Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Како гостин форумот можете само да го читате. За да учествувате во дискусиите морате да се зачлените.
Доколку веќе сте член, логирајте се.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Првиот македонски семееен форум

HomeHome  Регистрирајте сеРегистрирајте се  Влез  
Portal
Родители и деца
Влез
Член:
Лозинка:
Логирај ме автоматски на секоја моја посета: 
:: Си ја заворавив лозинката!
Ноември 2024
ПонВтоСреЧетПетСабНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
CalendarCalendar
Барај

Display results as :

Rechercher Advanced Search

Свински грип !!

Go down 
+91
elkicka
macush
mami29
zence
Freya
IGI
emma2607
milena p
Mila87
ariel
mamacaci
Diana
saligrem
Misticia
smisjana
sneze
sani-sandra
mamicka
sonja colakova
D-r Lidija Pazdrijan
DijanaP
Emilija
monabombona
mamamim
Simona's mom
Dara
mirecv
anusska
Big Sister
DraganaNik
Tivona
Anika
avanturistka
Majsi
Sandra
Janicka
bubamara***
butterfly
babysara
nnatasa
Megi
emi-nina
beti.liz
Pravnicka28
delfin76
Tifani
Annabel
Dzena
Monika
mamaAnita
Rocka
Mama Ane
BILE-ENA
baby24
Anuska1981
makresanska
PaceStojanovska
Janaxxxx
Sandra_Anja
lida
vecki
bibic
bubamara
Damjana
Ilince
Vesnicka
Ostoun
kirjana
Emi
Ves
Pipolino
moni2007
nata
biljanag
mama X
yarre
ZeleniCka
jasmina,mina
redsonja
Mama Vase
Lemate
kiki-riki
Juni08_Andrea
Sanja_Ivana
mama
kalinche70
rainbow
Sister
Zvezdicka
MamaMaja
M A M I
95 posters
Отиди на страна : Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 22 ... 37  Next
АвторПорака
kalinche70
Полуматурант
Полуматурант

Female
Број на мислења : 534
Локација : sk
Поени : 28169
Registration date : 2009-09-25

Свински грип !! - Page 7 Empty
ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty30.11.09 11:51

Е дури сега таман се смирив-се преплашив пак Свински грип !! - Page 7 Icon_pale
Вратете се на почетокот Go down
makresanska
Матурант
Матурант
makresanska

Female
Број на мислења : 1825
Локација : Skopje
Расположение : sega za sega umorno
Поени : 30080
Registration date : 2009-02-05

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty30.11.09 11:52

Lele ne mi se veruva primete socustvo Pace.Ince i mm neli bese mnogu bolen so visoka temperatura i uste vtoriot den nie go odnesovme na lekar.Posle od koga ozdrave si vikav moze ne trebase odma da go nosime ne izleze toa ama izgleda arno sme napravile
Ilince
Матурант
Матурант
Ilince

Female
Број на мислења : 1816
Локација : Prilep
Расположение : umorno no presrekno
Поени : 30378
Registration date : 2008-07-16

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty30.11.09 11:58

Pace bas mi e zal sega vidov plakati...
nata
Полуматурант
Полуматурант
nata

Female
Број на мислења : 517
Локација : makedonija
Поени : 28765
Registration date : 2009-05-15

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty30.11.09 12:01

Епа тоа е тоа ама апелираат да не се оди на клиника матичните да дале дијагноза за да не се правело гужва, па гужвата веќе е направена леле Господ само, греота човекот толку млад си отиде па сега зошто вака направиле зошто така направиле.
kalinche70
Полуматурант
Полуматурант

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty30.11.09 12:05

цело време велат аманте што се плашите седете дома со чајче лечете се ,матичните се спремни,ова-она,нема потреба од затварање на училиштата (а во училиштата нема деца),послаб е од сезонски грип ама ја коси младата популација...затоа не се плашете.....испадна поарно човек да е во ризична група,бар ќе му обрнат поголемо внимание...е свашта веќе Свински грип !! - Page 7 412106
nata
Полуматурант
Полуматурант
nata

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty30.11.09 12:15

Јас не разбирам како го замислуваат ова еве на пр. Ме фаќа мене С.Г недај боже скраја било и одам кај матичната сиптоми слаби да речеме како настинка и таа ми вика не е С.Г. земај повеќе чаеви Ц витамин и парацетамол па тоа и сама го знам кога недај боже се коплицира ситацијата и кој е крив?
- матичниот не - од око ама баш никој неможе да каже што е
- јас ич сум била на лекар нели
И што ни преостанува при најмали симптоми право Инфективна клиника,демек најсигурно, а таму е тотален хаос.
Има ли некој памет во се ова.
kalinche70
Полуматурант
Полуматурант

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty30.11.09 12:37

за децата-право педијатриска клиника,за нас Воена болница...нема друго
Anuska1981
Почетник
Почетник

Female
Број на мислења : 12
Поени : 27394
Registration date : 2009-11-24

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty30.11.09 12:39

Tamiflu nema vrska so anasonot,toa e hemiska supstanca Oseltamivir sulfat, da bese anason e lesna rabota nemoras da pies tbl.pij cajce
redsonja
Прваче
Прваче
redsonja

Female
Број на мислења : 154
Локација : skopje
Расположение : ljubovno
Поени : 28335
Registration date : 2009-06-22

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty30.11.09 15:56

За жал, четврта жртва од грипот. Жената што лежеше на клиника на респиратори во тешка состојба ја изгуби битката со болеста.

