| Свински грип !! | |
|
+91elkicka macush mami29 zence Freya IGI emma2607 milena p Mila87 ariel mamacaci Diana saligrem Misticia smisjana sneze sani-sandra mamicka sonja colakova D-r Lidija Pazdrijan DijanaP Emilija monabombona mamamim Simona's mom Dara mirecv anusska Big Sister DraganaNik Tivona Anika avanturistka Majsi Sandra Janicka bubamara*** butterfly babysara nnatasa Megi emi-nina beti.liz Pravnicka28 delfin76 Tifani Annabel Dzena Monika mamaAnita Rocka Mama Ane BILE-ENA baby24 Anuska1981 makresanska PaceStojanovska Janaxxxx Sandra_Anja lida vecki bibic bubamara Damjana Ilince Vesnicka Ostoun kirjana Emi Ves Pipolino moni2007 nata biljanag mama X yarre ZeleniCka jasmina,mina redsonja Mama Vase Lemate kiki-riki Juni08_Andrea Sanja_Ivana mama kalinche70 rainbow Sister Zvezdicka MamaMaja M A M I 95 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Emi Форумски мастер
Број на мислења : 7238 Age : 41 Локација : domce so nence Расположение : ok Поени : 32036 Registration date : 2007-11-19
| Предмет: Re: Свински грип !! 01.12.09 12:03 | |
| mamaMaja mnogu trogatelno, mnogu tragedii vo mnogu semejstva za kratov period, tazno :( | |
|
| |
Janaxxxx Полуматурант
Број на мислења : 1005 Age : 41 Локација : Nekade po Evropa! Расположение : Ubavo Поени : 29728 Registration date : 2008-11-02
| Предмет: Re: Свински грип !! 01.12.09 12:15 | |
| Ooo greota kolku mi e zal i jas slusnav za edno devojce na eden prijatel kerka deka pocinala od leukemija denes e pogrebot mnogu taznoo :(((((((( | |
|
| |
Annabel Прваче
Број на мислења : 378 Age : 46 Локација : Skopje Расположение : Super esenko Поени : 27999 Registration date : 2009-09-27
| Предмет: Re: Свински грип !! 01.12.09 12:52 | |
| Уфф, душиче мало. Срцето ми се скрши од веста. | |
|
| |
Tifani Полуматурант
Број на мислења : 1005 Age : 48 Локација : makedonija Расположение : dobra sum Поени : 29192 Registration date : 2009-04-14
| Предмет: Re: Свински грип !! 01.12.09 13:10 | |
| [quote="Mama Vase"][quote="Annabel"] - Mama Vase напиша:
mora da se najde linkot definitivno,a kaza deka imala sajt so sekojdnevni azuriranja za temava.
http://theflucase.com/
Ova mislam deka e sajtot, ako zboruvame za istata novinarka - Jane Burgermeister
еве ги сите линкови од истата емисија со превод https://www.youtube.com/watch?v=Yepxg_MG_08 https://www.youtube.com/watch?v=f8JV5_OPDYg https://www.youtube.com/watch?v=uJX6sajaIVI https://www.youtube.com/watch?v=qoJJtQ8lIMk https://www.youtube.com/watch?v=ZsHlqWgh3eI | |
|
| |
Pravnicka28 Прваче
Број на мислења : 330 Age : 43 Локација : Skopje Расположение : ubavo Поени : 29323 Registration date : 2008-12-03
| Предмет: Re: Свински грип !! 01.12.09 13:17 | |
| Во саботата вечер и ние бевме на клиника, малото беше три дена со 39 Т, на плуќа ништо и грлото ок.Таму хаос што да ви кажам, се растревожив цела, го прегледаа и веднаш побегнавме дома. Требаше да чекаме за мокрача, а тоа како за белја не сакаше да мочка и се вративме.Немав сили да го малтретирам а и таму секакви деца .....Кога дојдовме Т му спадна ама еве за мокрача уште неможеме да го начекаме да провериме, затоа што се сомневаа на уринарна инфекција. | |
|
| |
Sandra_Anja Бруцош
Број на мислења : 2057 Age : 43 Локација : Скопје Расположение : насмеана Поени : 30832 Registration date : 2008-07-14
| Предмет: Re: Свински грип !! 01.12.09 13:23 | |
| Ja isklucija moznosta od SG? | |
|
| |
Pravnicka28 Прваче
Број на мислења : 330 Age : 43 Локација : Skopje Расположение : ubavo Поени : 29323 Registration date : 2008-12-03
| Предмет: Re: Свински грип !! 01.12.09 13:36 | |
| да ја исклучија можноста од СГ и после 3 дена крос му спадна Т, сега пие оспен и ок е.Малку поткашлува и има течни прозирни мрсули...незнам дали треба да го носам на други испитувања, го измалтретиравме по лекари!!! | |
|
| |
beti.liz Полуматурант
Број на мислења : 842 Age : 49 Локација : Skopje Расположение : se trudam da e ok Поени : 28841 Registration date : 2009-05-20
| Предмет: Re: Свински грип !! 01.12.09 13:40 | |
| - Pravnicka28 напиша:
- да ја исклучија можноста од СГ и после 3 дена крос му спадна Т, сега пие оспен и ок е.Малку поткашлува и има течни прозирни мрсули...незнам дали треба да го носам на други испитувања, го измалтретиравме по лекари!!!
