Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Првиот македонски семееен форум

HomeHome  Регистрирајте сеРегистрирајте се  Влез  
Portal
Родители и деца
Влез
Член:
Лозинка:
Логирај ме автоматски на секоја моја посета: 
:: Си ја заворавив лозинката!
Ноември 2024
ПонВтоСреЧетПетСабНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Барај

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Свински грип !!

Go down 
+91
elkicka
macush
mami29
zence
Freya
IGI
emma2607
milena p
Mila87
ariel
mamacaci
Diana
saligrem
Misticia
smisjana
sneze
sani-sandra
mamicka
sonja colakova
D-r Lidija Pazdrijan
DijanaP
Emilija
monabombona
mamamim
Simona's mom
Dara
mirecv
anusska
Big Sister
DraganaNik
Tivona
Anika
avanturistka
Majsi
Sandra
Janicka
bubamara***
butterfly
babysara
nnatasa
Megi
emi-nina
beti.liz
Pravnicka28
delfin76
Tifani
Annabel
Dzena
Monika
mamaAnita
Rocka
Mama Ane
BILE-ENA
baby24
Anuska1981
makresanska
PaceStojanovska
Janaxxxx
Sandra_Anja
lida
vecki
bibic
bubamara
Damjana
Ilince
Vesnicka
Ostoun
kirjana
Emi
Ves
Pipolino
moni2007
nata
biljanag
mama X
yarre
ZeleniCka
jasmina,mina
redsonja
Mama Vase
Lemate
kiki-riki
Juni08_Andrea
Sanja_Ivana
mama
kalinche70
rainbow
Sister
Zvezdicka
MamaMaja
M A M I
95 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 37  Next
АвторПорака
sneze
Бруцош
Бруцош
sneze

Female
Број на мислења : 2129
Локација : skopje
Расположение : ок
Поени : 30039
Registration date : 2008-11-21

Свински грип !! - Page 31 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 15:36

Тифани ако неможеш никако да купиш лекови (замоли комшивка некоја и сл. ) викни Брза помош ќе дојдат сигурно.
Вратете се на почетокот Go down
nata
Полуматурант
Полуматурант
nata

Female
Број на мислења : 517
Локација : makedonija
Поени : 28765
Registration date : 2009-05-15

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 15:40

Тифани, а зошто да чекаш попладне за на лекар земи го детето и оди сама јас многу пати до сега сама одам на лекар со Филип, па татко му нека дојде таму,
sneze
Бруцош
Бруцош
sneze

Female
Број на мислења : 2129
Расположение : ок
Поени : 30039
Registration date : 2008-11-21

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 15:40

Мама Ане , како сте вие , како кумашинчето, од каде се заразило? Да не кревам паника ама ако убаво си се изнаиграле со Борјан да знаеш дека 99 % ќе прифати и он СГ . САмо да се јавиш на неговата матична и да и кажеш за кумашинчето дека има сг да ти каже превентива или да ви даде тамифлу ако треба да земате кога би се појавиле првите симптоми кај вас домашните. Без паника само информации ти давам да си знаеш мене така ми имат кажано и многу витамини и сокови, чаеви и батали диета земи јади што повеќе овошје и зеленчук и јогурт.
mami29
Прваче
Прваче
mami29

Female
Број на мислења : 350
Локација : Скопје
Поени : 29807
Registration date : 2008-09-26

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 17:00

Tifani, ako ne mozes da go tusiras Filip, ako e omalaksan, pa ne saka, stavi mu krpi so mlaka voda. Ne ladna, mlaka po celo telo samo ne na glavceto.

Pozdravce i pobrzo da mu se simne.
http://www.nagradniigri.com.mk
Tifani
Полуматурант
Полуматурант
Tifani

Female
Број на мислења : 1005
Расположение : dobra sum
Поени : 29197
Registration date : 2009-04-14

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 18:08

Uf,malku da zdivnam,edvaj go istusirav,i na sila mu piknav vo usta casa sok od limon i portokal,mu dadov i eden paracetamol najdov i c vitamin,mu ja simnav do 38,ama sega zaspa.
Moze li sega uste poveke da mi kaci T?
Lele mir da nemas veke
mami29
Прваче
Прваче
mami29

Female
Број на мислења : 350
Локација : Скопје
Поени : 29807
Registration date : 2008-09-26

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 18:14

Proveruvaj go obavezno i dodeka spie. Mislam deka vo son poveke se kreva T.
http://www.nagradniigri.com.mk
Anika
Матурант
Матурант

