Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Првиот македонски семееен форум

HomeHome  Регистрирајте сеРегистрирајте се  Влез  
Portal
Родители и деца
Влез
Член:
Лозинка:
Логирај ме автоматски на секоја моја посета: 
:: Си ја заворавив лозинката!
Ноември 2024
ПонВтоСреЧетПетСабНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Барај

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Свински грип !!

Go down 
+91
elkicka
macush
mami29
zence
Freya
IGI
emma2607
milena p
Mila87
ariel
mamacaci
Diana
saligrem
Misticia
smisjana
sneze
sani-sandra
mamicka
sonja colakova
D-r Lidija Pazdrijan
DijanaP
Emilija
monabombona
mamamim
Simona's mom
Dara
mirecv
anusska
Big Sister
DraganaNik
Tivona
Anika
avanturistka
Majsi
Sandra
Janicka
bubamara***
butterfly
babysara
nnatasa
Megi
emi-nina
beti.liz
Pravnicka28
delfin76
Tifani
Annabel
Dzena
Monika
mamaAnita
Rocka
Mama Ane
BILE-ENA
baby24
Anuska1981
makresanska
PaceStojanovska
Janaxxxx
Sandra_Anja
lida
vecki
bibic
bubamara
Damjana
Ilince
Vesnicka
Ostoun
kirjana
Emi
Ves
Pipolino
moni2007
nata
biljanag
mama X
yarre
ZeleniCka
jasmina,mina
redsonja
Mama Vase
Lemate
kiki-riki
Juni08_Andrea
Sanja_Ivana
mama
kalinche70
rainbow
Sister
Zvezdicka
MamaMaja
M A M I
95 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 23 ... 37  Next
АвторПорака
Emi
Форумски мастер
Форумски мастер
Emi

Female
Број на мислења : 7238
Локација : domce so nence
Расположение : ok
Поени : 32036
Registration date : 2007-11-19

Свински грип !! - Page 9 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty01.12.09 12:03

mamaMaja mnogu trogatelno, mnogu tragedii vo mnogu semejstva za kratov period, tazno :(
Вратете се на почетокот Go down
Janaxxxx
Полуматурант
Полуматурант
Janaxxxx

Female
Број на мислења : 1005
Локација : Nekade po Evropa!
Расположение : Ubavo
Поени : 29728
Registration date : 2008-11-02

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty01.12.09 12:15

Ooo greota kolku mi e zal i jas slusnav za edno devojce na eden prijatel kerka deka pocinala od leukemija denes e pogrebot mnogu taznoo :((((((((
Annabel
Прваче
Прваче
Annabel

Female
Број на мислења : 378
Локација : Skopje
Расположение : Super esenko
Поени : 27999
Registration date : 2009-09-27

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty01.12.09 12:52

Уфф, душиче мало. Срцето ми се скрши од веста.
Tifani
Полуматурант
Полуматурант
Tifani

Female
Број на мислења : 1005
Локација : makedonija
Расположение : dobra sum
Поени : 29192
Registration date : 2009-04-14

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty01.12.09 13:10

[quote="Mama Vase"][quote="Annabel"]
Mama Vase напиша:

mora da se najde linkot definitivno,a kaza deka imala sajt so sekojdnevni azuriranja za temava.

http://theflucase.com/

Ova mislam deka e sajtot, ako zboruvame za istata novinarka - Jane Burgermeister

еве ги сите линкови од истата емисија со превод
https://www.youtube.com/watch?v=Yepxg_MG_08
https://www.youtube.com/watch?v=f8JV5_OPDYg
https://www.youtube.com/watch?v=uJX6sajaIVI
https://www.youtube.com/watch?v=qoJJtQ8lIMk
https://www.youtube.com/watch?v=ZsHlqWgh3eI
Pravnicka28
Прваче
Прваче
Pravnicka28

Female
Број на мислења : 330
Расположение : ubavo
Поени : 29323
Registration date : 2008-12-03

