Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Првиот македонски семееен форум

HomeHome  Регистрирајте сеРегистрирајте се  Влез  
Portal
Родители и деца
Влез
Член:
Лозинка:
Логирај ме автоматски на секоја моја посета: 
:: Си ја заворавив лозинката!
Ноември 2024
ПонВтоСреЧетПетСабНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Барај

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Деновите пред породувањето

Go down 
+161
anence
mama i ana
mirjanka
M A M I
Annabel
kiki-riki
vasidora
stefimama
mama caci
adi
Pipolino
Zvezdicka
borjanka
Mimi Petreska
Anika
Nebo
Kinky
babysara
biljana_m
Emily
Blagica davitkovska
makresanska
bubamara
Vesna Blazevska
Radmila
Sanja ss
kara
radmia
Mami4ka
anastasia
Gabi*
obicna
maci
lavce
Snegulka
D-r Lidija Pazdrijan
natali
NatasaK26
karolina
saska -kk
Gabriela Stojanovska
marina_daniel
Mirka
Dzena
bisera
Ivana-Lila
Sandra
Biljana
jasmina,mina
beti.liz
Mama K
lida
zence
Rozetka
Sara
kateee
KarolinaXP
Isidora
Eni
Diana
pepa
mami29
mis
lila_mk
nade-sase
Berta
brigi4e
Mimi22
Ananastasija
lidija29
Pravnicka28
Mama Ane
marijajovanova
sofidavid
bordan
anegor
Natalija
mirecv
ANI78
macush
Cece Miloskovska
sanja-ve
taci
NatalijaS
Bela
Anjuska08
ElenaJo
bibic
Dragana
marina_m
Mimi
Ance-J
sneze
Maci***
tanja_simon
dina
Nene
Girl*****
okce
winnie the pooh
Sun
Kikic
sonja colakova
verce
temelkova irena
bella*
tanjaaa
maskoe
avanturistka
*angelce*
Ves
mamalina
iskra
Lili
hormonce
Misticia
Ben10
Svetlana
ivi
ZeleniCka
Ilince
desi
baby24
magi
Jovana's mom
Sister
beti 24
Emilija
kavadarcanka
Alexandra_d25
TINCE
bibi
radmila11
mama
biljanag
Big Sister
sanja_
ZZ
eli
STAR *
aleksandra
sunshine
BaMbYnA
Maja
Emi
vesna83
daniela
rich_bitch1
Lana
sashka26
Bu_Bi
moja Ina
мама Биби
Goca
Freya
sanja83
mamicka211
vecki
betavitevit
lola
Juni08_Andrea
165 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 18 ... 29  Next
АвторПорака
Lili
Полуматурант
Полуматурант
Lili

Female
Број на мислења : 953
Локација : veles
Расположение : ubavo..
Поени : 30183
Registration date : 2008-05-28

Деновите пред породувањето - Page 7 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty22.09.08 12:23

RB1 ne se sekiraj,kolku i da boli koga ke go fatis toa malo sustestvo sto si go nosela vo tebe i rastelo vo tebe se hranelo od tebe....se ke zaboravis i samo na nego ke mislis!
Ajde so lesno da si mines i poskoro da ne izraduvas!
Вратете се на почетокот Go down
beti 24
Полуматурант
Полуматурант
beti 24

Female
Број на мислења : 1057
Локација : домче со Марко
Расположение : најсрекна на целиот свет
Поени : 30023
Registration date : 2008-07-07

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty22.09.08 12:30

ајде душо ќе биде се во ред ќе мине и пораѓајот, сега одмарај се и спремај се за малата принцеза
rich_bitch1
Бруцош
Бруцош
rich_bitch1

Female
Број на мислења : 2504
Локација : dreamland
Расположение : dobro e
Поени : 31298
Registration date : 2007-12-29

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty22.09.08 12:52

фала ви срцки за подршката.и она ми рече дека треба психички повеке да се припремам.јас мислев дека сум похрабра,а прееска таму почнав да претам и викам.сега ми е мн криво што не си закажав царски вака ептен страв собирам.инаку и ме премачка со еден раствор бетадин мислам дека беше,пошто имам и мн бело пранје
iskra
Почетник
Почетник
iskra

