| Oртопед | |
|
+74beti.liz avanturistka nelka kateee zence Sara karolina winnie the pooh lida Biljana Ves emilija nestorova D-r Lidija Pazdrijan LAZAREVSKA BETI marijajovanova JaNiTa Deni lila_mk bordan Damjana oliverap tanjaaa Natasa981 Eva Marija Berta mama X Jovana's mom MamaMaja Bela Sun betavitevit dina Mimi22 Dothy elench Sister verce Kiki sneze sanja-ve Sanja_Ivana Kikic Viktorija78 baby24 sonjamfk marina_pp Monika mama Misticia analazarevska Kinky Lili Sandra_Anja georgina Nate_David Svetlana Emilija elena petkovik vesna velkova eliza biljanag vecki eva мама Биби Mama Maja mamicka Juni08_Andrea lena rich_bitch1 moja Ina STAR * Big Sister Gina Emi 78 posters |
|
Автор | Порака |
---|
Mama Maja Почетник
Број на мислења : 18 Age : 39 Локација : Macedonia Поени : 30210 Registration date : 2008-05-07
| Предмет: Re: Oртопед 20.05.08 0:02 | |
| mislam deka zboruvate za FANI peleni i se soglasuvam deka nekoj saka da profitira od takvi raboti.dovolno e edna svedska i edna pamucna i se ce bide vo red.i jas sum slusnala za d-r Vidoevski deka e mnogu dobar ortoped pa ne e loso LENA dokolku si vo moznost da odis do kaj nego na kontrola. | |
|
| |
Emi Форумски мастер
Број на мислења : 7238 Age : 41 Локација : domce so nence Расположение : ok Поени : 32036 Registration date : 2007-11-19
| Предмет: Re: Oртопед 30.05.08 22:31 | |
| Нас ни рекоа да одиме кога ќе почне самостојно да оди без придржување, е сега сакам да знам дали вашите деца проодувале на цело стапало, или на прсти, Милена гази на цела нога еве веќе еден месец. Инаку проблем ни се обувките, Милена има многу кратка нога, а многу широка, кажете каде да купиме, сега сме на свадба, ми требааааат хитно. | |
|
| |
мама Биби Почетник
Број на мислења : 84 Age : 48 Локација : Skopje Поени : 30166 Registration date : 2008-05-15
| Предмет: Re: Oртопед 30.05.08 23:02 | |
| Лена јас би ти препорачала да не го гњавиш детето со сите тие пелени, јави се кај Др. Видоевски закажи си преглед, супер е човекот и многу добри совети дава.Јас ќерка ми ја однесов на 2 месеци кај него и пелените ми рече да си ги ставам во ташна и во плакар, од тогаш значи од 2 месеци веќе не и ставав широк повој. Др. Видоевски ги гледа децата на ехо и според него широк повој е глупост не е ни превентива ни за лечење кукови. | |
|
| |
eva Прваче
Број на мислења : 120 Age : 47 Локација : skopje Расположение : Hmmmm Поени : 30092 Registration date : 2008-05-30
| Предмет: Re: Oртопед 30.05.08 23:04 | |
| sto e sigurno sigurno, bi ti sovetuvala vo Peko,po evropsiki standardi se,neli slovencive se vo evrop.unija i rigorozno e.zabraneto bilo da se vnatre so pernicinja,znaes porano gi imaai peko cevlite ,no sega veke ne.Ai deteto ti prooduva,pa za pocetok mozes od ovie ,a pokasno mozes i nekoi poeftini - мама Биби напиша:
- Лена јас би ти препорачала да не го гњавиш детето со
сите тие пелени, јави се кај Др. Видоевски закажи си преглед, супер е човекот и многу добри совети дава.Јас ќерка ми ја однесов на 2 месеци кај него и пелените ми рече да си ги ставам во ташна и во плакар, од тогаш значи од 2 месеци веќе не и ставав широк повој. Др. Видоевски ги гледа децата на ехо и сdпоред него широк повој е глупост не е ни превентива ни за лечење кукови. dr.V i uste nekoi ortopedi mislam ne se vo ortopedskoto zduzenie za radi nekoi nivni gledanja..... a sto se odnesuva za siroko povivanje ,jas procitav deka decata rodeni na ovie podracja mora da nosat najverojatno klimata e vo prasanje,procitav vo hrv. ili srp. spisanie | |