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty01.12.09 13:17

Во саботата вечер и ние бевме на клиника, малото беше три дена со 39 Т, на плуќа ништо и грлото ок.Таму хаос што да ви кажам, се растревожив цела, го прегледаа и веднаш побегнавме дома. Требаше да чекаме за мокрача, а тоа како за белја не сакаше да мочка и се вративме.Немав сили да го малтретирам а и таму секакви деца .....Кога дојдовме Т му спадна ама еве за мокрача уште неможеме да го начекаме да провериме, затоа што се сомневаа на уринарна инфекција.
Sandra_Anja
Бруцош
Бруцош
Sandra_Anja

Female
Број на мислења : 2057
Локација : Скопје
Расположение : насмеана
Поени : 30832
Registration date : 2008-07-14

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty01.12.09 13:23

Ja isklucija moznosta od SG?
Pravnicka28
Прваче
Прваче
Pravnicka28

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty01.12.09 13:36

да ја исклучија можноста од СГ и после 3 дена крос му спадна Т, сега пие оспен и ок е.Малку поткашлува и има течни прозирни мрсули...незнам дали треба да го носам на други испитувања, го измалтретиравме по лекари!!!
beti.liz
Полуматурант
Полуматурант
beti.liz

Female
Број на мислења : 842
Расположение : se trudam da e ok
Поени : 28841
Registration date : 2009-05-20

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty01.12.09 13:40

Pravnicka28 напиша:
да ја исклучија можноста од СГ и после 3 дена крос му спадна Т, сега пие оспен и ок е.Малку поткашлува и има течни прозирни мрсули...незнам дали треба да го носам на други испитувања, го измалтретиравме по лекари!!!
skroz ista terapija i simptomi imaa moite dvajcata .maticniot rece ako padne za 2 dena T nema potreba od ispituvawe begajte doma da ne zakacat uste nesto.Ne se sekiraj tolku traese kaj site deca sto bea bolni i vo gradinka i na uciliste.
Pravnicka28
Прваче
Прваче
Pravnicka28

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty01.12.09 13:44

Oф, фала ти малку ме утеши Бети, се здрвив веќе од секирации дали направивме се како што треба..ама навистина е страшно да се поминува низ тоа.
jasmina,mina
Бруцош
Бруцош

Female
Број на мислења : 2244
Локација : skopje
Расположение : kako vremeto :-))
Поени : 31084
Registration date : 2008-07-29

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty01.12.09 16:06

луѓе целата сум во шок,тукушто видов во Вест кој е починатиот 34 годишен дечко од свинскиот грип (претпоследниот)и запрепастена сум affraid Embarassed мојот асистент од факултет,прекрасен,здрав,прав,млад го гледав низ парк со сопругата и детенцето често!немам зборови,нека почива во мир! Свински грип !! - Page 9 986930 Свински грип !! - Page 9 986930
MamaMaja
Полуматурант
Полуматурант
MamaMaja

Female
Број на мислења : 1124
Расположение : Детективско!
Поени : 29394
Registration date : 2009-01-27

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty01.12.09 16:11

kalinche70 напиша:
децата ќе издржеа 7 дена без кафулиња,сите се и онака пред компјутер дење-ноќе,требаше да се даде шанса,сега сите може да кажеме,ама тие ќе шетаа.....а од каде знаеме ,може децата и не се толку несериозни колку што ги прикажува МЗ и МО Свински грип !! - Page 9 Icon_flower

Moite ke izdrzea, ama 90% od klasot na kerka mi ne bi izdrzale.