Female
Број на мислења : 1576
Локација : Skopje
Расположение : кисело весело
Поени : 29638
Registration date : 2008-12-05

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 18:15

Tifani напиша:
Uf,malku da zdivnam,edvaj go istusirav,i na sila mu piknav vo usta casa sok od limon i portokal,mu dadov i eden paracetamol najdov i c vitamin,mu ja simnav do 38,ama sega zaspa.
Moze li sega uste poveke da mi kaci T?
Lele mir da nemas veke

Proveruvaj go celo vreme! Bi trebalo sega od paracetamolot da se ispoti i da ja simne T. No obavezno davaj mu tecnosti da pie, napravi mu caj so med i limon i non stop da pie, goltka po goltka.
A kasla li uste?
Tifani
Полуматурант
Полуматурант
Tifani

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 20:56

Pa ne kasla postojano,ama mnogu zaripnato,eve veke 5 casa ne se simnuva poveke od 38.A sto ke mu pravam preku nok ako ne se simnuva.
Dobro e barem sega sto pocna da go pie cajot od leneno seme,med i limon.
Samo da ne e svinskiot grip,posto Filip tolku e nezen,sto neznam kako ke reagira
M A M I
Прваче
Прваче
M A M I

Female
Број на мислења : 376
Локација : doma
Поени : 27663
Registration date : 2009-10-31

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 21:12

izmasiraj go so rakija ili so kiselina celiot.i ako ne mu pomaga paracetamolot daj mu analgin,mn e poefikasen od paracetmolot
Mama Ane
Форумски газда
Форумски газда
Mama Ane

Female
Број на мислења : 5798
Расположение : во неизвесност
Поени : 31651
Registration date : 2008-11-06

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 21:22

nata напиша:
е кај го фати вирусов малово бе Ане, оди ли во градинка, а дома сите ли се здрави ејјј бог да чува. Дај боже да е добро,а и вие Свински грип !! - Page 31 790428
секаде можел да го фати, никој не седи дома затворен, он оди во градинка, но и неговите родители се постојано во движење па така да неможе со сигурност да се каже од кај му е.. Неговите превентивно земаат тамифлу..
Цитат :
V. li bil bolen?
Pozdravi gi mnogu, i prenesi zelbi za sto pobrzo ozdravuvanje! Свински грип !! - Page 31 610361

Sto se odnesuva do tvoite deca ni vas, ovie 4-7 dena posmatraj gi, zgolemi malku vitamini i slicno,
i nadevaj se deka se ke bide vo red. Свински грип !! - Page 31 506937
Да Маја В е болниот, добри се се слушнавме, чекаат 24 саата да поминат без температура да ги пуштат дома, хаос било на клиника, немало место.. Ќе пренесам поздрав

Инаку ние не сме во паника, даваме витамини е сега ако треба да се раболеме ќе се разболеме, да смениме нешто не можеме Smile
kalinche70
Полуматурант
Полуматурант

Female
Број на мислења : 534
Локација : sk
Поени : 28169
Registration date : 2009-09-25

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 22:18

Tifani напиша:
Pa ne kasla postojano,ama mnogu zaripnato,eve veke 5 casa ne se simnuva poveke od 38.A sto ke mu pravam preku nok ako ne se simnuva.
Dobro e barem sega sto pocna da go pie cajot od leneno seme,med i limon.
Samo da ne e svinskiot grip,posto Filip tolku e nezen,sto neznam kako ke reagira

jas ne ja ni simnuvam do 38,5, samo nad 38,5 taka mi kazaa na klinika i pak mi go povtorija toa i sredata i chetvrtokot da se bori organizmot,inaku ne se plashi nie sme suspektni na AX1H1,mislam Ivo-go chekame rezultatot i mazot mi isto,ama Ivo dobro pomina,sega eve mozam slobodno da zboruvam za toa inaku se plashev.Poradi visokoto AST ne mu dadoa tamiflu isto i poradi alergiskata komponenta,celo vreme prodolzi so ospen 750 ednash dnevno-toj go pieshe ospenot pred da se razboli znachi kako prevencija, toj e na redovna tarapija prima fleksotide dva pati dnevno,sirup Bokvica ADC tri pati dnevno,kalcium santoz edna tableta dnevno,b kompleks granuli ednash dnevno,caj od bozel,anason, majcina dushica cel den toa pieshe,toa se caevi dobri za plucata i supa samo toa gotvev,domashni supi so zelenchuk shto ke najdesh vo frizider toa,se ,dva pati go nosev kaj matichnata sabaile i navecher,primashe tamu i infuzii sekoj den,isto i mazot mi dva pati na lekar,toj e druga prikazna Smile-samo toa mu e spasot , znachi Tifani ne se plashi te molam,kaj nas se pomina dobro osven jas......jas sum spremna za nervno
Tifani
Полуматурант
Полуматурант
Tifani