|
| |
vecki Форумска фаца
Број на мислења : 4525 Age : 45 Локација : skopje Расположение : екстра Поени : 31700 Registration date : 2008-05-05
| Предмет: Re: Oртопед 31.05.08 0:50 | |
| Еми јас имав проблем со Марија за обувки широко и беше ноџето и ништо не и пасуваше и и купив едни патичиња за 300ден а сега одкако прооде успеав да и најдам и сандали | |
|
| |
lena Почетник
Број на мислења : 38 Age : 41 Локација : macedonia Поени : 30330 Registration date : 2008-04-13
| Предмет: Re: Oртопед 13.06.08 15:06 | |
| jas se uste i stavam sirok povoj na Ksenija(naponi 3 meseci)pa neznam do koga,ke si pojdam v ohrid da ja pregledaat tamu.site odovde tamu odat. | |
|
| |
biljanag Бруцош
Број на мислења : 2082 Age : 45 Локација : skopje, makedonija Расположение : арно убаво Поени : 31477 Registration date : 2008-01-27
| Предмет: Re: Oртопед 13.06.08 15:39 | |
| јас бев последен пат кога прооде иван и од тогаш не сум била
ортопедските кондурчиња ја исправуваат ногата?
си купивме од кеги шуз сандали 1400 ден (за овие пари ке купев за мене два пара)
дали преку мајчин дом сте земале кондурчиња? | |
|
| |
eliza Почетник
Број на мислења : 10 Age : 45 Локација : Прилеп Поени : 30020 Registration date : 2008-06-14
| Предмет: Re: Oртопед 18.06.08 23:27 | |
| i nie odime na kontrola redovno samo sto me buni ova so sedenjeto zatoa sto i pedijatarot a i ortopedot mi rekoa deka mozat da sedati navistina se cvrsti i si sedat a i pomirni se taka...ADkapki zemame po 2 celo vreme.Aiskreno da kazam gi stavam i vo dubak...taka na kratko,pedijatarot rece deka mozi,pa neli nie sme rasteni taka? Pa sepak ponekogas toa i mi e potreba zatoa sto se 2 pa taka ednoto v dubak drugoto v nisalka ili v race...nekako moram da se snajduvam... | |
|
| |
moja Ina Полуматурант
Број на мислења : 617 Age : 44 Локација : skopje Поени : 30574 Registration date : 2008-02-24
| Предмет: Re: Oртопед 20.06.08 21:59 | |
| Пред некој ден ја носев Ина на ортопед во мајчин дом - трет пат до сега. Докторката ни рече ако носи широк повој може да го извадиме (Ина скоро месец дена не носи - откако се стопли ги извадовме пелените и само по памперс е), може да седи, да стои на ножиња но не многу долго, и дубак ако веќе сакаме да користиме после 9-10 месец кога веќе сама ќе се исправува | |
|
| |
vesna velkova Полуматурант
Број на мислења : 509 Age : 39 Локација : skopje Поени : 29951 Registration date : 2008-06-26
| Предмет: Re: Oртопед 01.09.08 17:49 | |
| ние утре имаме закажано во мајчин дом и се надевам ќе ни го укинат широкиот повој држете ни среќа.Преку глава ми се веќе овие пелени. | |
|
| |
elena petkovik Прваче
Број на мислења : 133 Age : 42 Локација : skopje mk Расположение : ok Поени : 29990 Registration date : 2008-06-20
| Предмет: Re: Oртопед 01.09.08 17:52 | |
| Ke vi stegame palci za toa Vesna! Inaku Luka otkako e roden e samo na pampers. Taka ni rece Vidoevski i eve go fala bogu super e! | |
|
| |
rich_bitch1 Бруцош
Број на мислења : 2504 Age : 37 Локација : dreamland Расположение : dobro e Поени : 31293 Registration date : 2007-12-29
| Предмет: Re: Oртопед 02.09.08 14:51 | |
