| Деновите пред породувањето | |
|
+161anence mama i ana mirjanka M A M I Annabel kiki-riki vasidora stefimama mama caci adi Pipolino Zvezdicka borjanka Mimi Petreska Anika Nebo Kinky babysara biljana_m Emily Blagica davitkovska makresanska bubamara Vesna Blazevska Radmila Sanja ss kara radmia Mami4ka anastasia Gabi* obicna maci lavce Snegulka D-r Lidija Pazdrijan natali NatasaK26 karolina saska -kk Gabriela Stojanovska marina_daniel Mirka Dzena bisera Ivana-Lila Sandra Biljana jasmina,mina beti.liz Mama K lida zence Rozetka Sara kateee KarolinaXP Isidora Eni Diana pepa mami29 mis lila_mk nade-sase Berta brigi4e Mimi22 Ananastasija lidija29 Pravnicka28 Mama Ane marijajovanova sofidavid bordan anegor Natalija mirecv ANI78 macush Cece Miloskovska sanja-ve taci NatalijaS Bela Anjuska08 ElenaJo bibic Dragana marina_m Mimi Ance-J sneze Maci*** tanja_simon dina Nene Girl***** okce winnie the pooh Sun Kikic sonja colakova verce temelkova irena bella* tanjaaa maskoe avanturistka *angelce* Ves mamalina iskra Lili hormonce Misticia Ben10 Svetlana ivi ZeleniCka Ilince desi baby24 magi Jovana's mom Sister beti 24 Emilija kavadarcanka Alexandra_d25 TINCE bibi radmila11 mama biljanag Big Sister sanja_ ZZ eli STAR * aleksandra sunshine BaMbYnA Maja Emi vesna83 daniela rich_bitch1 Lana sashka26 Bu_Bi moja Ina мама Биби Goca Freya sanja83 mamicka211 vecki betavitevit lola Juni08_Andrea 165 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Freya Полуматурант
Број на мислења : 1442 Age : 47 Локација : makedonija Расположение : energicno Поени : 30165 Registration date : 2008-06-06
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 06.08.08 17:53 | |
| РБ водењакот не пука обавезно кај секоја жена.Кај некои пука кај некои не, еве пример мене не ми пукна ни со двете деца туку ми го пукнаа во болница, а породилните болки се нешто слично како менструлани болки, најпрво почнуват да се јавуват слаби болки и на околу пола саат(барем кај мене беше така) после интензитетот на болката се зголемува и почнуват се почесто. Во првата бременост отидов на болница после 2 часа откако ги осетив болките а во втората бременост некако се ми се случуваше ептен брзо, и одма отидов на болница па немаше време ни клизма да ми стават туку ме ставија одма на бокс( ке го родев по пат). Само едно ке ти кажам, немој ич да ми се секираш, те чека најубавиот момент во животот.Уживај! Голема :big hug: до тебе. | |
|
| |
aleksandra Полуматурант
Број на мислења : 682 Age : 39 Локација : prilep Расположение : veselo Поени : 30150 Registration date : 2008-06-09
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 06.08.08 17:55 | |
| rb kaj mene ne pukna vodejnakot inaku porodilnite bolki se javuvaat nisko vo stomakot ili vo polojnata (jas za dvata porajgai imav bolki samo vo stomakot) prvo se javuvaat na pogolemi intervali pa potoa na pomali i stanuvaat se posilni i posilni i na kraj preojgaat vo naponi no ako si odis redovno na genekolog i na ctg toj ke ti kaze do kaj e lele so dusa cekam da ni se rodi novo forumsko bebence Rb ti se blizi najubaviot period od zivotot pozz | |
|
| |
rich_bitch1 Бруцош
Број на мислења : 2504 Age : 37 Локација : dreamland Расположение : dobro e Поени : 31298 Registration date : 2007-12-29
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 06.08.08 18:01 | |
| знам дека се ближи крајот,се радувам ама и се плашам мн.се мислам дека нема да можам да издржам,дека ке е мн страшно или дека нешто наопачки ке тргне.имам 1001 прашанје во глава.дај боже само се да помине добро | |
|
| |
Juni08_Andrea Бруцош
Број на мислења : 2579 Age : 48 Локација : Tamu kaj sto mi e najubavo!!!! Расположение : Prednovogodisno! Поени : 31034 Registration date : 2008-01-11
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 06.08.08 20:45 | |
| RB1 ne se plasi se,kako i site taka i ti ke izdrzis.ic ne e strasno togas i ne mislis na bolkite nego cekas da go rodis i da si go vidis bebusot. kaj mene bolkite pocnaa na utro,me bolese skros dolu pod stomakot.znaev deka e toa posto pred toa i nemav takvi bolki.cel den do polnok sedev doma cekav na pobrzo da pocnat.vo tekot na denot imav bolki nekogas na 10min. nekogas na 5 min.a nekogas i pola sat,pa zatoa i ne odev na bolnica(glupa)posto bebeto ne mrdase toj den mnogu vecerta ne fati strav i otidovme na bolnica.cel den bolki a samo 2 prsti otvorena.bavno sum se otvorala.mi stavija infuzija so nea pobrzo da se otvoram.okolu 3 po polnok mi go dupnaja vodenjakot.toa da ne se plasis ic ne boli. sabajleto vo 7 sato bev otvorena 9-10 prsti.i dojdoa da pocnam da go rodam.po 2 sati pokusaj na kraj na carski.edna pricina sto ne sum mozela da ja rodam prirodno bilo toa sto bila svrtena so leceto nagore. | |