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 22:39

Lele kalince kolku samo mi znaci ovoj tvoj post,pa i od site drugi za sovetite.
Sto citam od vas toa i pravam,veke poluduvam,a sega eve i mm pocna da mu kazuva deka i nego ne mu e dobro i nemase sili ni temperatura da izmeri i si legna omalaksan e.
Zasega Filip piese rojal jelly,paracetamol,c vit,b6,caj od kromid i leneno seme,a se javiv na doktorkata i mi rece da mu zemam brufen sirup,jas go zemav ama seuste ne sum mu dala,eve sega me potseti imam i caj od majcina dusica,pa ajde i toj caj da mu go napravam
Tifani
Полуматурант
Полуматурант
Tifani

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 22:45

Kalince zaboraviv da te prasam kakov e toj sirup od bokvica mi stoi nekako poznato kako da go imam koristeno,da ne e toa za podobruvanje na krvnata slika ?
kalinche70
Полуматурант
Полуматурант

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 23:00

Bokvica A+D+C vitamini, po sostav od bokvica(tegavec)+majcina dusica +vitaminite sluzi za zajaknuvanje na imunitetot so akcent na jaknenje na belite drobovi i toa pri nastinki,grip ili bronhit ja regenerira sluzokozata na belite drobovi i gi zajaknuva...voopshte ne e skap ama kratko trae-ke ti trebaat poveke sirupchinja,okolu 120-130 den.e zashto 3x5ml se pie i doma nie site go pieme sega jas i mm po 10ml ,3 pati dnevno

Drugoto se ubavo si dala,ama Bokvicata kupi mu ja obavezno zashto ima D vitamin vo nea a toj e vazen za imunitetot...znachi 38 ne e visoka temperatura...do sabaile dezuraj posle pravo na lekar...ti stiskam palci
Tifani
Полуматурант
Полуматурант
Tifani

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 23:06

Sostavot na sirupot mi se dopaga,utre ke go kupam,samo vkusot da mu se dopadne na Filip,inace nema da go pie
kalinche70
Полуматурант
Полуматурант

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 23:08

Ima vkus slichen na mentol bombonite taka nekako proziren e i lesen,ne e gorchliv i gust kako ospenot

Ako ne go ispie maliot vie preventivno pij te go
Megi
Почетник
Почетник

Female
Број на мислења : 84
Поени : 27952
Registration date : 2009-08-17

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 23:14

I ja sum prezadovolna od bokvica. lani letoto ustvari pred toa maliot mi bese bolen 2 meseca po red. i se so antibiotici i visoka temperatura. svekrva mi go kupi i otkako pocnav da mu go davam ne prestanav. i sega i da go fati nesto mnogu polesno pominuvame zasto em go jakne imunitetot em e dobar za belite drobovi i ne e steten pa ne moras da go prekinuvas i da pravis pauzi kako so nekoi sirupcinja. mislam deka vo zegin e 119 den i e najeftin. thumbs up for bokvica Smile
Anika
Матурант
Матурант

Female
Број на мислења : 1576
Расположение : кисело весело
Поени : 29638
Registration date : 2008-12-05

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 23:16

kalinche70 напиша:
Ima vkus slichen na mentol bombonite taka nekako proziren e i lesen,ne e gorchliv i gust kako ospenot

Ako ne go ispie maliot vie preventivno pij te go

kalinche70 a kako e Ivo sega, mu pomina li brzo??
kalinche70
Полуматурант
Полуматурант

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 23:32

Pa denes eve moze da kazam ok sme..inaku veruvaj mi beshe strav,mnogu podobro pomina otkolku mm,Ivo imashe znachi od sredata do sabota sabaile t odeshe do 39 nekogash do 38,8 mu davav daleron i ja spushtashe do 38 i vo sabotata padna na 36 i od togash e ok,so dishenjeto bevme ok,moze da kazam sme znaele mnogu polosho da pomineme drugpat..pu,pu skraja da e

Kaj nas mm zaglavi mnogu a toj najzdrav,nikakvi hronichni bolesti,alergii,cigari i takvi stvari nema kaj nego.Ednostavno sportska dusha i za 4-5 saati od krevanje na t(a krena 39)mu se spushti na plucha i razvi bakteriska infekcija ,ama eve i toj se opravi,pie lekovi ushte ama e ok
Janaxxxx
Полуматурант
Полуматурант
Janaxxxx