| женски кога првпат треба да се однесе бебето на ортопед.можеби и имате напишано ама ме мрзи да барам на претходните страни? | |
|
| |
Emilija Бруцош
Број на мислења : 2687 Age : 47 Локација : Скопје Расположение : со тројцата мускетари Поени : 30679 Registration date : 2008-07-11
| Предмет: Re: Oртопед 02.09.08 14:59 | |
| На 2 месеца и потоа на секои 2 на контрола до кај 8-ми месец. | |
|
| |
Svetlana Полуматурант
Број на мислења : 527 Age : 47 Локација : повеќе на работа Расположение : кога како Поени : 29735 Registration date : 2008-08-15
| Предмет: Re: Oртопед 02.09.08 15:00 | |
| Pedijatarot koga ke go pregleda bebusot posle poroduvanje i pred da te otpustat od bolnica ke ti kaze koga da go nosis na ortoped. Jas i dvete gi nosev na tri meseci kaj Goran Vidoevski . Mislam oti vo majcin dom i ne obrnuvaat tolku vnimanie kako na privatno tamu samo gledaat da ti pomine redot.Ne znam za drugite ama jas od iskustvo go velam ova a i Vidoevski e soliden ortoped. | |
|
| |
Број на мислења : 509 Age : 39 Локација : skopje Поени : 29951 Registration date : 2008-06-26
| Предмет: Re: Oртопед 02.09.08 15:25 | |
| денеска бев во мајчин дом и многу се изнервирав.Треба утре да земам картончиња и и викам на таа на шалтер еве ти лична карта за гаранција дека утре ќе ти донесам картонче а таа ми ги фрли документите и ми вика ма не ме интересира дојди си кога ќе имаш картончиња и си се заврти на друга страна.И почнувам ја како по обичај да се карам и ми вика ај еве ти пресметка дојди во вторник.Ми идеше да ја скршам :krsi: :krsi: и сега уште една недела со пелени :hedsh: :hammer: | |
|
| |
rich_bitch1 Бруцош
Број на мислења : 2504 Age : 37 Локација : dreamland Расположение : dobro e Поени : 31293 Registration date : 2007-12-29
| Предмет: Re: Oртопед 02.09.08 15:40 | |
| уф оваа стварно безобразна.весна не се нервирај толку сте издржале ке издржите уште една недела | |
|
| |
| Предмет: Re: Oртопед 02.09.08 15:53 | |
| се помирив веќе тоа е тоа,мора да чекаме да знаев дека вака ќе испадне ќе си закажев на приватно ама бидна веќе. | |
|
| |
Emilija Бруцош
Број на мислења : 2687 Age : 47 Локација : Скопје Расположение : со тројцата мускетари Поени : 30679 Registration date : 2008-07-11
| Предмет: Re: Oртопед 03.09.08 8:34 | |
| Знаете дека има оропед и во поликлиника Букурешт. Се јавуваш, за бебиња до 1 година е со закажување, со упат и плав картон веднаш завршуваш работа. Не мора за ортопед да се носи само во мајчин дом. Таму е хаос невиден. | |
|
| |
Juni08_Andrea Бруцош
Број на мислења : 2579 Age : 48 Локација : Tamu kaj sto mi e najubavo!!!! Расположение : Prednovogodisno! Поени : 31029 Registration date : 2008-01-11
| Предмет: Re: Oртопед 03.09.08 18:46 | |
| Ovde nema posebno nosenje na ortoped.Toa e za kolkcinjata?kako im gi pregledvaat?koga bevme na pedeijater na 2 mes.samo onaka doktrokata kako da i pravi vezbi na nozinjata a drugo nisto.dali i kaj vas taka im gi provervaat kolkicnjata?ovde nie nikoj ne im stava svedski peleni,nikoj nitu ni rekol pa i nema da se kupat takvi pelemi.samo so pampers. | |
|
| |
Nate_David Полуматурант
Број на мислења : 1166 Age : 37 Локација : Prilep Расположение : interesno Поени : 30104 Registration date : 2008-07-10
| Предмет: Re: Oртопед 03.09.08 19:31 | |