Janaxxxx напиша:
Ooo greota kolku mi e zal i jas slusnav za edno devojce na eden prijatel kerka deka pocinala od leukemija denes e pogrebot mnogu taznoo :((((((((

Mozebi e istoto, denes e pogrebot :(
Ne i go znam imeto, a cel den deneska solzi mi se leat, tatko i drugar mi bese koga bevme deca.
http://www.mmm.com.mk
BILE-ENA
Прваче
Прваче
BILE-ENA

Female
Број на мислења : 395
Поени : 29442
Registration date : 2008-11-20

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty01.12.09 16:54

Lele be devojki,aj malce zdravorazumski da gledame na rabotite.Malce ja gledav emisijata so novinarkata....na Hrvtskata tv.I sea ako taa toa sto go zbori e vistina i gi tuzi SZO i neznam koi drugi i ako taa e vo pravo mislite deka ke e uste ziva ili ke ja izede temnicata ili tune, soobrakajka,depresivna bila i td.Drugo ako dosla do takvi tajni dokumenti,kako moze nekoj bezimen da dojde do strogo cuvani tajni,pa francija ne e makedonija pa da moze da ima pristap do takvi podatoci sekoj.Slucajno znam koja e procedurata za pristap do klasificirani informacii i veruvajte tesko moze nekoj da izvadi takvi podatoci.
Panovski vo edno intervju kaza deka mesecno ili godisno nekolk desetici luge umiraat od pneumonija i nikoj ne go kazuva toa,nikoj ne kazuva kolku umiraat od drugi raboti,nikade ne se zboruva za tolku losi raboti,samo kaj nas.
Mislam deka veke netreba tolku da se potresuvame,tuku treba da mislime pozitivno i avtosugestivno.
emi-nina
Почетник
Почетник
emi-nina

Female
Број на мислења : 17
Расположение : super
Поени : 27571
Registration date : 2009-10-20

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty01.12.09 17:03

Mnogu mi e zal za covekot sto pred nekoj den pocina od svinski grip.Mi bese asistent na fakultet,prekrasen covek.Bog neka go blagoslovi.
jasmina,mina
Бруцош
Бруцош

Female
Број на мислења : 2244
Расположение : kako vremeto :-))
Поени : 31084
Registration date : 2008-07-29

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty01.12.09 18:04

PaceStojanovska напиша:
Zravo!Da vi prepoacam stom vednas nasetite barem 2 ili tri simptomi od siptomite za sg vednas da se obratite na lekar vednas da se ispitate,zasto tretata zrtva na sg mu bese 1 bratuced na mazot mi i imal temperatura 3 dena visoka a maticnata mu dala sirup Pancef demek bronhit i sedel doma cela nedela so temperatura i pogresna terapija a vo organizmot mu nastanal haos.I koga go odnesle vo infektivna klinika se ustanovil svinski grip no zaradi celonedelnoto sedenje so gripot i zaradi mnogu teskata sostojba vo respiratornite organi pocina posle edno 60 casa:(A voopsto ne spagase vo kriticnata grupa:(((Tragedija zatoa vednas obratete se na lekar cim setite nesto vednas pobarajte analizi zasto ova ne e fama
Паце читајќи наназад го најдов овој твој пост,цел ден откако видов во Вест кој е всушност починатиот ме боли глава и сум во шок!Лично го познавам вашиот братучед,ми беше асистент прекрасен,што се вели се најдобро соработуваше со сите,со еден збор многуу ми е жал,примете сочуство!сите колешки од факултет што ми се јавија денес се во шок и искрено жалат затоа што навистина беше голем човек!немам зборови!нека почива во мир! Свински грип !! - Page 9 986930 Свински грип !! - Page 9 986930 Свински грип !! - Page 9 986930
Mama Ane
Форумски газда
Форумски газда
Mama Ane

Female
Број на мислења : 5798
Расположение : во неизвесност
Поени : 31646
Registration date : 2008-11-06

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty01.12.09 22:00

Леле луѓе навистина жално :( мене ми беше колега и го познавав лично.. а и на вести слушнав бројката на заболени дечиња е зголемена..
kalinche70
Полуматурант
Полуматурант

Female
Број на мислења : 534
Локација : sk
Поени : 28164
Registration date : 2009-09-25