Female
Локација : Nekade po Evropa!
Расположение : Ubavo
Поени : 29733
Registration date : 2008-11-02

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 23:41

Fala bogu se osvestile doktorite kako sto citam da ne ve trujat so paracetamol organizmot treba da se bori i ako ne e povisoka od 38.5 ne davajte nisto osven potenje prirodno i tusiranje!
Vi posakuvam na site da ozdravete i decinjata srcki da ne se macat! A kaj mene mm mi e sumljuv denes pie cel den caj a ne kazuva dali mu e nesto samo rece ke si legnam jas, mu vikam ti da ne se razboluvas vika epa mozda. Samo gospod da ne cuva od ovie gripistava!!!
Tifani
Полуматурант
Полуматурант
Tifani

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 23:44

Malku mi e cudno,eve sega izmeriv temperatura na Filip dodeka spie i mi pokaza 37.5,toa e super ama so paracetamol tolku lesno da padne,a cel den nikako ne se simnuvase.
Sega da go razbudam i mm pa i toj da si meri.
Lele i dvajcata epten me izmorija,moram da dezuram cela nok,ke izdrzam nekako
Morav da dadam paracetamol,imase jaka temperatura,a plus i sakase da spie so ke mu pravam ako kaci poveke od 39
vecki
Форумска фаца
Форумска фаца
vecki

Female
Број на мислења : 4525
Расположение : екстра
Поени : 31705
Registration date : 2008-05-05

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty14.12.09 23:51

kaj mene marija imase vo petokot nokta do 40.7 nikako ne spustase dusa mi izleze cela nok od strav ,sabota nedela dobra samo po malku kaslase denes pak mi kacuvase na momenti i sega spie i potkasluva a ne kaslase vo spienje.denes na kontrola vika nema nisto samo grloto e malku crveno navodno od nego ama jas mislam deka e s.g.
e sega i mm stenka cela nok cel den sega zaspa ima tem i cela snaga go boli nemoze od krevet da stane
Tifani
Полуматурант
Полуматурант
Tifani

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty15.12.09 0:11

Lele sto e ova decata i mazite ni se bolni,a nie nekako po imuni a ?
kalinche70
Полуматурант
Полуматурант

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty15.12.09 0:12

Vecki krvna slika praveshe da vidish limfocitite dali se kaceni se drugo e razlichno,site simptomi se razlichni od chovek do chovek,bash imav napishano Mama Vase me imashe prashano ama neshto temava kako da e izmeshana...

Dr na klinika neznaat da dijagnosticiraat od oko a na matichnite,dr na detska klinika pulmologot vednash pobara krvna slika..a grloto mu beshe mirno na Ivo,a bakerija iskluchija zashto toj veke pola mesec pie ospen preventivno...po ks-reche VIRUS..e sega kakov virus..mu zemaa bris ne pustija doma beshe toa nokta 01 casot vo sredata i ni rekoa da odime pak sabaileto vo chetvrtokot mu proveruvaa pak ks mokracha plucha,grlo ne mu ni vidoa....mu zemaa bris za AX1H1..mu dadoa tarapija za koja 2 saata se dogovaraa i strav vo koski mi nabija....demek nemoze tamiflu poradi toa sto pie ospen,pa nemoze poradi alergiskata kompionenta,pa kolku vreme prima flexotide,pa aj da ne mu davame preventivno tamiflu aj majka prati go nosi go postojano kaj matichnata i ako ne saka da jade,pospan ako dobie opstrukcii ili mu se vloshi situacija togash dojdi..i toa go imaat zapishano,ako mu se vloshi situacijata da go donesete....

a toa pleumonija virusna sto ne se slusha na slushalki si go zboreshe dr pred mene gajle si nema deka mene noze mi se odzemaa,si zbori on e sto sega za dzabe gi slusham vaka nema nishto i posle veli 1- 2 dena mi se vrakaat so pleumonii na snimka...mi ideshe da mu gi grabnam toa slushalkite da go mavnam po glava i da go prasham shto go slushash togash....za nikade se... a na mm na infektivna vo Voena mu napravija vednash rengen snimka
vecki
Форумска фаца
Форумска фаца
vecki

Female
Број на мислења : 4525
Расположение : екстра
Поени : 31705
Registration date : 2008-05-05

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty15.12.09 0:20

da pravev krvna slika mi rekoa virusno
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 31 Empty

Свински грип !!
Вратете се на почетокот 
Страна 31 of 37Отиди на страна : Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 37  Next
 Similar topics
-