| Кога да се направи тест за бременост? | |
|
+129saligrem enka avanturistka Gordana Natovska angelce Sandra_Anja Renata ch Mila 18 Kiki marina**** winnie the pooh panicarka Rizova M A M I stefimama seni delfince Goddess^ monika kusibojovska Arhangel kemadono olja1109 Zvezdicka josifana vasidora MARTINA I ACE elena-d Vesna Blazevska eliii ariel Dragana sance beltaseva anu6ka ivana kostovska sofi lanaaa gjurga sweetyears natali Natalija Кате Natasha bile2 Sun_shine Лејди macikata Biki ljupka jasmina,mina Ana.b babymelani nnatasa Mama Ane bordan eva31 vecki anonimna bica KAJA Nate_David Diana makresanska Daki Julija_24 marija86 mlada mamica mary981 macush Lana tanja_simon najmila daniela marina_daniel hormonce delfinka Ance-J pepa plaslivka verce oti Mimi Petreska Mimi22 mina32 naivnna secret Elizabeta82 TINCE Sara JaNiTa Minamina lela KATIC Janaxxxx fibimk Vesnicka Ilince NatalijaS marjanamm mirecv kate 982 Sandra Girl***** baby24 mamalina Freya bubale23 Kinky Svetlana okce Emilija iskra beti 24 obicna SonjuS* ZZ rich_bitch1 BaMbYnA Boki Irena Trajkovska vesna83 aleksandra betavitevit bobica worried eli Emi Big Sister Nene 133 posters |
|
Автор | Порака |
---|
jasmina,mina Бруцош
Број на мислења : 2244 Age : 46 Локација : skopje Расположение : kako vremeto :-)) Поени : 31084 Registration date : 2008-07-29
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 12.06.09 11:21 | |
| почекај уште два три дена и повтори го тестот со прва утринска урина | |
|
| |
Mama Ane Форумски газда
Број на мислења : 5798 Age : 48 Локација : skopje Расположение : во неизвесност Поени : 31646 Registration date : 2008-11-06
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 12.06.09 11:42 | |
| Немора да значи дека е точен ако е негативен. Се случува во некои бремености, најчесто првите месеци, во периодот кога треба да добиеш да има мало крварење, Се надевам следниот тест ќе ти покаже бебе | |
|
| |
ljupka Почетник
Број на мислења : 6 Age : 41 Локација : ohrid Расположение : polna so nadez Поени : 28238 Registration date : 2009-06-07
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 12.06.09 11:45 | |
| Fala vi na site.Nova sum na forumov i mi trebaat vakvi mislenja i od golema pomos mi se kamo neka e taka veke 1 god sakam bebe.Neka vi se ostvarat i vas se sto si posakuvate kiss i fala od srce | |
|
| |
ljupka Почетник
Број на мислења : 6 Age : 41 Локација : ohrid Расположение : polna so nadez Поени : 28238 Registration date : 2009-06-07
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 12.06.09 11:48 | |
| i uste nesto testot go napraviv pred legnuvanje navecer ne nautro moze ima i toa vlijanie? kis4e | |
|
| |
Ana.b Прваче
Број на мислења : 414 Age : 41 Локација : Skopje Поени : 28883 Registration date : 2009-04-07
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 12.06.09 17:27 | |
| Jasmina samo da ti kazam deka ne sum bremena,za zal,ama toa e.Aj zdravje nekoj drug mesec se nadevam. Pozdrav | |
|
| |
jasmina,mina Бруцош
Број на мислења : 2244 Age : 46 Локација : skopje Расположение : kako vremeto :-)) Поени : 31084 Registration date : 2008-07-29
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 12.06.09 18:15 | |
| - Ana.b напиша:
- Jasmina samo da ti kazam deka ne sum bremena,za zal,ama toa e.Aj zdravje nekoj drug mesec se nadevam.