skroz ista terapija i simptomi imaa moite dvajcata .maticniot rece ako padne za 2 dena T nema potreba od ispituvawe begajte doma da ne zakacat uste nesto.Ne se sekiraj tolku traese kaj site deca sto bea bolni i vo gradinka i na uciliste. | |
|
| |
Pravnicka28 Прваче
| Предмет: Re: Свински грип !! 01.12.09 13:44 | |
| Oф, фала ти малку ме утеши Бети, се здрвив веќе од секирации дали направивме се како што треба..ама навистина е страшно да се поминува низ тоа. | |
|
| |
jasmina,mina Бруцош
Број на мислења : 2244 Age : 46 Локација : skopje Расположение : kako vremeto :-)) Поени : 31084 Registration date : 2008-07-29
| Предмет: Re: Свински грип !! 01.12.09 16:06 | |
| | |
|
| |
MamaMaja Полуматурант
Број на мислења : 1124 Age : 51 Локација : Скопје Расположение : Детективско! Поени : 29394 Registration date : 2009-01-27
| Предмет: Re: Свински грип !! 01.12.09 16:11 | |
| - kalinche70 напиша:
- децата ќе издржеа 7 дена без кафулиња,сите се и онака пред компјутер дење-ноќе,требаше да се даде шанса,сега сите може да кажеме,ама тие ќе шетаа.....а од каде знаеме ,може децата и не се толку несериозни колку што ги прикажува МЗ и МО
Moite ke izdrzea, ama 90% od klasot na kerka mi ne bi izdrzale. - Janaxxxx напиша:
- Ooo greota kolku mi e zal i jas slusnav za edno devojce na eden prijatel kerka deka pocinala od leukemija denes e pogrebot mnogu taznoo :((((((((
Mozebi e istoto, denes e pogrebot :( Ne i go znam imeto, a cel den deneska solzi mi se leat, tatko i drugar mi bese koga bevme deca. | |
|
| |
BILE-ENA Прваче
Број на мислења : 395 Age : 53 Локација : skopje Поени : 29442 Registration date : 2008-11-20
| Предмет: Re: Свински грип !! 01.12.09 16:54 | |
| Lele be devojki,aj malce zdravorazumski da gledame na rabotite.Malce ja gledav emisijata so novinarkata....na Hrvtskata tv.I sea ako taa toa sto go zbori e vistina i gi tuzi SZO i neznam koi drugi i ako taa e vo pravo mislite deka ke e uste ziva ili ke ja izede temnicata ili tune, soobrakajka,depresivna bila i td.Drugo ako dosla do takvi tajni dokumenti,kako moze nekoj bezimen da dojde do strogo cuvani tajni,pa francija ne e makedonija pa da moze da ima pristap do takvi podatoci sekoj.Slucajno znam koja e procedurata za pristap do klasificirani informacii i veruvajte tesko moze nekoj da izvadi takvi podatoci. Panovski vo edno intervju kaza deka mesecno ili godisno nekolk desetici luge umiraat od pneumonija i nikoj ne go kazuva toa,nikoj ne kazuva kolku umiraat od drugi raboti,nikade ne se zboruva za tolku losi raboti,samo kaj nas. Mislam deka veke netreba tolku da se potresuvame,tuku treba da mislime pozitivno i avtosugestivno. | |
|
| |
emi-nina Почетник
Број на мислења : 17 Age : 43 Локација : skopje Расположение : super Поени : 27571 Registration date : 2009-10-20
| Предмет: Re: Свински грип !! 01.12.09 17:03 | |
| Mnogu mi e zal za covekot sto pred nekoj den pocina od svinski grip.Mi bese asistent na fakultet,prekrasen covek.Bog neka go blagoslovi. | |
|
| |
jasmina,mina Бруцош
Број на мислења : 2244 Age : 46 Локација : skopje Расположение : kako vremeto :-)) Поени : 31084 Registration date : 2008-07-29
| Предмет: Re: Свински грип !! 01.12.09 18:04 | |
| | |
|
| |
Mama Ane Форумски газда
Број на мислења : 5798 Age : 48 Локација : skopje Расположение : во неизвесност Поени : 31646 Registration date : 2008-11-06
| Предмет: Re: Свински грип !! 01.12.09 22:00 | |
| Леле луѓе навистина жално :( мене ми беше колега и го познавав лично.. а и на вести слушнав бројката на заболени дечиња е зголемена.. | |
