| Свински грип !! | |
|
+91elkicka macush mami29 zence Freya IGI emma2607 milena p Mila87 ariel mamacaci Diana saligrem Misticia smisjana sneze sani-sandra mamicka sonja colakova D-r Lidija Pazdrijan DijanaP Emilija monabombona mamamim Simona's mom Dara mirecv anusska Big Sister DraganaNik Tivona Anika avanturistka Majsi Sandra Janicka bubamara*** butterfly babysara nnatasa Megi emi-nina beti.liz Pravnicka28 delfin76 Tifani Annabel Dzena Monika mamaAnita Rocka Mama Ane BILE-ENA baby24 Anuska1981 makresanska PaceStojanovska Janaxxxx Sandra_Anja lida vecki bibic bubamara Damjana Ilince Vesnicka Ostoun kirjana Emi Ves Pipolino moni2007 nata biljanag mama X yarre ZeleniCka jasmina,mina redsonja Mama Vase Lemate kiki-riki Juni08_Andrea Sanja_Ivana mama kalinche70 rainbow Sister Zvezdicka MamaMaja M A M I 95 posters |
|
Автор | Порака |
---|
nnatasa Полуматурант
Број на мислења : 1260 Age : 53 Локација : seuste vo skopje.... 96, 95, 94.... Расположение : top... Поени : 30173 Registration date : 2009-01-14
| |
| |
anusska Почетник
Број на мислења : 75 Age : 54 Локација : Skopje Поени : 27424 Registration date : 2009-11-30
| Предмет: Re: Свински грип !! 15.12.09 22:21 | |
| denes i jas se iznajadov luk | |
|
| |
Janaxxxx Полуматурант
Број на мислења : 1005 Age : 41 Локација : Nekade po Evropa! Расположение : Ubavo Поени : 29728 Registration date : 2008-11-02
| Предмет: Re: Свински грип !! 15.12.09 22:27 | |
| - MamaMaja напиша:
- Mama Ane напиша:
- I jas dobiv sugestija od mm da se vakcinirame, obavezno, iako nemam namera zasega..
Inaku vo muabet so pedijatar nevrolog od klinika dobiv informacija deka site ke go pomineme, koj polesno, koj potesko ama nema nikogo da odmine, samo panikata e golema Nieden lekar sto drzi do sebe ne bi vi preporacal da se vakcinirate sega, koga znaete deka ste bile vo dopir so virusot. Mora da bidete, osobeno decata, zdravi ako se vakciniraat, zatoa vprocem i ne se vakcinira vo epidemija, posto stetite nekogas mozat da bidat pogolemi od benefitot :( Jas imam edna povozrasna koleska na koja vnukata 5 god. bese bolna od SG i ne doagase na rabota normalno bidejki zaedno ziveeat koga dojde site doktori i rekoa deka ne i treba vakcina deka bila vo direkten kontat podolgo vreme so lice koe go imalo virusot i taka nejziniot organizam stvoril antitela protiv toj virus i uspeal da se odbrani bez ona da se razboli! | |
|
| |
rainbow Прваче
Број на мислења : 340 Age : 36 Локација : Bitola Расположение : podobro :) Поени : 28525 Registration date : 2009-05-30
| Предмет: Re: Свински грип !! 15.12.09 22:59 | |
| а дали е смирена ситуацијата малку или воопшто не известуваат повеќе? | |
|
| |
Sandra Полуматурант
Број на мислења : 821 Age : 43 Локација : Skopje Расположение : Prekrasno :) Поени : 30251 Registration date : 2008-07-22
| Предмет: Re: Свински грип !! 15.12.09 23:32 | |
| Сега слушам на ТВ ги потрошиле вакцините, па изгледа заради тоа не се збори толку многу! | |
|
| |
Mama Vase Полуматурант
Број на мислења : 1437 Age : 48 Локација : Skopje,MK Поени : 29914 Registration date : 2009-03-17
| Предмет: Re: Свински грип !! 16.12.09 0:17 | |
| - Janaxxxx напиша:
- Pa toa so potvrdata e moralno ovdeka imas pasos za vakcini i na sekoja vacina ne samo za SG ima etiketa so se odlepuva i ti ja lepat vo pasost i bez nego nemozes da ides na vakciniranje na etiketata pisuva seriski broj na sisenceto i proizveduvac sostav se. Mislev taka i vo MK treba da bide!