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty01.12.09 22:07

Мама Ане навистина ли толку нагло му се влошила состојбата?
Mama Ane
Форумски газда
Форумски газда
Mama Ane

Female
Број на мислења : 5798
Расположение : во неизвесност
Поени : 31646
Registration date : 2008-11-06

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty01.12.09 22:13

Леле незнам, не сум го видела одамна, јас дека не читам весници и ретко гледам вести не ни знаев дека за него станува збор. Мина ми кажа :(. Инаку четвртата жртва слушнав имала проблем со срцето, притисокот.. Уф и јас почнав малку да потресувам...
Ајде девојки само позитивно, не можеме ништо да смениме, тоа е..Чувајте се и а нешто не ви е арно одма на доктор, никако ништо на своја рака..
Megi
Почетник
Почетник

Female
Број на мислења : 84
Поени : 27947
Registration date : 2009-08-17

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty01.12.09 22:46

Kako se vika covekot sto vi bese asistent? Moze i mene mi bil ama ne mozam da najdam nikade kako se vika. aj kazete mi koi znaete ve molam?
inaku jas denes samo sto se vraiv od infektivna so malata. lezevme tamu 7 dena. i sum krajno razocarana i iznervirana. seuste nema rezultati dali e SG ili ne e. a koga gi prasav koga ke bidat rezultatite mi rekoa da sum se zalela vo fondot ili ne znam ti kade vise i oni si ja simnaa odgovornosta. i taka ako sakam rezultati ke moram da se zalam nekade za da mrdnat rabotive. druga rabota e toa sto malata mi kslase i otidov dva pati vo Kozle i dva pati me vratija na infektivno a sea slusam deka ke primale i vo Kozle. ludnica e. a tamu na klinika da ne odite. lele. pa tamu kaj sto treba da e najcisto lebarki setaat sekoj den po krevetite, kasetite za hrana, po dzidovite...gadno. jas morav da go iscistam WC to so moi race. a toa ni e najdobrata bolnica. ete imam uste impresii ama drugpat. i mnogu citajki ve nekako sum isplasena. ama se molam Bog da ne cuva i isceluva.pozz
bubamara
Полуматурант
Полуматурант
bubamara

Female
Број на мислења : 759
Расположение : Ја сакам мојата сончка!
Поени : 30608
Registration date : 2008-06-02

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty02.12.09 0:47

Megi напиша:

inaku jas denes samo sto se vraiv od infektivna so malata. lezevme tamu 7 dena. i sum krajno razocarana i iznervirana. seuste nema rezultati dali e SG ili ne e. a koga gi prasav koga ke bidat rezultatite mi rekoa da sum se zalela vo fondot ili ne znam ti kade vise i oni si ja simnaa odgovornosta. i taka ako sakam rezultati ke moram da se zalam nekade za da mrdnat rabotive.
Е неможам да сварам значи, како да се жалиш, па не им бараш нешто непоимливо, за тоа и ве задржале, да ви направат испитување и да ве лечат..значи каде живееме, за нешто што треба да го добиеш по регуларен пат во сите нормални држави, кај нас треба да се жалиш и пак да не добиеш одговор на обжаленото. На крај човек и крив ќе испадне што се разболел.Ццццц..многу ми е жал што сте се напатиле..
Бибич, сега читам и за вас, баш ми е жал за маките што сте ги претргале со малото :(
Искрено жалам за сите што настрадаа од вирусов..пред некое време некој да ми збореше за вакво сценарио со грипот, и дека ќе ми биде страв да мрднам, ќе го направев луд..
bibic
Прваче
Прваче
bibic

Female
Број на мислења : 216
Расположение : vedra i nasmeana
Поени : 29515
Registration date : 2008-10-14