|
| |
kalinche70 Полуматурант
Број на мислења : 534 Age : 54 Локација : sk Поени : 28164 Registration date : 2009-09-25
| Предмет: Re: Свински грип !! 01.12.09 22:07 | |
| Мама Ане навистина ли толку нагло му се влошила состојбата? | |
|
| |
Mama Ane Форумски газда
Број на мислења : 5798 Age : 48 Локација : skopje Расположение : во неизвесност Поени : 31646 Registration date : 2008-11-06
| Предмет: Re: Свински грип !! 01.12.09 22:13 | |
| Леле незнам, не сум го видела одамна, јас дека не читам весници и ретко гледам вести не ни знаев дека за него станува збор. Мина ми кажа :(. Инаку четвртата жртва слушнав имала проблем со срцето, притисокот.. Уф и јас почнав малку да потресувам... Ајде девојки само позитивно, не можеме ништо да смениме, тоа е..Чувајте се и а нешто не ви е арно одма на доктор, никако ништо на своја рака.. | |
|
| |
Megi Почетник
Број на мислења : 84 Age : 44 Локација : Skopje Поени : 27947 Registration date : 2009-08-17
| Предмет: Re: Свински грип !! 01.12.09 22:46 | |
| Kako se vika covekot sto vi bese asistent? Moze i mene mi bil ama ne mozam da najdam nikade kako se vika. aj kazete mi koi znaete ve molam? inaku jas denes samo sto se vraiv od infektivna so malata. lezevme tamu 7 dena. i sum krajno razocarana i iznervirana. seuste nema rezultati dali e SG ili ne e. a koga gi prasav koga ke bidat rezultatite mi rekoa da sum se zalela vo fondot ili ne znam ti kade vise i oni si ja simnaa odgovornosta. i taka ako sakam rezultati ke moram da se zalam nekade za da mrdnat rabotive. druga rabota e toa sto malata mi kslase i otidov dva pati vo Kozle i dva pati me vratija na infektivno a sea slusam deka ke primale i vo Kozle. ludnica e. a tamu na klinika da ne odite. lele. pa tamu kaj sto treba da e najcisto lebarki setaat sekoj den po krevetite, kasetite za hrana, po dzidovite...gadno. jas morav da go iscistam WC to so moi race. a toa ni e najdobrata bolnica. ete imam uste impresii ama drugpat. i mnogu citajki ve nekako sum isplasena. ama se molam Bog da ne cuva i isceluva.pozz | |
|
| |
bubamara Полуматурант
Број на мислења : 759 Age : 44 Локација : Skopje Расположение : Ја сакам мојата сончка! Поени : 30608 Registration date : 2008-06-02
| Предмет: Re: Свински грип !! 02.12.09 0:47 | |
| - Megi напиша:
inaku jas denes samo sto se vraiv od infektivna so malata. lezevme tamu 7 dena. i sum krajno razocarana i iznervirana. seuste nema rezultati dali e SG ili ne e. a koga gi prasav koga ke bidat rezultatite mi rekoa da sum se zalela vo fondot ili ne znam ti kade vise i oni si ja simnaa odgovornosta. i taka ako sakam rezultati ke moram da se zalam nekade za da mrdnat rabotive. Е неможам да сварам значи, како да се жалиш, па не им бараш нешто непоимливо, за тоа и ве задржале, да ви направат испитување и да ве лечат..значи каде живееме, за нешто што треба да го добиеш по регуларен пат во сите нормални држави, кај нас треба да се жалиш и пак да не добиеш одговор на обжаленото. На крај човек и крив ќе испадне што се разболел.Ццццц..многу ми е жал што сте се напатиле.. Бибич, сега читам и за вас, баш ми е жал за маките што сте ги претргале со малото :( Искрено жалам за сите што настрадаа од вирусов..пред некое време некој да ми збореше за вакво сценарио со грипот, и дека ќе ми биде страв да мрднам, ќе го направев луд.. | |
|
| |
bibic Прваче
Број на мислења : 216 Age : 45 Локација : Skopje Расположение : vedra i nasmeana Поени : 29515 Registration date : 2008-10-14