ha,ha naucna fatastika.sekade e vaka kako sto pisuvas.site info.za vakcinata.i vo hrvatska.samo kaj nas ako pobaras vakvo nesto ke te izbrkaat od ordinacija i ke te napravat luda vo najmal slucaj.a baska sto ke dobies predavanja od tipot,koj e tuka lekar? nazad,nazad sme nie.uste decava ne gi pregleduvaat kako treba a ne pa kontrolen ticket. | |
|
| |
Majsi Прваче
Број на мислења : 276 Age : 53 Локација : Skopje Расположение : OK Поени : 27969 Registration date : 2009-09-18
| |
| |
butterfly Полуматурант
Број на мислења : 1182 Age : 40 Локација : Veles Расположение : измрено........преморено Поени : 29033 Registration date : 2009-04-12
| Предмет: Re: Свински грип !! 16.12.09 0:22 | |
| Кај нас во Ве за сите вакцини што ги добиле имало само едно упатство кое секако во никој случај неможеш да го добиеш и да прочиташ состав.А и тоа кој знае од кого е искуцано | |
|
| |
Majsi Прваче
Број на мислења : 276 Age : 53 Локација : Skopje Расположение : OK Поени : 27969 Registration date : 2009-09-18
| Предмет: Re: Свински грип !! 16.12.09 22:50 | |
| Zenski slusnavte li za dvete zeni posle vakciniranjeto sto imaa problemi?Ednata e medicinsko lice.....ova bese vcera a drugata deneska i nikoj nisto ne zbori stama....ne im odgovara da ne slucajno ne im se potrosat vakcinite | |
|
| |
Mama Vase Полуматурант
Број на мислења : 1437 Age : 48 Локација : Skopje,MK Поени : 29914 Registration date : 2009-03-17
| Предмет: Re: Свински грип !! 16.12.09 23:04 | |
| da jas slusnav na A1.mence vika ednata zena bila fatena na ednata strana od teloto,nesto kako Dg.B.sindrom a drugata imala konvulzii i nesto sl. ama od klinika demantiraat,navodno bilo samo trpnenje na racete i nozete.a za lekarkata od prilep,deka ne i bilo od vakcinata. sto i da e nema da kazat,normalno. | |
|
| |
Majsi Прваче
| Предмет: Re: Свински грип !! 16.12.09 23:08 | |
| Pa ne se budali da kazat tek togas ke im ostanat vakcinite.Pa i da ne e toa zosto ne izvestija kako sto znaat da izvestuvaat ponekogas za bla bla raboti...... | |
|
| |
M A M I Прваче
Број на мислења : 376 Age : 45 Локација : doma Поени : 27658 Registration date : 2009-10-31
| Предмет: Re: Свински грип !! 16.12.09 23:23 | |
| ej da vi kazam za DR.od pp nema nikakva vrska deka i e od vakcinata,.zenata si ima dr psihicki problemi.ama kako da kazat koga e DR.a leci luge | |
|
| |
Mama Vase Полуматурант
| Предмет: Re: Свински грип !! 16.12.09 23:40 | |
| vo utresen br. na ,,vreme,, pisuva deka amerikancite povlekle 800.000 dozi na vakcini poradi neefikasnost na istite.nemale nikakov efekt.na paster bile.ispravni bile koga izlegle od proizvodstvo ama koga pocnale da se upotrebuvaat videle deka dzabe gi davale.se ispituvale vo labaratorija za ispravnost i efikasnost.sekoja pratka podlezi na vakvo ispituvanje vo usa pa i vo evropa kaj nas nikakva kontrola ne se pravi,navodno stom proizvoditelot dava amin togas nema potreba od dr. ispituvanja. a i ne postojat vakvi labaratorii kaj nas. ete posle od kade donacii. | |
|
| |
MamaMaja Полуматурант
Број на мислења : 1124 Age : 51 Локација : Скопје Расположение : Детективско! Поени : 29394 Registration date : 2009-01-27
| Предмет: Re: Свински грип !! 16.12.09 23:50 | |
| - Mama Vase напиша:
- vo utresen br. na ,,vreme,, pisuva deka amerikancite povlekle 800.000 dozi na vakcini poradi neefikasnost na istite.nemale nikakov efekt.na paster bile.ispravni bile koga izlegle od proizvodstvo ama koga pocnale da se upotrebuvaat videle deka dzabe gi davale.se ispituvale vo labaratorija za ispravnost i efikasnost.sekoja pratka podlezi na vakvo ispituvanje vo usa pa i vo evropa