|
| |
rich_bitch1 Бруцош
Број на мислења : 2504 Age : 37 Локација : dreamland Расположение : dobro e Поени : 31298 Registration date : 2007-12-29
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 21.08.08 16:12 | |
| секаде читам како првичните болки започнуваат..па тек после неколку часа одите во болница.зарем не почнуваат наеднаш оние силни болки ? | |
|
| |
Sister Полуматурант
Број на мислења : 930 Age : 48 Локација : источно од рајот Расположение : зошто си ме мајко родила.. Поени : 30009 Registration date : 2008-07-19
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 22.08.08 13:45 | |
| прво треба да почнат послаби болки,во долниот дел на стомакот или во половината.по правило тие доаѓаат,во точни интервали на пола час,мислам,па потоа времето се намалу ва и зачестуваат. сепак јас ова сум го слушала,не сум го доживеала.кај мене беше се набрзина,со првото болките почнаа околу 20.30 часот,а се породив во 23.20,додека со второто од 6.15 до 9.15. секоја жена е различна.кога ќе почнат болките најдобро оди веднаш во болница. | |
|
| |
Jovana's mom Прваче
Број на мислења : 489 Age : 54 Локација : Kocani Поени : 30030 Registration date : 2008-07-02
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 25.08.08 1:02 | |
| И мене почнува да ме фаќа некое чудно чувство на страв и радост истовремено ! Ама ми е страв за бебето, а не за мене и за пораѓајот! Се мислам ќе даде бог да е се во ред! Само го наслушувам дали и како мрда во стомахот, некогаш мн. ме клоца, особено навечер, а некој ден мн. малку и ме фаќа паника.... Дали и вие имате такво чувство? | |
|
| |
vecki Форумска фаца
Број на мислења : 4525 Age : 45 Локација : skopje Расположение : екстра Поени : 31705 Registration date : 2008-05-05
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 25.08.08 1:08 | |
| не се плаши се е тоа нормално емоциите се измешани страв ,среќа но мисли на тоа кога прв пат ќе го видиш лицето на малото суштество што било 9 месеци во тебе и растело под твоето срце верувај и јас сум се осеќала како тебе и тоа три пати | |
|
| |
magi Полуматурант
Број на мислења : 1392 Age : 40 Локација : sekade po malku Расположение : koga kako Поени : 29888 Registration date : 2008-08-12
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 26.08.08 22:26 | |
| Јадранка и мене во тој период од бременоста ми беше исто навечер бебето повеке клоца поради тоа што ти мируваш а тоа може да се движи слободно.Мене ме фака паника зашто уште два дена до терминот за породување а јас сеусте немам никакви болки.Немој да паничиш тоа е нормално само биди смирена и се ке биде во ред | |
|
| |
baby24 Матурант
Број на мислења : 1682 Age : 41 Локација : na rabota pa domce i obratno Расположение : odlicno Поени : 30088 Registration date : 2008-07-29
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 27.08.08 2:10 | |
| Lele kako se blizi vremeto se poveke panicam,edinstveno koga ne mislam na toa sum mirna si vikam ima vreme rano e ama denovive letaat. | |
|
| |
desi Прваче
Број на мислења : 356 Age : 41 Локација : veles Поени : 29955 Registration date : 2008-06-26
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 27.08.08 3:01 | |
| i mene ponekogas pocnuva da me faka strav koga ke mi tekne i probuvam sama da si se utesam,ama nekako slabo mi odi duri pocnav i da sonuvam takvi raboti bebinja, kako se poragjam, bolnici i takvi nekoi raboti ama toa e od sto mislam na toa znam ama panikata mi se pogolema od den na den. | |
|
| |
rich_bitch1 Бруцош
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 27.08.08 12:49 | |
| мене преска ме стегна наеднаш левиот дел од половината,се исплашив мислејки дека е тоа тоа.ама нема сеуѓте ништо.јас торбичката за во болница си ја спремив па сега ке чекаме | |
|
| |
sanja83 Полуматурант
Број на мислења : 715 Age : 41 Локација : Macedonia Поени : 30579 Registration date : 2008-03-25
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 10.09.08 19:34 | |
| Рб ајде кажи ни како е овие денови пред породувањето, ние со тебе одбројуваме и со нетрпение го очекуваме ново бебенце на форумот! | |
|
| |
rich_bitch1 Бруцош
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 10.09.08 19:37 | |