Pozdrav Ана биди жива и здрава.млада си имаш само 26 години.Опушти се не размислувај,не се оптоварувај и ќе видиш дека брзо ќе не израдуваш со две цртички :kis heart: | |
|
| |
Ana.b Прваче
Број на мислења : 414 Age : 41 Локација : Skopje Поени : 28883 Registration date : 2009-04-07
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 12.06.09 18:55 | |
| Fala za podrskata,pozdrav | |
|
| |
Biki Почетник
Број на мислења : 33 Age : 42 Локација : Skopje Расположение : nestrpliva Поени : 28384 Registration date : 2009-05-14
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 12.06.09 23:22 | |
| devojki sto vikate koga da se napravi test za bremenost kaj neredovna menstruacija. poslednata mens mi bese na 20.05 a narednata ja ocekuvam (se nadevam deka nema da dojde) na 28.06 pa dali da cekam toj termin da pomine? | |
|
| |
pepa Полуматурант
Број на мислења : 719 Age : 46 Локација : poima nemam Поени : 29649 Registration date : 2009-01-02
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 12.06.09 23:31 | |
| Ti posakuvam da ne ti dojde ni ovoj mesec ni narednite 9, inaku seuste e rano za test, mada me zbuni ako si dobila na 20.05, valjda narednata menstruacija treba da ti e 18-20.06 zavisi kolku ti trae ciklusot. Pocekaj do teoretskiot datum za naredna menstruacija najmalku ili barem da ti kasni 2-3 dena pa togas test. Pozdrav | |
|
| |
Biki Почетник
Број на мислења : 33 Age : 42 Локација : Skopje Расположение : nestrpliva Поени : 28384 Registration date : 2009-05-14
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 12.06.09 23:43 | |
| problemot e sto mens. mi e neredovna i malku podolga vo prosek mi doaga na 38-40 dena. nisto da cekam do togas sepak fala | |
|
| |
macikata Почетник
Број на мислења : 11 Age : 39 Локација : Bitola Поени : 28220 Registration date : 2009-06-12
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 13.06.09 12:57 | |
| jas mislam deka treba da pocekas barem da vidis dali ke ti kasni mada i da ti dojde ne e sigurno deka ne si bremena posto mene mi dojde i ne znaev deka sum bremena, posumljav bidejki mi dojde imav nekolku denovi, pa nemav nisto nekolku denovi pa potoa pak prokrvariv, pa bev na genikolog i na eho me pregleda pa se ispostavi deka sum bremena ega posto krvarev mi rekoja da miruvam i toa pravam po celi denovi, samo lezam dodeka da gi ispijam apcinjata sto mi gi prepisaja pozdrav` | |
|
| |
Biki Почетник
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 29.06.09 23:14 | |
| fala na sovetite eve veke 30 juni dojde pa jas uste nemam dobieno pa resiv i veke kupiv test za bremenost pa utre ke vidime kolku naseto sekojdnevna aktivnost se isplatila | |
|
| |
Лејди Почетник
Број на мислења : 94 Age : 37 Локација : Скопје Расположение : Тажно Поени : 28111 Registration date : 2009-07-18
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 18.07.09 17:41 | |
| Мене ми доцни веќе 5 дена, тоа се случува многу ретко. Ако сум бремена сигурна сум дека овојпат ќе го задржам. Ме интересира освен тестовите за бременост и нормално посета на гинеколог, постои ли др. начин да дознаам дали сум бремена? Исто така ме интересира дали има начин да ја иницирам менструацијата, значи ако не сум бремена само ми доцни поради Х причини, самата да ја иницирам менструацијата да ми дојде.
Ако прашањево ми е во погрешна тема се извинувам. | |
|
| |
lela Форумска фаца
Број на мислења : 4973 Age : 52 Локација : Germanija Расположение : bezveza Поени : 32477 Registration date : 2008-09-14
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 18.07.09 18:06 | |
| Mozes preku krv da proveris,no posto e vikend najdobro ti e test. A za drugoto prasanje ne znam da ti odgovoram. | |
|
| |
Sun_shine Прваче
Број на мислења : 355 Age : 36 Локација : Скопје Расположение : tazno Поени : 29234 Registration date : 2008-12-30
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 18.07.09 18:22 | |
| - Лејди напиша:
- Мене ми доцни веќе 5 дена, тоа се случува многу ретко.