| juni kaj nas ovde se nosat i mu pravat kako eho na kolkcinata i malku vezbi na nozijnata i toa e a inace jas eve pred edna nedela mu gi izvadiv svetskite peleni i ne mu stavam povece a nemame pojdeno na kontrola na 5 meseci eve 6 ke napravi jas zvonam cel mesec i nikako da zakazam na odmor bile gospodata cel mesec bog da cuva ne znaev deka i po eden mesec odat na odmor i doktor da nema nikakov ne daj gospod nesto da se sluci!!! | |
|
| |
georgina Прваче
Број на мислења : 371 Age : 49 Локација : Negotino Поени : 29760 Registration date : 2008-08-02
| Предмет: Re: Oртопед 04.09.08 16:08 | |
| Само кај нас во МАкедонија ставаат широк повој., Моја пријателка се омажи во Бугарија, а мајка и е бабица и кога се породи оваа го повила детето со широк повој. Кога го однеле првиот пат на контрола педијатарот кога го видел рекол леле што е ова, вакво нешто да не видам повеќе. А ние кога сме биле мали мајка ми ми кажуваше дека не мотале целите во пелена, нозете ни биле исправени и стиснати една до друга. Сега пак ги шириме. Јас на синчето сега не му ставам шведски, само памперс и толку, И го носам редовно на ортопед и се е во ред. | |
|
| |
Sandra_Anja Бруцош
Број на мислења : 2057 Age : 43 Локација : Скопје Расположение : насмеана Поени : 30832 Registration date : 2008-07-14
| Предмет: Re: Oртопед 04.09.08 16:24 | |
| Nie nemavme potreba od sirok povoj, barem taka ni rece ortopedot (Vidoevski, veke opsto poznat). Nie samoinicijativno i stavivme i dodeka ja odnesovme nosese samo dve nedeli. Koga ja vide, duri ne iskara onaka da te zasrami zosto sme go maltretirale bebeto. I od togas izvadivme. A, kakva kontradiktornost, od Re Medika ni rekoa dva meseci da nosi. Ama, nie go poslusavme ortopedot. | |
|
| |
rich_bitch1 Бруцош
| Предмет: Re: Oртопед 04.09.08 16:29 | |
| е ова ме нервира.еден доктор вели едно друг вели друго,да не знаеш кој да послушаш | |
|
| |
Lili Полуматурант
Број на мислења : 953 Age : 41 Локација : veles Расположение : ubavo.. Поени : 30178 Registration date : 2008-05-28
| Предмет: Re: Oртопед 04.09.08 18:42 | |
| A Sandra zosto ne mu kazavte na doktorot za sovetot od Re-medika? | |
|
| |
Kinky Апсолвент
Број на мислења : 3810 Age : 49 Локација : во земјата на чудата Поени : 30839 Registration date : 2008-08-26
| Предмет: Re: Oртопед 05.09.08 9:35 | |
| Nemam vreme da ja iscitam celata tema, ke go kazam naseto iskustvo so sirokiot povoj. Alek go odnesov na ortoped na 2 meseci, ni rece deka voopsto nemalo potreba od sirok povoj. Istiot moment mu go izvadiv, i dvajcata se preporodivme, Bebinjata na ragjanje gi gledaat na UZ, i se utvrduva dali se kukicnjata dobri, ili ima potreba od siroko povivanje.
Nikade u svet ne se koristi sirokiot povoj osven vo Makedinija i Srbija, toa e macenje za decata, a pedijatrite go "pripisuvaat" po default na site bebinja. Svegjanite ne znaat sto e toa "svedska" pelena. Ni jas ne sum bila taka povivana kako bebe, pa eve me zdrava prava, so manekenski stas:-))))
Znaci ne pedijatar, tuku ORTOPED treba da kaze dali treba ili ne. Nas ortoped e d-r Vidoevski, mu veruvam, se razbira, toj go pravi prviot UZ na novorodencinjata vo Sistina. Covekot zlato vredi! Kontrolite kaj nego gi dozivuvam kako cas po ortopedija:). Se sto pravi detalno go objasnuva, i obrazlozuva zasto sovetuva takvi vezbi, kakvo vlijanie imaat, ma bukvalno gi informira roditelite za sekoj detal od pregledot. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Oртопед | |
| |
|
| |
| Oртопед | |
|