| Предмет: Re: Свински грип !! 02.12.09 1:10 | |
| Isto i nie ke lezevme bez potreba, jas vidov "kolku e saat" vo infektivna i zatoa zaminav. Ne e dobro toa sto Andrej bese pozitiven, ama koga ke razmislam lesno go pominavme i nekako sum pomirna. Sega se plasam za Elena, ona 3 dena ima "sarena" T. Od 37 do 37,8 i toa nekogas ima nekogas nema. Ne veruvam deka se rabori za istiot virus mozebi e nekoj polesen, daj Boze da ne e nisto. Se slusnav so maticnata i ona vika site deca se so T. Pa mi e strav i da otidam kojznae sto se nema po ambulantive. | |
|
| |
MamaMaja Полуматурант
Број на мислења : 1124 Age : 51 Локација : Скопје Расположение : Детективско! Поени : 29394 Registration date : 2009-01-27
| Предмет: Re: Свински грип !! 02.12.09 1:24 | |
| - bibic напиша:
- Isto i nie ke lezevme bez potreba, jas vidov "kolku e saat" vo infektivna i zatoa zaminav. Ne e dobro toa sto Andrej bese pozitiven, ama koga ke razmislam lesno go pominavme i nekako sum pomirna. Sega se plasam za Elena, ona 3 dena ima "sarena" T. Od 37 do 37,8 i toa nekogas ima nekogas nema. Ne veruvam deka se rabori za istiot virus mozebi e nekoj polesen, daj Boze da ne e nisto. Se slusnav so maticnata i ona vika site deca se so T. Pa mi e strav i da otidam kojznae sto se nema po ambulantive.
Bibic jas eve par denovi razmisluvam za vas i me cudi nesto. Andrej ima 7 meseci pisuva na tikerot? Kako se zarazil on, a nikoj od vas da ne bil bolen? Po moja logika na tolku malo dete mozel viris da mu bide donesen, ne ide na rabota pa da go dobie. A ako nikoj ne bil bolen, znaci ovoj virus i na noga moze da se pomine, ako imas sreka... | |
|
| |
nnatasa Полуматурант
Број на мислења : 1260 Age : 53 Локација : seuste vo skopje.... 96, 95, 94.... Расположение : top... Поени : 30173 Registration date : 2009-01-14
| Предмет: Re: Свински грип !! 02.12.09 9:28 | |
| - nata напиша:
- Во прави си Лида јас на Филип му давам по 1 лажичка мед дневно да не заборавиме дека медот е дар од природата.
aj pisete receptot, kako se pravi ovoj sirup? | |
|
| |
babysara Полуматурант
Број на мислења : 554 Age : 47 Локација : skopje Расположение : odlicno Поени : 29178 Registration date : 2009-03-21
| Предмет: Re: Свински грип !! 02.12.09 9:33 | |
| Megi covekots to pocina od sg e Vasko, mislam bese, asistent po informatika na pedagoski faks. mnogu mngu zalno. Koga jas studirav toj bese moderator. | |
|
| |
butterfly Полуматурант
Број на мислења : 1182 Age : 40 Локација : Veles Расположение : измрено........преморено Поени : 29033 Registration date : 2009-04-12
| Предмет: Re: Свински грип !! 02.12.09 14:21 | |
| Еве се зборува дека и во Велес има заболени од СВ грип.До сега си бев смирена ама сега почна страв да ме фаќа.....ќе мора помалку да се мешаме со народ.Во едно основно училиште тука над 400 деца не посетувале настава......што ќе се прави? | |
|
| |
Megi Почетник
Број на мислења : 84 Age : 44 Локација : Skopje Поени : 27947 Registration date : 2009-08-17
| Предмет: Re: Свински грип !! 02.12.09 15:45 | |
| - babysara напиша:
- Megi covekots to pocina od sg e Vasko, mislam bese, asistent po informatika na pedagoski faks. mnogu mngu zalno. Koga jas studirav toj bese moderator.
Fala babysara za odgovorot. epten mnogu mi e zal. jas bev prva generacija sto mi bese asistent po inf. lele bas mi e zal za familijata i za zena mu i deteto. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Свински грип !! | |
| |
|
| |
| Свински грип !! | |
|