Еве ја веста

Денеска во 14.30 минути на Инфективната клиника во Скопје почина 55-годишна пациентка, која во изминатите 13 дена беше во тешка општа состојба и приклучена на вештачка вентилација.
На Клиниката таа била примена на 17.11. со тешка бронхопневмонија, со знаци на респираторна слабост, висока температура, тешко дишење и знаци на септичен шок. За неколку часа била поставена на вештачка вентилација, со која е одржувана во живот се до денеска.
Според информации добиени од Инфективната клиниката, таа шест дена пред приемот се лекувала дома, на 15.11 ги добива првите симптоми на грип, по што се јавила на матичен лекар и по два дена е хоспитализирана откако настапило брзо влошување на состојбата.
На клиниката е лекувана со антивирусна терапија, со комбинирана антибиотска терпија, а во неколку наврати и е давана плазма, еритроцити, тромбоцити, инсулин и бронходилататори. Но, и покрај макисмалната заложба на лекарите од клиниката и пружената медицинска грижа, жената денеска починала. Кај неа е потврдено присуство на вирусот А (Х1Н1), а дијагностицирана и била и миокардиопатија и покачен шеќер во крвта.
mama
Матурант
Матурант
mama

Female
Број на мислења : 1745
Локација : Под сонцето!
Расположение : Veke ne sum osamena!!!
Поени : 30405
Registration date : 2008-06-14

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty30.11.09 17:04

Bog da ja prosti zenata...
baby24
Матурант
Матурант
baby24

Female
Број на мислења : 1682
Локација : na rabota pa domce i obratno
Расположение : odlicno
Поени : 30088
Registration date : 2008-07-29

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty30.11.09 17:25

zalosno ,bog da gi prosti se nadevam deka vakva vest poveke nema da slusneme
BILE-ENA
Прваче
Прваче
BILE-ENA

Female
Број на мислења : 395
Поени : 29447
Registration date : 2008-11-20

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty30.11.09 17:33

Bravo za ilince.Sega znaeme deka eden garant nema da se razboli.I nemoj da ti e strav(nie se plasime od sestrite Свински грип !! - Page 7 Icon_biggrin )
nata
Полуматурант
Полуматурант
nata

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty30.11.09 18:17

Трагедија почнаа луѓево како круши да им паѓаат .Жената што почина јас ја знам прекрасна жена со голем дух работеше во Министрество за правда инаку предходно немаше никакви хронични заболувања.Жално и за неа и за семејството луѓето се во шок незнаат дали повеќе тагуваат или повеќе се плашат за најблиските.
А ме критикувавте некој од вас индиректно дека паничам. Е од ова се плашам сега јасни сме, и немој некој да ми кажал дека е ова ист како сезонскиот грип.Три млади жртви на територија на МК, а од сезонскиот грип умирале старите бог нека ми прости ама тие се стари и секако мора да умрат од нешто, ама млади луѓе па уште кој знае и другите тројца што се во тешка состојба Господ нека им е напомош Свински грип !! - Page 7 506937 Свински грип !! - Page 7 506937 Свински грип !! - Page 7 506937
redsonja
Прваче
Прваче
redsonja

Female
Број на мислења : 154
Расположение : ljubovno
Поени : 28335
Registration date : 2009-06-22

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty30.11.09 18:28

Јас немам кабловска, ама колешка една ми кажа дека на Хрватска телевизија, не знам прва или втора, имало емисија за свинскиот грип и гостувала онаа австиската новинарка што поднесе тужба до ФБИ за светска завера на неколку моќници за геноцид! Колешката ми се јави целата распаметена од она што го слушнала за полановите за намалување на населението на планетава со помош на вакцините.
Ако некој ја гледал, нека пренесе нешто овде на темава. Јас искрено се надевам дека наскоро емисијата ќе се појави на јутјуб, за да ја видиме сите.
ZeleniCka
Матурант
Матурант
ZeleniCka

Female
Број на мислења : 1703
Локација : Лаблана - Крањ :(
Расположение : Кул
Поени : 30235
Registration date : 2008-08-15

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty30.11.09 18:59

Vo Slovenija denes umre 44 godisen ZDRAV covek, od SG.
http://www.igranazborovi.blogspot.com/
Ostoun
Прваче
Прваче
Ostoun

Female
Број на мислења : 284
Локација : tetovo
Поени : 27940
Registration date : 2009-09-12