kaj nas nikakva kontrola ne se pravi,navodno stom proizvoditelot dava amin togas nema potreba od dr. ispituvanja. a i ne postojat vakvi labaratorii kaj nas. ete posle od kade donacii. Kaj nas od kamion, u ambulanta. Vo Srbija vakcinite im stignaa pred kaj nas da stignat prvite dozi, znaci pred okolu 3 nedeli, a duri utre pocnuvaat so vakcinacija. Vo megjuvreme se ispituvaa na Institutot Torlak. I posle da ne se somnevame vo naseto zdravstvo. | |
|
| |
D-r Lidija Pazdrijan ВИП личност
Број на мислења : 3132 Age : 53 Локација : i ovde i onde Расположение : super:) Поени : 31344 Registration date : 2009-03-04
| Предмет: Re: Свински грип !! 16.12.09 23:52 | |
| Auuu sto se procitav vo temava Ne otvaram poveke poarno mi e ko necitam Od mene samo edno-uredna ishrana,licna higiena,dovolno vitamini,pozitivni misli i se ke bide dobro | |
|
| |
Majsi Прваче
| Предмет: Re: Свински грип !! 16.12.09 23:52 | |
| Nie primame se i sesto zosto da ne zememe nesto sto drugite go otfrlaat da ne ide zijan pa nie sme si domakini A i sto sega ke arcime pari za plus ispituvanja ajde si nemame popametna rabota ...... pa ete ni rekoa deka e se super i ke si veruvame na se i sesto.........pa ne ni e prv pat ni go svirkaat koj kako ke stigne pa sega za ova ke mrcime | |
|
| |
Mama Vase Полуматурант
| Предмет: Re: Свински грип !! 16.12.09 23:56 | |
| aha,vecerva stigaat.zaglavile vo snegot pa uste utre sabajle moze da se pocne so bockanje.amin treba da dade zavodot.a vrz osnov na sto?ispratnica,faktura... lele lugje kojznae sto ni nosat od gore | |
|
| |
BILE-ENA Прваче
Број на мислења : 395 Age : 53 Локација : skopje Поени : 29442 Registration date : 2008-11-20
| Предмет: Re: Свински грип !! 17.12.09 0:08 | |
| Eeeee,ajde nemojte taka.Mm vcera se vakcinirase i eve do sega nema nikakvi nuspojavi.Jas svakkam deka se nema doverba vo nasite doktori,ama daj ve molam,pa da ne se tie sto bi se slucilo.Jas svakam deka sekoj ima nekakvo loso iskustvo,ama i nasite lekari ne piele nafta,nesto i procitale i kakvo takvo iskustvo imaat.Pa tie doktori od infektivna mi ja ozdravija kerkami koga dobi bronho pneumonija na 2 godinki i tie lekarki doagga i koga netrebase, samo da ja slusnat. Ve molam takov skepticizam samo odmaga. Ke povtoram uste ednas jas ne sum medicinsko lice i nemam nikakva dopirna tocka so medicinata.I zatoa jas im veruvam na specijalistite dodeka na opstiot doktor mnogu malce posto mojata filozofija e opstiot doktor da te preprati na soodvetno mesto. | |
|
| |
Majsi Прваче
| |
| |
Mama Vase Полуматурант
| Предмет: Re: Свински грип !! 17.12.09 0:18 | |
| bile-ena poslednive informacii nemaat nikakva vrska so strucnosta,doverbata,rabotata,iskustvoto na nasite doktori. vo slucajov i da sakaat nesto da napravat,nemozat.kaj nas takvi labaratorii nema.i vo kosovo nema. e aj sega,sekade drzavite si gi proveruvaat kako sto e redot,zakonot.doagja nov lek mora da se proveri sto e.ne deka ne im se veruva,ama eve amerikancive kako otkrile deka ne se efikasni.pa fiho lepo ke gi vratat ke si naracaat novi.a ne narodot da se bocka so vodicka.zatoa se tie kontroli,neli. i do koga vaka ova kaj nas??? pa namesto cola na plostad,daj edna labaratorija opremi.pa moze i jas ke se resam za vakcina. | |
|
| |
vecki Форумска фаца
Број на мислења : 4525 Age : 45 Локација : skopje Расположение : екстра Поени : 31700 Registration date : 2008-05-05
| Предмет: Re: Свински грип !! 17.12.09 0:24 | |