Female
Број на мислења : 38
Локација : Skopje
Расположение : odlicno
Поени : 29558
Registration date : 2008-09-16

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty22.09.08 13:12

РБ1 само напред и не се секирај. Пред вакви клучни моменти во животот нормално е да имаш трема и да си вознемирена. Но сепак знаеш дека ке го добиеш најдрагоценото нешто во твојот живот за кое вреди низ се да поминеш. Уживај, одмарај и со лесно. Па побрзо да не израдуваш :big hug:
STAR *
Матурант
Матурант
STAR *

Female
Број на мислења : 1596
Расположение : еуфорично
Поени : 30690
Registration date : 2008-01-28

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty22.09.08 13:16

Е срцка сме поминале низ истото , сосема нормално е така да се чувствуваш, не се секирај , се ќе биде во ред и ако имаш можност да се породиш природно нека биде така , а ако веќе самите др. сугерираат царски ондак царски. Ајде само со позитивни мисли и наскоро ќе очекувам слики од бебушко и од една пресреќна мама. Бакнеж до тебе и со лесно нека биде.
biljanag
Бруцош
Бруцош
biljanag

Female
Број на мислења : 2082
Локација : skopje, makedonija
Расположение : арно убаво
Поени : 31482
Registration date : 2008-01-27

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty22.09.08 13:18

така мене ми правеа доле за да ги стимулираат мускулите да се опуштат да почнеш да се отвараш
хехе не се плаши почнале да те спремаат сега само моментот кога ке дојде
со лесно
Emi
Форумски мастер
Форумски мастер
Emi

Female
Број на мислења : 7238
Локација : domce so nence
Расположение : ok
Поени : 32041
Registration date : 2007-11-19

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty22.09.08 14:53

Ирена ти посакувам се најубаво само едно да ти кажам НЕМОЈ ДА ПАНИЧИШ
vecki
Форумска фаца
Форумска фаца
vecki

Female
Број на мислења : 4525
Локација : skopje
Расположение : екстра
Поени : 31705
Registration date : 2008-05-05

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty22.09.08 16:03

se ke pomine samo neka ti e so lesno i nemoj da panicic misli na toa deka ke bides zaedno so tvoeto bebce ti drzam sreka da se porodis lesno
sanja83
Полуматурант
Полуматурант
sanja83

Female
Број на мислења : 715
Локација : Macedonia
Поени : 30579
Registration date : 2008-03-25

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty22.09.08 18:30

РБ со лесно нека ти е, помисли на тоа прекрасно суштество што ќе го држиш набрзо во раце и ќе собереш сила и нема да чувствуваш толкава болка од пораѓајот! Со лесно нека ти е срцка, ти пуштам среќичка!!!!!!!!!
mama
Матурант
Матурант
mama

Female
Број на мислења : 1745
Локација : Под сонцето!
Расположение : Veke ne sum osamena!!!
Поени : 30405
Registration date : 2008-06-14

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty22.09.08 18:38

Јас дури сега се освестив дека има многу трудници кои што се во девети месец!!!! :tup: Ајде со лесно нека ви е на сите!! Баш ми е мило што наскоро нашите форумски бебиња ке добијат друштво!!!! da ziveeme

Рб те нема! Да не замина во болница?

Со лесно да си поминеш!!!
mamalina
Полуматурант
Полуматурант
mamalina

Female
Број на мислења : 728
Локација : macedonija
Расположение : poletno
Поени : 29811
Registration date : 2008-08-22

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty22.09.08 19:04

RB so lesno da si pomines i nemoj mnogu da panicis,jas koga pojdov so prvoto doktorot mi rece -dijagnoza golem strav,ama koga ke dojde moment ke reces samo pobrzo sve da se zavrsi i da si go vidam bebceto. pozz.
rich_bitch1
Бруцош
Бруцош
rich_bitch1

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty22.09.08 19:08

ах мамалина мене мојата докторка ме исплаши денес.ми изнакажа 300 раб за тоа колку ке боли.мислам дека не требаше така.јас сум свесна дека ке боли нормално е тоа.ама таман некако си ја средив психата оваа ме спушти на земја Деновите пред породувањето - Page 7 554260
sanja83
Полуматурант
Полуматурант
sanja83