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty02.12.09 1:10

Isto i nie ke lezevme bez potreba, jas vidov "kolku e saat" vo infektivna i zatoa zaminav. Ne e dobro toa sto Andrej bese pozitiven, ama koga ke razmislam lesno go pominavme i nekako sum pomirna. Sega se plasam za Elena, ona 3 dena ima "sarena" T. Od 37 do 37,8 i toa nekogas ima nekogas nema. Ne veruvam deka se rabori za istiot virus mozebi e nekoj polesen, daj Boze da ne e nisto. Se slusnav so maticnata i ona vika site deca se so T. Pa mi e strav i da otidam kojznae sto se nema po ambulantive.
MamaMaja
Полуматурант
Полуматурант
MamaMaja

Female
Број на мислења : 1124
Расположение : Детективско!
Поени : 29394
Registration date : 2009-01-27

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty02.12.09 1:24

bibic напиша:
Isto i nie ke lezevme bez potreba, jas vidov "kolku e saat" vo infektivna i zatoa zaminav. Ne e dobro toa sto Andrej bese pozitiven, ama koga ke razmislam lesno go pominavme i nekako sum pomirna. Sega se plasam za Elena, ona 3 dena ima "sarena" T. Od 37 do 37,8 i toa nekogas ima nekogas nema. Ne veruvam deka se rabori za istiot virus mozebi e nekoj polesen, daj Boze da ne e nisto. Se slusnav so maticnata i ona vika site deca se so T. Pa mi e strav i da otidam kojznae sto se nema po ambulantive.

Bibic jas eve par denovi razmisluvam za vas i me cudi nesto.
Andrej ima 7 meseci pisuva na tikerot?
Kako se zarazil on, a nikoj od vas da ne bil bolen?
Po moja logika na tolku malo dete mozel viris da mu bide donesen, ne ide na rabota pa da go dobie.

A ako nikoj ne bil bolen, znaci ovoj virus i na noga moze da se pomine, ako imas sreka...
http://www.mmm.com.mk
nnatasa
Полуматурант
Полуматурант
nnatasa

Female
Број на мислења : 1260
Локација : seuste vo skopje.... 96, 95, 94....
Расположение : top...
Поени : 30173
Registration date : 2009-01-14

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty02.12.09 9:28

nata напиша:
Во прави си Лида јас на Филип му давам по 1 лажичка мед дневно да не заборавиме дека медот е дар од природата.

aj pisete receptot, kako se pravi ovoj sirup?
babysara
Полуматурант
Полуматурант
babysara

Female
Број на мислења : 554
Расположение : odlicno
Поени : 29178
Registration date : 2009-03-21

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty02.12.09 9:33

Megi covekots to pocina od sg e Vasko, mislam bese, asistent po informatika na pedagoski faks. mnogu mngu zalno. Koga jas studirav toj bese moderator.
butterfly
Полуматурант
Полуматурант
butterfly

Female
Број на мислења : 1182
Локација : Veles
Расположение : измрено........преморено
Поени : 29033
Registration date : 2009-04-12

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty02.12.09 14:21

Еве се зборува дека и во Велес има заболени од СВ грип.До сега си бев смирена ама сега почна страв да ме фаќа.....ќе мора помалку да се мешаме со народ.Во едно основно училиште тука над 400 деца не посетувале настава......што ќе се прави? Свински грип !! - Page 9 Icon_pale
Megi
Почетник
Почетник

Female
Број на мислења : 84
Поени : 27947
Registration date : 2009-08-17

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty02.12.09 15:45

babysara напиша:
Megi covekots to pocina od sg e Vasko, mislam bese, asistent po informatika na pedagoski faks. mnogu mngu zalno. Koga jas studirav toj bese moderator.
Fala babysara za odgovorot. epten mnogu mi e zal. jas bev prva generacija sto mi bese asistent po inf. lele bas mi e zal za familijata i za zena mu i deteto.
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 9 Empty

Свински грип !!
Вратете се на почетокот 
Страна 9 of 37Отиди на страна : Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 23 ... 37  Next
 Similar topics
-