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty30.11.09 21:44

Emi ne gledam denes da se javi kako si?
Mama Ane
Форумски газда
Форумски газда
Mama Ane

Female
Број на мислења : 5798
Расположение : во неизвесност
Поени : 31651
Registration date : 2008-11-06

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty30.11.09 21:52

Најверојатно целата работа е да се реагира на време, да не се превзема ништо на своја рака, на најмал знак на нарушено здравје да се трча на доктор, да не се чека температурата да трае дури ни 2 дена....
Rocka
Бруцош
Бруцош
Rocka

Male
Број на мислења : 2083
Локација : www
Расположение : на располагање
Поени : 30687
Registration date : 2008-09-03

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty30.11.09 23:47

ZeleniCka напиша:
Vo Slovenija denes umre 44 godisen ZDRAV covek, od SG.

Ako imal H1N1 ne bil zrav Smile
http://www.phpbbplanet.com/offtopic
Emi
Форумски мастер
Форумски мастер
Emi

Female
Број на мислења : 7238
Локација : domce so nence
Расположение : ok
Поени : 32041
Registration date : 2007-11-19

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty01.12.09 0:46

Ostoun напиша:
Emi ne gledam denes da se javi kako si?

kaslam bre mnogu, i nosot mi tece ama T neam imav samo malce T pred dva dena do 37.5 i tolku, vie so vikate da trcam na lekar utre ili da si prodolzam Свински грип !! - Page 7 Icon_neutral so vitamincinja
Mama Vase
Полуматурант
Полуматурант
Mama Vase

Female
Број на мислења : 1437
Локација : Skopje,MK
Поени : 29919
Registration date : 2009-03-17

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty01.12.09 1:04

redsonja напиша:
Јас немам кабловска, ама колешка една ми кажа дека на Хрватска телевизија, не знам прва или втора, имало емисија за свинскиот грип и гостувала онаа австиската новинарка што поднесе тужба до ФБИ за светска завера на неколку моќници за геноцид! Колешката ми се јави целата распаметена од она што го слушнала за полановите за намалување на населението на планетава со помош на вакцините.
Ако некој ја гледал, нека пренесе нешто овде на темава. Јас искрено се надевам дека наскоро емисијата ќе се појави на јутјуб, за да ја видиме сите.

raspametena e blag zbor.ne mi se ni pisuva za toa sto se ne kaza novinarkata.edna rabota mi ostavi golem vpecatok i me plasi najmnogu.
znaci vo nejzinite odgovori i objasnuvanje sekogas koristese:se predpostavuva,se misli,se znae,dokazano e,ima dokumenti,ima zapis itn.za poslednive 4 se raspametiv.sigurno ne zboruva bez vrska taka javno dokolku e vistina,neli?a sega e vo ventar na vnimanieto pa plus mora da pazi sto ke kaze.
mora da se najde linkot definitivno,a kaza deka imala sajt so sekojdnevni azuriranja za temava.

a za informaciite koj gi dade,seuste nemozam da komentiram.nesakam da prifatam deka e vistina Свински грип !! - Page 7 412106
mamaAnita
Прваче
Прваче

Female
Број на мислења : 189
Локација : Скопје
Расположение : одлично
Поени : 27897
Registration date : 2009-09-17

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty01.12.09 1:07

Еми седи си дома, вака не изгледа дека е нешто страшно Свински грип !! - Page 7 964234
Monika
Матурант
Матурант
Monika

Female
Број на мислења : 1728
Поени : 30488
Registration date : 2008-07-20

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty01.12.09 1:12

Васе, кога беше емисијата, кој ден и на која хрт?
vecki
Форумска фаца
Форумска фаца
vecki

Female
Број на мислења : 4525
Расположение : екстра
Поени : 31705
Registration date : 2008-05-05

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty01.12.09 1:13

e jas vecerva se izvadiv od pamet .vnucinjata mi bea bolni samo temperatura sinoka prasav kako se bratmi vika super kako da ne bile bolni ,vecerva se javuva mi vika malovo ima 39.9 tem kasla lele koga me fati panika sreka mm doma odma gi odnese na lekar ,dok im rekla nema ni grlo crveno nisto ,najverojatno od zabite mu iskacale i 4 i 5ki naednas,a mene znaete kade pametot pa si se iznaplakav pa barem malku mi olesna koga mi se javija da mi kaze tete na tel
Emi
Форумски мастер
Форумски мастер
Emi

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty01.12.09 1:20

vecki bre kakvi zabi so 40 T!!!!!!!! bile na klinika?
Emi
Форумски мастер
Форумски мастер
Emi

Female

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty01.12.09 1:21

mama vase a koj sajt koja e taa sto zborela?
Sponsored content

ПишувањеПредмет: Re: Свински грип !!   Свински грип !! - Page 7 Empty

Свински грип !!
Вратете се на почетокот 
Страна 7 of 37Отиди на страна : Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 22 ... 37  Next
 Similar topics
-