Female
Број на мислења : 715
Локација : Macedonia
Поени : 30579
Registration date : 2008-03-25

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty22.09.08 19:11

RB без гајле, само помисли на тоа дека безброј жени се породиле, па се здрави и живи и се поминува за неколку саати и после уживаат покрај своите дечиња! Мисли на тоа дека како и да е ќе помине брзо и после се ќе биде добро, со детенце во рацете, има ли поубаво од тоа..........
mamalina
Полуматурант
Полуматурант
mamalina

Female
Број на мислења : 728
Локација : macedonija
Расположение : poletno
Поени : 29811
Registration date : 2008-08-22

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty22.09.08 19:12

Ne misli na bolkata voopsto,taa ke pomine,misli na toa sto ke go dobies posle toa,toa e najvazno i samo hrabro-psihata ubiva - misli na ubavi nesta pr;na de3novite po poragajot :big hug:
Juni08_Andrea
Бруцош
Бруцош
Juni08_Andrea

Female
Број на мислења : 2579
Локација : Tamu kaj sto mi e najubavo!!!!
Расположение : Prednovogodisno!
Поени : 31034
Registration date : 2008-01-11

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty22.09.08 19:36

Irence srcka ic da ne panicis,tie bolki se pomesani i so vozbuda,iscekuvanje,radost...pa i se izdvaat.boli za bolenje ali toa najmalku ke ti e vazno vo tie momenti.samo sto ke rodi odma se ke zaboravis.Ajde neka ti e so les i so sreka pa sto pobrzo si se olesnis i da si ja imas vo race tvojata princezicka.
Lili
Полуматурант
Полуматурант
Lili

Female
Број на мислења : 953
Локација : veles
Расположение : ubavo..
Поени : 30183
Registration date : 2008-05-28

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty22.09.08 19:49

Ah...pa vie gi dozivuvate najubavite momenti vo zivotot!Zosto strav,pa toa samo moment,koj vednas potoa ke vi donese nesto prekrasno vo vasata pregratka!
rich_bitch1
Бруцош
Бруцош
rich_bitch1

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty24.09.08 13:56

женски јас стварно ке полудам.вчера кај 10 нокеска ме фатиа некои болки кои траеа два часа,јас мислев дека ке биде нешто-ама ништо.сабајле пак така некоја незгодна болка и појдов до кај докторката.ме ставиа на цтг контракции немам ниту пак сум отворена,туку бебушот се изместил и се наместил карлично. :cry: ми рече докторката дека од тоа ме болело така.не ми е јасно како така за еден ден можеше.е сега ме врати дома ама ми рече утре пак да дојдам и ако нема промени отидов на царски.незнам веке што да мислам.ем терминот ми замина,ем не се отворам плус сега ова.малце пролистав низ темата за царски гледам повекето се жалат од него.колку уопште трае опреацијата знае ли некој?треба ли неожкоја подготовка претходно.давајте женски подршка мн се нервирам и плашам како се ке испадне на крај
STAR *
Матурант
Матурант
STAR *

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty24.09.08 14:04

RB немој да ми се нервираш и да бидеш тажна , ако треба царски , тогаш царски , чинот на пораѓај тогаш е полесен , се будиш и бебушко е до тебе, е сега ќе седиш 1 недела во болница наместо 2-3 дена што не е ништо страшно , и ќе ти треба помош ептен со бебушот додека да заздраве раната зашто не смееп да ја оптеретуваш. Др. ми е породена со царски и не кукаше од тоа воопшто и рече дека сакала и второто со царски. така да немој да ми бидеш уплашена.
А за другите детали сигурно има некој што го поминал тоа за да ти каже срцка.
vecki
Форумска фаца
Форумска фаца
vecki

Female
Број на мислења : 4525
Расположение : екстра
Поени : 31705
Registration date : 2008-05-05