Ако сум бремена сигурна сум дека овојпат ќе го задржам. Ме интересира освен тестовите за бременост и нормално посета на гинеколог, постои ли др. начин да дознаам дали сум бремена? Исто така ме интересира дали има начин да ја иницирам менструацијата, значи ако не сум бремена само ми доцни поради Х причини, самата да ја иницирам менструацијата да ми дојде.
Ако прашањево ми е во погрешна тема се извинувам. srcka...a zastita? plodni denovi? I jas ovoj mesec imav ista maka.......mi docnese 15 dena megutoa imav bakterija nekoja.....staviv vaginaleti so kantarion i sabajleto dobiv......ne vikam deka e od toa..moze e samo slucajnost...napraj si test 90 denari e vo zegin... sekoja menstruacija e mal abortus na neoplodenite jajce kletki......i ne e ubavo da ja provociras...opusti se napraj si test..mene mnogu me smiri..i normalno razgovorot tuka na rid.... | |
|
| |
Лејди Почетник
Број на мислења : 94 Age : 37 Локација : Скопје Расположение : Тажно Поени : 28111 Registration date : 2009-07-18
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 18.07.09 18:43 | |
| Сме имале односи без заштита но премногу внимаваме. е сега кога си ја имаш мувата на капата нормално дека постои доза на страв. Последниве денови сум во кома, на секоја минутка истото прашање му го поставувам, СИГУРЕН СИ? ДА СИГУРЕН СУМ НЕ СЕ СЕКИРАЈ. И минатата година истиов месец имав проблем, ми доцнеше 8 дена. Мене ми е менструацијата многу редовна па вака кога знае да ми закасни по некој ден, кревам узбуна.
Инаку изминатиов месец бев настината, ме болеше десниот јајник, променив клима, сега пред 3-4 дена грлото ме болеше и качив температура па во се ова ги барав причините за доцнењето.
А бидејќи навечер не спијам, а се плашам од тестови... Затоа барав совет како да ја иницирам менструацијата. | |
|
| |
Лејди Почетник
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 19.07.09 0:20 | |
| Инаку имам уште еден многу чуден симптом... Ме боли 2 дена по ред само десната града, од страната на мишката... Обично недела дена пред менструација ме болат така двете гради, сега ништо од тоа освен ова со едната града. Бело прање скоро и да немам. Немам ама баш никакви симптоми за добивање. Си правам анализи, ниту ми се лоши, ниту често мокрам, ниту пак од нешто ми се гади... Според симптомите што ги имам (односно ги немам) Стварно незнам на што сум.
Пред три години кога го имав абортусот имав направено 3 тестови ми излегоа лажно негативни затоа немам баш многу верба во тестовите, а искрено се плашам уште еднаш да направам тест трауматична ми е целата постапка.
Пред се сакам да добијам, а ако сум бремена овојпат било пишано да го задржам.
Само сакам да најдам начин што да направам да ја испровоцирам менструацијата? за ако случајно не сум бремена да си добијам и да ми биде мирна душата зошто ова исчекување ме убива.
После абортусот... Се ова ми е многу трауматично. :( | |
|
| |
Ilince Матурант
Број на мислења : 1816 Age : 40 Локација : Prilep Расположение : umorno no presrekno Поени : 30373 Registration date : 2008-07-16
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 19.07.09 0:27 | |
| Of lele dusicke i jas kako tebe se pravev da ja provociram da mi dojdi stavav toplo ,piev caj koj go piev za osloboduvanje na matkata od menstrualni bolki se tesev deka ne sum SIGURNO bremena ama kaj mene izleze deka ustvari sum ...ti posakuvam sto pobrzo da dobies zal mi e sto si pominala niz takva trauma...dosega imam napraveno 100 testovi i toa od onie najeftinite i site mi izlegle tocni...ne znam sto dr bi ti napisala...ti stegam palci | |
|
| |
obicna Форумска фаца
Број на мислења : 4100 Age : 42 Локација : Дома си е дома Расположение : Секое лошо за добро е. Што и да е ќе помине... Поени : 31614 Registration date : 2008-07-19
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 19.07.09 0:41 | |
