.08 19:11 | |
| RB без гајле, само помисли на тоа дека безброј жени се породиле, па се здрави и живи и се поминува за неколку саати и после уживаат покрај своите дечиња! Мисли на тоа дека како и да е ќе помине брзо и после се ќе биде добро, со детенце во рацете, има ли поубаво од тоа.......... | |
|
| |
mamalina Полуматурант
Број на мислења : 728 Age : 44 Локација : macedonija Расположение : poletno Поени : 29811 Registration date : 2008-08-22
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 22.09.08 19:12 | |
| Ne misli na bolkata voopsto,taa ke pomine,misli na toa sto ke go dobies posle toa,toa e najvazno i samo hrabro-psihata ubiva - misli na ubavi nesta pr;na de3novite po poragajot :big hug: | |
|
| |
Juni08_Andrea Бруцош
Број на мислења : 2579 Age : 48 Локација : Tamu kaj sto mi e najubavo!!!! Расположение : Prednovogodisno! Поени : 31034 Registration date : 2008-01-11
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 22.09.08 19:36 | |
| Irence srcka ic da ne panicis,tie bolki se pomesani i so vozbuda,iscekuvanje,radost...pa i se izdvaat.boli za bolenje ali toa najmalku ke ti e vazno vo tie momenti.samo sto ke rodi odma se ke zaboravis.Ajde neka ti e so les i so sreka pa sto pobrzo si se olesnis i da si ja imas vo race tvojata princezicka. | |
|
| |
Lili Полуматурант
Број на мислења : 953 Age : 41 Локација : veles Расположение : ubavo.. Поени : 30183 Registration date : 2008-05-28
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 22.09.08 19:49 | |
| Ah...pa vie gi dozivuvate najubavite momenti vo zivotot!Zosto strav,pa toa samo moment,koj vednas potoa ke vi donese nesto prekrasno vo vasata pregratka! | |
|
| |
rich_bitch1 Бруцош
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 24.09.08 13:56 | |
| женски јас стварно ке полудам.вчера кај 10 нокеска ме фатиа некои болки кои траеа два часа,јас мислев дека ке биде нешто-ама ништо.сабајле пак така некоја незгодна болка и појдов до кај докторката.ме ставиа на цтг контракции немам ниту пак сум отворена,туку бебушот се изместил и се наместил карлично. :cry: ми рече докторката дека од тоа ме болело така.не ми е јасно како така за еден ден можеше.е сега ме врати дома ама ми рече утре пак да дојдам и ако нема промени отидов на царски.незнам веке што да мислам.ем терминот ми замина,ем не се отворам плус сега ова.малце пролистав низ темата за царски гледам повекето се жалат од него.колку уопште трае опреацијата знае ли некој?треба ли неожкоја подготовка претходно.давајте женски подршка мн се нервирам и плашам како се ке испадне на крај | |
|
| |
STAR * Матурант
Број на мислења : 1596 Age : 42 Локација : Skopje Расположение : еуфорично Поени : 30690 Registration date : 2008-01-28
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 24.09.08 14:04 | |
| RB немој да ми се нервираш и да бидеш тажна , ако треба царски , тогаш царски , чинот на пораѓај тогаш е полесен , се будиш и бебушко е до тебе, е сега ќе седиш 1 недела во болница наместо 2-3 дена што не е ништо страшно , и ќе ти треба помош ептен со бебушот додека да заздраве раната зашто не смееп да ја оптеретуваш. Др. ми е породена со царски и не кукаше од тоа воопшто и рече дека сакала и второто со царски. така да немој да ми бидеш уплашена. А за другите детали сигурно има некој што го поминал тоа за да ти каже срцка. | |
|
| |
vecki Форумска фаца
Број на мислења : 4525 Age : 45 Локација : skopje Расположение : екстра Поени : 31705 Registration date : 2008-05-05
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 24.09.08 14:34 | |