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty24.09.08 14:34

ne se plasi se e vo red jas so marija pred da se porodam okolu edna nedela se svrte karlicno se otepav od placenje plus kapak na toa po nivno pominat termin denta pred da se porodam ja osetiv kako se izvrte samo si dojde na mesto a po nivno terminite mi gi utnaa so site tri se poragav po 3 nedeli a vo kartoncinjata pisuva deka se navreme taka da i ti ne go znes tocniot den koga si zabremenila pozdrav i nemoj da se plasis ke bide se vo red
rich_bitch1
Бруцош
Бруцош
rich_bitch1

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty24.09.08 14:44

па и јас се надевам дека само се ке заврши добро,аман ова исчекуванје знае да нервира.едвај чекам да си го видам бебето,да се осигурам дека е со добро со него,друго не ми е важно.ај ке видиме утре што ке кажат,сега џабе е да паничам пред време
biljanag
Бруцош
Бруцош
biljanag

Female
Број на мислења : 2082
Локација : skopje, makedonija
Расположение : арно убаво
Поени : 31482
Registration date : 2008-01-27

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty24.09.08 14:50

ке се сврти кога ке му дојде време за излегување без гајле

локација : напиши си вака: сега дома после во родилна сала
солесно!!!!!!!!!!!!!!!!
STAR *
Матурант
Матурант
STAR *

Female

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty24.09.08 14:52

Така Биле добар совет за РБ , без паника и трема , добро мала трема е дозволена потполно те разбирам и се ќе биде ОК. Чекам срцка утре да ни пишеш резултати од прегледот.
Goca
Полуматурант
Полуматурант
Goca

Female
Број на мислења : 1126
Локација : Makedonija
Расположение : fine
Поени : 31309
Registration date : 2007-11-16

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty24.09.08 15:22

РБ немој да се нервираш,знам дека си во неизвесност но ќе видеш се ќе биде во ред.Шанси за бебушот да си се сврти во позиција како што треба има се додека не те фатат болките,а иако се породиш со царски верувај не ништо толку страшно јас сум царица знам и ако воопшто се одлучам на второ дете сакам повторно со царски.Иако не е темава ц.р еве ќе ти пишам самата операција трае 15-тина минути,може со општа анестезија или со локална, од половината на доле, со вторава опција си будна цело време и ќе си го видеш бебушот одма.............за болката од операцијата,па што да кажам дека боли боли но дека е нешто неиздржливо или незамисливо тешко не би рекла,малку е зезнато првото станување но и тоа поминува,има боцкања за инфузии и други *тракаданци* но пак повторувам не е ништо толку неиздржливо,ако е се во ред со тебе и бебушот може и побрзо да те пуштат јас бев 4 дена во болница,е сега кога ќе дојдеш дома ќе ти треба додатна помош околу бебушот но сепак и тоа е индивидуално има жени кои закрепнуваат многу брзо после царски и ја бркаат работата сами ..............ајде со лесно и немој да се нервираш,те чекаме со извештај од утрешниот преглед.
hormonce
Матурант
Матурант
hormonce

Female
Број на мислења : 1823
Расположение : блесаво!
Поени : 29828
Registration date : 2008-08-31

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty24.09.08 16:02

РБ,само храбро.Се ќе помине во најдобар ред.Наша подршка имаш,а вечер ќе си се помолам и за тебе.Чекаме утре сопругот твој да ни пише дека веќе бебушот дошол на свет и дека сте суперрррр..
beti 24
Полуматурант
Полуматурант
beti 24

Female
Број на мислења : 1057
Локација : домче со Марко
Расположение : најсрекна на целиот свет
Поени : 30023
Registration date : 2008-07-07

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty24.09.08 16:29

душо па не му се секирај колку жени до сега се поминале царски па ке поминиш и ти не му се секирај ќе биде се во ред, бебчето ќе си излези кога ќе му се излегува а не ти кога сакаш Smile уживај не се нервирај со убави мисли ќе биде се како што треба
:big hug: Деновите пред породувањето - Page 7 295931 Деновите пред породувањето - Page 7 295931 :big hug:
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Деновите пред породувањето   Деновите пред породувањето - Page 7 Empty

Деновите пред породувањето
Вратете се на почетокот 
Страна 7 of 29Отиди на страна : Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 18 ... 29  Next
 Similar topics
-