| Lejdi moze i da ti kasni od stres, mene taka pred da zapocneme iscekuvanje mi se poremeti ciklusot. Znaev deka ke cekam 6 meseci i ajde nekako si vikas brzo ke pomine ama ete ti psiha. Pa eden mesec 10 dena mi kasnese i znaev deka toj mesec u topli momenti se desi da ne ja stavime rolkata, od ko ni tekna, uhhh. Zemav test i toj negativen, po nekolku saati mi dojde. Zato neznam dali ima nacin za da se provocira da ti dojdi. Ako mozes nekako smiri se... I znaj deka odnos bez kondom sekogas ima moznost da se desi da ostanes bremena i ako se pazis. Pozdrav i se nadevam deka ke ispadne po tvoja zelba. | |
|
| |
Лејди Почетник
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 19.07.09 16:57 | |
| Фала ви за утехата... Еве денеска 6-ти ден а уште ништо. Почнав да се ослободувам психички и да не се вознемирувам, стресувам и напнувам. Од пишаното не се бега, што е тоа е. Ќе чекам уште утре да добијам, а задутре веќе одам на гинеколог. Мислам дека една недела е доволна за чекање. Што и да биде ќе ве информирам. | |
|
| |
Biki Почетник
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 19.07.09 21:51 | |
| Lejdi mene mi kasnese 17 dena nikakvi simptomi za dobivanje. vo pms me bolat dvete gradi i mi otekuvaat a sega samo levata i toa vo edna tocka a drugata nisto se tesev deka toa e nekoj simptom za bremenost kaj mene ama lazna trevoga vo petokot dobiv i mnogu mi e zal sega doaga nov mesec za iscekuvanje. od druga strana pa ovoj mesec ke iskoristam da si gi pregledam gradite na doktor za vreme na mesecen ciklus bilo najdobro | |
|
| |
Лејди Почетник
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 19.07.09 21:58 | |
| Кутрата јас па од страв кого стигнам прашувам за симптомие. Месецов чудна работа ама на многу мои другарки им доцни или пак им доцнела менструацијата и тоа скоро на сите повеќе од десет дена. Не ми е јасно зошто. А тоа со десната града посебно го потенцирав зошто е многу чудно и мене исто само една точка ме боли. Се пипкам да не си најдам грутка некоја, можеби сум претерано параноична ама секаде по малку ми лета паметот. | |
|
| |
Ilince Матурант
Број на мислења : 1816 Age : 40 Локација : Prilep Расположение : umorno no presrekno Поени : 30373 Registration date : 2008-07-16
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 19.07.09 22:01 | |
| Lani taka i mene mi docnese 18 dena lele se skrenav go pobudaliv mm mi vika ke ti kupam edno eho i gledaj se sama koga pojdov na ginekolog toj mi kaza deka imalo takvi mn slucai vo toj mesec...demek se dolzelo na toa eksplozijata sto bese vo Albanija...i jas sum takva kako tebe me faka paranoja... se nadevam deka ke ti dojdi za brzo pozdrav | |
|
| |
bile2 Прваче
Број на мислења : 209 Age : 34 Локација : germanija Поени : 28230 Registration date : 2009-07-22
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 22.07.09 10:37 | |
| - Nene напиша:
- zdravo.imam edno prasanje do vas.so partnerot imavme nezastiten odnos na 05.05.2008 i sakam da ve prasam dali ima sansi veke po edna nedela da imam znaci deka sum bremena .fala odnapred.caooooooooooooo.
zdravo na site pa vaka sega jas ke probam da ti go kazam moeto iskustvo jas so decko mi imav 3 meseci nezastiten odnos no bez da svrsi vo mene a posle tie tri meseci odlucivme da imame bebence i normalni sexot ni se odvivase normalno da ne potenciram:D i eve sega voj mesec mi docni menstruacija i napraviv 2 testa i dvata se pozitiv i mn sme se srekni i jas i on :D:D:D:D pa i tebe ti posakuvam toa sto go sakas da ti se ispolni srekno!! | |
|
| |
Natasha Полуматурант
Број на мислења : 1022 Age : 41 Локација : Makedonija Поени : 29475 Registration date : 2009-04-12
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? 23.07.09 13:41 | |
| bile2 imaj srekna bremenos | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Кога да се направи тест за бременост? | |
| |
|
| |
| Кога да се направи тест за бременост? | |
|