| sanja mn sum vozbudena,ne spijam nekogas po cela vecer sto od strav sto od radost.veke spomnav torbata e spremna i samo cekam nekoj znak.od vreme na vreme mi se koci celiot del od krstot nadolu ama nema nisto uste.majkami po 5 pati se javuva da proveri da ne sum zaminata vo bolnica ke bide kaj i da e.mm e povozbuden od mene hih.ke ve cekam na mekici p.s sorry sto pisuvam latinica ama ne sum doma i ovde nemam kirilca | |
|
| |
sanja83 Полуматурант
Број на мислења : 715 Age : 41 Локација : Macedonia Поени : 30579 Registration date : 2008-03-25
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 10.09.08 19:43 | |
| Еј РБ со среќа и со лесно нека ти е породувањето и после да славиме на форумот! п.с. и ние на форумот сме возбудени, очекуваме нов член на форумот! :big hug: :kis heart: :kis heart: | |
|
| |
rich_bitch1 Бруцош
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 10.09.08 19:46 | |
| fala sanjicka na podrskata | |
|
| |
Ilince Матурант
Број на мислења : 1816 Age : 40 Локација : Prilep Расположение : umorno no presrekno Поени : 30378 Registration date : 2008-07-16
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 10.09.08 20:11 | |
| Jas voopsto ne bev ispanicena.Termin mi bese do 15.02. a se porodiv na 12.02.Taka da si bev relaksirana sivikav ima vreme uste nekoj den mozebi ke pomine i nekoj den fazla.I stanuvam utroto na 11.02 i mi pukna vodenjakot .Nemav bolki vo vecerta e posle.... | |
|
| |
Emi Форумски мастер
Број на мислења : 7238 Age : 41 Локација : domce so nence Расположение : ok Поени : 32041 Registration date : 2007-11-19
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 10.09.08 21:29 | |
| РБ ти посакувам со лесно и убаво да поминеш, уште малку и ќе си го гушкаш бебушот... бејби истото ти го посакувам и на тебе
Ајде ќе славиме сите наскоро | |
|
| |
ZeleniCka Матурант
Број на мислења : 1703 Age : 38 Локација : Лаблана - Крањ :( Расположение : Кул Поени : 30235 Registration date : 2008-08-15
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 11.09.08 0:06 | |
| Хехе и јас секој ден зиркам уште колку имате Очекуваме нови членови тука хихихи | |
|
| |
desi Прваче
Број на мислења : 356 Age : 41 Локација : veles Поени : 29955 Registration date : 2008-06-26
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 11.09.08 3:06 | |
| RB uste malku i ke si se zapoznaete so bebusot i vie pa i nie nov clen ke ni bide tuka na forumov.Samo so lesno ti da si pomines pa naskoro i slikicka da imame tuka od lepoticata (devojce bese ako ne se lazam).Istoto im go posakuvam na site na koi im se blizi terminot. :napred devojko | |
|
| |
Jovana's mom Прваче
Број на мислења : 489 Age : 54 Локација : Kocani Поени : 30030 Registration date : 2008-07-02
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 17.09.08 0:03 | |
| Уф, се понестрплива сум и поокупирана да е се во ред со бебулево ! Колку повеќе мислам толку повеќе се вознемирувам и затоа решив да не мислам, па одам да гледам Сексот и градот“ на Нова ТВ! :big hug: | |
|
| |
ivi Полуматурант
Број на мислења : 664 Age : 37 Локација : Skopje Расположение : odlicnooooooooooooooo Поени : 30230 Registration date : 2008-05-06
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 17.09.08 20:54 | |
| | |
|
| |
rich_bitch1 Бруцош
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 18.09.08 12:35 | |
| фала иви
женски дали пред да се породивте имавте болки слични на менструалните? | |
|
| |
Svetlana Полуматурант
Број на мислења : 527 Age : 47 Локација : повеќе на работа Расположение : кога како Поени : 29740 Registration date : 2008-08-15
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 18.09.08 12:50 | |
| Obicno se veli deka ako za vreme na menzis te boli stomakot na poroduvanje ke custvuvas bolki vo polovinata i obratno. Kaj mene posto nemam nikakvi bolki niti stomak me bioli niti polovina koga imam dobieno , porodilni bolki imav tolku da ne znaev sto poveke me boli , prvo pocna polovinata da me boli a posle preponi pa stomak . | |
|
| |
baby24 Матурант
Број на мислења : 1682 Age : 41 Локација : na rabota pa domce i obratno Расположение : odlicno Поени : 30088 Registration date : 2008-07-29
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето 18.09.08 15:08 | |
| Lele pa preponi mene uste sega me bolat nemozam da stanam od krevet nekogas ili ako sedam podolgo vreme celata se zdrvuvam, a i stomak odvreme na vreme me zaboluva, toa da ne se nekoi pred znaci za poroduvanje? | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Деновите пред породувањето | |
| |
|
| |
| Деновите пред породувањето | |
|