| ne se plasi se e vo red jas so marija pred da se porodam okolu edna nedela se svrte karlicno se otepav od placenje plus kapak na toa po nivno pominat termin denta pred da se porodam ja osetiv kako se izvrte samo si dojde na mesto a po nivno terminite mi gi utnaa so site tri se poragav po 3 nedeli a vo kartoncinjata pisuva deka se navreme taka da i ti ne go znes tocniot den koga si zabremenila pozdrav i nemoj da se plasis ke bide se vo red | |
|
| |
rich_bitch1 Бруцош
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 24.09.08 14:44 | |
| па и јас се надевам дека само се ке заврши добро,аман ова исчекуванје знае да нервира.едвај чекам да си го видам бебето,да се осигурам дека е со добро со него,друго не ми е важно.ај ке видиме утре што ке кажат,сега џабе е да паничам пред време | |
|
| |
biljanag Бруцош
Број на мислења : 2082 Age : 45 Локација : skopje, makedonija Расположение : арно убаво Поени : 31482 Registration date : 2008-01-27
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 24.09.08 14:50 | |
| ке се сврти кога ке му дојде време за излегување без гајле
локација : напиши си вака: сега дома после во родилна сала солесно!!!!!!!!!!!!!!!! | |
|
| |
STAR * Матурант
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 24.09.08 14:52 | |
| Така Биле добар совет за РБ , без паника и трема , добро мала трема е дозволена потполно те разбирам и се ќе биде ОК. Чекам срцка утре да ни пишеш резултати од прегледот. | |
|
| |
Goca Полуматурант
Број на мислења : 1126 Age : 45 Локација : Makedonija Расположение : fine Поени : 31309 Registration date : 2007-11-16
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 24.09.08 15:22 | |
| РБ немој да се нервираш,знам дека си во неизвесност но ќе видеш се ќе биде во ред.Шанси за бебушот да си се сврти во позиција како што треба има се додека не те фатат болките,а иако се породиш со царски верувај не ништо толку страшно јас сум царица знам и ако воопшто се одлучам на второ дете сакам повторно со царски.Иако не е темава ц.р еве ќе ти пишам самата операција трае 15-тина минути,може со општа анестезија или со локална, од половината на доле, со вторава опција си будна цело време и ќе си го видеш бебушот одма.............за болката од операцијата,па што да кажам дека боли боли но дека е нешто неиздржливо или незамисливо тешко не би рекла,малку е зезнато првото станување но и тоа поминува,има боцкања за инфузии и други *тракаданци* но пак повторувам не е ништо толку неиздржливо,ако е се во ред со тебе и бебушот може и побрзо да те пуштат јас бев 4 дена во болница,е сега кога ќе дојдеш дома ќе ти треба додатна помош околу бебушот но сепак и тоа е индивидуално има жени кои закрепнуваат многу брзо после царски и ја бркаат работата сами ..............ајде со лесно и немој да се нервираш,те чекаме со извештај од утрешниот преглед. | |
|
| |
hormonce Матурант
Број на мислења : 1823 Age : 47 Локација : skopje Расположение : блесаво! Поени : 29828 Registration date : 2008-08-31
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 24.09.08 16:02 | |
| РБ,само храбро.Се ќе помине во најдобар ред.Наша подршка имаш,а вечер ќе си се помолам и за тебе.Чекаме утре сопругот твој да ни пише дека веќе бебушот дошол на свет и дека сте суперрррр.. | |
|
| |
beti 24 Полуматурант
Број на мислења : 1057 Age : 40 Локација : домче со Марко Расположение : најсрекна на целиот свет Поени : 30023 Registration date : 2008-07-07
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 24.09.08 16:29 | |
| душо па не му се секирај колку жени до сега се поминале царски па ке поминиш и ти не му се секирај ќе биде се во ред, бебчето ќе си излези кога ќе му се излегува а не ти кога сакаш уживај не се нервирај со убави мисли ќе биде се како што треба :big hug: :big hug: | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето | |
| |
|
| |
| Деновите пред породувањето | |
|