| luge zdravstvoto ni e katastrofa nie denes dojdovme do kozle i proverija krvna slika i kao demek i virusno i bakteriski pokazuva rengenot se rasipa .i vikam na dok tamu ovoj sirup ne deluva ako deluvase nemase uste da bideme so tem. a ona na toa aj neka go pie uste tri dena ako ne e podobra ke ve primime.se vrativ nazat kaj maticnata i nea i se pustiv i vikam kako moze vaka sto e ova rabotava samo da se primaat pacienti i ona sama zema mi pisa fromilid da pieme navodno bil mnogu dobar .ama jas zivci veke nemam sreka na mm mu e dobro nego dva dena go drzese | |
|
| |
MamaMaja Полуматурант
Број на мислења : 1124 Age : 51 Локација : Скопје Расположение : Детективско! Поени : 29394 Registration date : 2009-01-27
| Предмет: Re: Свински грип !! 17.12.09 0:39 | |
| - BILE-ENA напиша:
- Eeeee,ajde nemojte taka.Mm vcera se vakcinirase i eve do sega nema nikakvi nuspojavi.Jas svakkam deka se nema doverba vo nasite doktori,ama daj ve molam,pa da ne se tie sto bi se slucilo.Jas svakam deka sekoj ima nekakvo loso iskustvo,ama i nasite lekari ne piele nafta,nesto i procitale i kakvo takvo iskustvo imaat.Pa tie doktori od infektivna mi ja ozdravija kerkami koga dobi bronho pneumonija na 2 godinki i tie lekarki doagga i koga netrebase, samo da ja slusnat.
Ve molam takov skepticizam samo odmaga. Ke povtoram uste ednas jas ne sum medicinsko lice i nemam nikakva dopirna tocka so medicinata.I zatoa jas im veruvam na specijalistite dodeka na opstiot doktor mnogu malce posto mojata filozofija e opstiot doktor da te preprati na soodvetno mesto. Bile Ena ne mora da si strucno lice, dovolno e da procitas kako treba, barem toa ne e tajna. Mislis deka e normalno sto veke tret vid vakcini uvezuvaat, na zimi majka? A zenata sto lezi na nevrologija, mislis nea seedno i e? A toa sto ja ozdravile kerka ti ne im stava kruna na glava. Kolku lugje ubile, se prasuvas nekogas, od pusta mrza i neznaenje? Nego nema ovde kaj nas nisto asalno, toa e... | |
|
| |
jasmina,mina Бруцош
Број на мислења : 2244 Age : 46 Локација : skopje Расположение : kako vremeto :-)) Поени : 31084 Registration date : 2008-07-29
| Предмет: Re: Свински грип !! 17.12.09 0:47 | |
| прееска се слушнав со пријателката која има проблем со тироидната жлезда и на која матичната докторка и рече задолжително да се вакцинира!Се вакцинирала со Baxter vakcinata пред три дена и се чувствува добро! | |
|
| |
Majsi Прваче
| Предмет: Re: Свински грип !! 17.12.09 0:52 | |
| E ajde nekoj neka mi objasni nesto mene ne mi e jasno Ovie do sega sto primile od vakcinata Baxter neli im treba revakcina taka......arno ama od taa vakcina nema poveke sega mozat da se vakciniraat so drugava ili samo so istata sto ja primile predhodno? Ja sum laik za ova ama mene nekako mi e logicno da se revakciniraat so istata vakcina taka barem bi trebalo ili gresam??????? | |
|
| |
BILE-ENA Прваче
Број на мислења : 395 Age : 53 Локација : skopje Поени : 29442 Registration date : 2008-11-20
| Предмет: Re: Свински грип !! 17.12.09 0:56 | |
| Pa vidi MamaMaja,jas im stavam kruna i sum im blagodarna do nebo.E sega kakvo e rakovodstvoto toa e drugo.Jas im veruvam.A za zenata boze moj i vo amerika da bese ke go dobiese toj sindrom.Nikoj ne garantira nikade deka nema da dobie nekoi nus pojavi negativni.Toa se osnesuva za site vakcini i sekade. Mnogu mi e cudno,ako e taka se skepticno aj da ne se vozime vo avtomobil,pogolema e verojatnosta da doziveeme soobrakajka. Mislam,daj.Ako nemame dovoerba zs odime na doktor.Ke si sedime doma i ke se nadevame deka ke ni pomine. Jas imam doverba vo lekarite i vo vakcinata | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Свински грип !! | |
| |
|
| |
| Свински грип !! | |
|